Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szkoła podstawowa 5-ka czy 7-ka |
Witam w najbliższym czasie moja córka wybiera się do szkoły ,jest zapisana do 7-ki ,jednak do 5-ki miała by bliżej .Proszę o poradę bo słyszałem że są podzielone tematy . Bardziej zależało by mi na wypowiedziach rodziców z 5-ki czy mają jakieś właśnie te "przeciw" BB
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szkoła podstawowa 5-ka czy 7-ka |
Ja ci powiem ze chodzilem do tej szkoly niedawno :P i powiem ze w tej szkole sie mozna duzo nauczyc jest raczej bezpieczna. Maja teraz szafki w szatniach i boisko nowe. Nauczyciele potrafia duzo nauczyc. Co do 5 to za wiele niewiem . Pozdrawiam t0meCzek321 cS ;d
|
|
widac jak ciebie wyuczyli
|
|
Piątka jest sympatyczna. Ładna, ciągle coś remontują. Podobno nie ma tam przemocy. Jest duży wybór zajęć dodatkowych. :>
|
|
wyładowują się na drzwiach
|
|
jesli podstawowka to tylko 7 nie czepiaj sie 5 nie patrz na to ze masz blizej. 7 jest to klasowa szkola z fachowymi nauczycielami
|
|
Pomiędzy tymi dwiema szkołami wybrałbym 7-kę. Wystarczy popatrzeć jak ta szkoła wypada w egzaminach :P
|
|
jestem za 5-tka
|
|
tylklo 5
|
|
bez kitu jesli masz zamiar wyksztalcic porzadnie swoje dziecko poslij je do sp7 nie porzalujesz. Do tej pory do PG6 najwiecej osob dostaje sie po sp7
|
|
Argumenty przemawiają raczej za SP5 przeciw SP7. 1. SP5 remontowana, zainwestowana, docieplona (nowa elewacja i stolarka okienna PCV) placówka, stołówki, szatnie, sale komputerowe (2 lub 3) "Szkoły z klasą" itd. SP7 zaczyna dopiero się budować sala gim. - bedzie kilka lat plac budowy. Standart wewnątrz i na zewnątrz : późne lata 80-te. Niedocieplone ściany , stara stolarka okienna i drzwiowa. jak zaczną to robić to znowu kilka lat w kurzu dzieci będą siedzieć. 2. SP5 Przyzwoita sala gimnastyczna (po remoncie) , bardzo dobre nowiutkie boiska: trawiaste i poliuretanowe ( Chyba standart ORLIKA 2012) SP7 sala gim dopiero powstaje, istniejąca jest malutka i nieremontowana od lat, boisko: jakie boisko ???? 3. SP5-Duży parking, dobry dojazd i mozliwość bezpiecznego dojścia pieszego przez osiedle bez kolizji ruchu kołowego SP7- parking masakra do wyrzucania dzieci prawie w biegu. Uroczystości szkolne to prawie wojna. Bardzo niebezpiecznie dla dzieci z uwagi na duży ruch kołowy. Wyniki nauczania : cóz tabelki to jedno a życie to drugie. Znam wielu ludzi z wysoką pozycja zawodową po jednej i po drugiej szkole. Chyba ważniejsza od tabelek jest praca RODZICA włożona w wychowanie dziecka. Szkoła ma tylko pomagać. Wybór należy oczywiście do Ciebie, jednak próbuję zawsze zestawiać plusy z minusami.
|
|
Czym sie różni 5od7,niczym,i tu i tu uczyć się trzeba.Jak jest dziecko zdolne i będzie chcialo sie uczyć to w każdej szkole będzie mu dobrze.To wina jest rodziców ze szkoły są takie czy siake .Wymyślaja i wygaduja głupstwa.Jak ktos chciał sie nauczyć to i z wioski sie nauczył.Swoja drogą 5 szkola za nową panią dyrektor jest super.Nauczyciele równiez,zwłaszcza,pani od religii i historii..Co do gimnazjum nr6 to przesada,tam nie jest szkola tylko akademia przetrwania.Nauczyciele maja zakodowane tak jak Tusk wysokie słupki w sondażu.
|
|
Wielkie dzięki wszystkim za wypowiedź Myślę ,że ta 5 nie będzie taka zła . BB
|
|
Jestem po 7-mce i zdecydowanie przemawiam za tą szkołą. Nowe boisko jest ;) zostało tylko postawić bramki co będzie zrobione w kwietniu, i już w maju będzie oddane do użytku. Remontowana sala? O czym Ty mówisz? Jaki kurz w środku? Remonty są robione co wakacje, jak w każdej szkole. Sala nie jest remontowana, ani budowana nowa. Może jest i mała, ale nauczyciele potrafili urozmaicić zajęcia WFu z tego co pamiętam. Bardzo dobrze wspominam lata spędzone w SP7. Uważam, że to najlepsza podstawówka w mieście, a najwyższy poziom nauczania w mieście - to już nie podlega żadnym wątpliwościom.
|
|
http://4lomza.pl/index.php?wiad=15357 Tu są wyniki sprawdzianu w łomżyńskich podstawówkach w ubiegłym roku. Która szkoła lepsza chyba nie trzeba tłumaczyć. polecam też stronę http://www.wynikiegzaminow.pl/ Tu są wyniki egzaminów zewnętrznych wszystkich szkół w Polsce w poszczególnych latach. cz
|
|
rownież jestem za 5, nauczyciele spoko, szkola spokojna i z klasą, umiejcowiona w spokojnym miejscu, zdala od samochodów ruchliwych ulic, bezpieczna, a dziecko jak nie bedzie sie chcialo uczyc to i sie nie nauczy nawet jak wyslesz je do suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper szkoły! Fiku
|
|
ja uczyłam sie w piątce i bardzo milo wspominam tą szkołę, natomiast w 7 uczy się mój siostrzeniec teraz jest w 4 kl i jest tak dużo nauki że dziecko nie ma czasu nawet pooddychać świeżym powietrzem...
|
|
monka to co bedzie w gimnazjum albo jeszcze wyżej z za książek nie bedzie wychodzić... i tak powstają plotki o szkołach jeśli chodzi o podstawówkę to poolecam wybrać tą która bedzie bardziej poręczna (bliżej domu, twojego miejsca pracy itp.)
|
|
Własnie co będzie w gimnazjum??? Dla mnie to jest trochę dziwne żeby w 4 kl. podstawówki dziecko musiało robić plakat o dotacjach z unii europejskiej... W tym wieku dziecko powinno mieć czas na zabawę i na naukę! Wtedy być może z większą ochotą by się uczyli!!!
|
|
Jasne Monka, jak się dziecko pobawi komputerem na czacie lub grając w sieciówki, to na pewno czegoś sie nauczy. A jak nauczyciel przegada sprawę, zachęci do wykorzystywania poznanych technik i dziecko ma szansę wyrazić swój pogląd: pozytywny czy negatywny, to jest malo rozwijajace? SUPER. Zdziwilaby sie Pani, ile dzieci wiedzą na ten temat. Zapraszam do mnie serdecznie na każdą lekcję, bez zapowiedzi. A jeśli chodzi o wybór szkoly, to nie ma sie co sugerować opiniami, bardzo subiektywnymi. Zawsze można przyjść, porozmawiać, zwiedzić szkolę i zdecydować, gdzie będzie poręczniej, wygodniej. Poza tym każda szkoła wnosi cos dobrego, ciekawego. Nauczyciele starają sie uczyć jak najlepiej potrafią, a przy dobrej współpracy z rodzicami nawet słaby uczeń może zaskakująco wznieść sie na wyżyny. Pozdrawiam wszystkich rodzicow i dzieci tez oczywiście :-) KoSzmitka
|
|
Doradzam 5. Uważam, że jest to dobra szkoła. Tak naprawdę opinię szkole psuł Dom Dziecka i duża ilość dzieci uchodźców z Czeczenii. Obecnie sytuacja diametralnie się zmieniła. Dzieci z Czeczenii rozdzielane są po wszystkich podstawówkach, a Dom Dziecka pozostaje na Polnej tylko do czerwca 2009. Jest to spokojna i bezpieczna szkoła, która dba o wszechstronny rozwój dziecka. Uczniowie korzystają z wielu przedmiotowych kół zainteresowań. Zajęcia kończą się najpóźniej o 15.30. Zajrzyj na stronę internetową szkoły. Matka ucznia
|
|
Moj syn ukończył sp5 i obecnie jest w gimnazjum nr6.jest swietnym uczniem i podstawy wiedzy zdobył w piątce.aby dziecko odnosilo sukcesy potrzebna jest praca nauczyciela,rodzica i ucznia.to dopiero daje efekty.jestem zadowolona z szkoły i każdemu ją polecę z czystym sercem.
|
|
Sp5 jest najgorsza szkołą w Łomży. Świadczy o tym ostatnie miejsce ,które okupuje ta szkoła pod względem wyników z egzaminów szóstoklasistów ...
|
|
opinie psul dom dziecka smieszne.ja uczylem sie i w 5 i w 7.bardzo milo wspominam te szkoly.uczylem sie z dziecmi z domu dziecka byli wporzadku.a tu czytam ze z domu dziecka sa gorsi.nie ich wina ze mieli pecha w zyciu.
|
|
Jęstem ojcem dziecka ,które uczyło się w5,jeżeli masz możliwość to poślij dziecko gdzie indziej. Szkoła jest ładna, to fakt. Poziom nauki jest zadawalający tylko w wybranych klasach, w pozostałych jest już gorzej. Nauczyciele też są różni ,naprawdę nie polecam tej szkoły, nie zawsze blisko oznacza dobrze.
|
|
7 zdecydowanie uczyłem sie tam mieszka niedaleko widze ze ludze nie tylko z naszego osiedla przyworzą dzieci polecam:)
|
|
5
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |