Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża, 20:00 |
wokół sypie śnieg zabłąkana ciężarówka przemierza miasto cisza i tańcząca w świetle latarń biel zmęczone wracającymi do domu ludźmi taksówki włóczą się bez celu czerń nocy przykryła szarość dnia noc rozjaśniła zima --- PGG
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Łomża, 02:00 |
Łomża, 02:00
|
|
Re: Łomża, 20:00 |
Niewiele sie pomyliles Piotrze. Juz o godzinie 22.00 Łomża pustoszeje... Marzą mi sie, tak jak w wiekszych miastach na Starowce, pootwierane dlugo lokale, ludzie spacerujacy o 23.00 po ulicach wsrod starowkowych latani, latem - stoliki na zewnatrz, laweczki na "czerwonymplacu, fontanna..., cicha muzyka w tle...Tam pod "filarami" to powinien byc pub za pubem, roznorakie, jedne o wystroju szantowym ( :)) ), inne typowo domowym, jeszcze inne drewniane... itp itp.... ..Wtedy mozna byloby powiedziec, ze nasza Starowka podoba sie...i zyje wlasnym zyciem... °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
jakaś kapela gdzieś gra ...
|
|
na rogu,pod ścianą dziewczynka z zapałkami... :-)
|
|
...a w drugim rogu, wsrod spadajacych z nieba platkow sniegu....przebija sie z daleka postac stojacego...Latarnika... :) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Evaa: Tam pod "filarami" to powinien byc pub za pubem" Zgadzam się całkowicie. Byłem w Poznaniu na Starym Rynku i tam dokładnie tak jest - pub za pubem. Żyć, nie umierać. Pozdrawiam: XtraVert, evaa, markm, graboś ;) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
A kto by w tych pubach siedział?
|
|
Dziś jest Sobota godzina 15.16 na dworzu mgła i śnieg samochodów pełno.Idząc przez nasze miasto o 14.00 to wiekszość sklepów albo zamknięta albo zamykają. Czemu tak wcześnie ? ja chciałem pochodzić popatrzyć a tylko mi sie udało kupić w Baśce przeterminowaną gazete (...)
|
|
Markac ---ja! a Może i Ty byś sie namówił??:-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |