piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Remont ul. Długiej

W końcu ktoś, pomyślał o remoncie ul. Długiej, mam nadzieje, że pomysł ten nie był Kiełbasą wyborczą ratusza, projekt fontanny fatalny ale, gołębie będą miały gdzie się ochłodzić, z drugiej strony fajnie, że stary rynek się zmienia, z tą fontanną fajny pomysł ale na tym zdjęciu na 4lomza tak to sobie wygląda

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Remont ul. Długiej

o tym remoncie było już słychać wczesniej i to nie jest nowy pomysl.

Pomysł nie jest dobry jeśli chodzi o fontanne. Będzie tak jak kiedyś... czyli pełno pijaczków, butelek i puszek po piwach i ogólnie zrobi się tam śmietnik. Ponieważ fontanna niegdyś się nie sprawdziła została zlikwidowana. Po co więc wracać do nieudanych pomysłów? Nie lepszy był pomysł z herbem Łomży zrobionym z kostki brukowej?

Herb wisi na Urzędie Miejskim i niech tam zostanie, ewentualnie dobry pomysł ale w centralnym punkcie starego rynku, a nie tu gdzie ma byc fontana, ktora jest BARDZO dobrym pomysłem!
Każde większe miasto może sie poszczycić fontaną, wiec czemu my mielibyśmy z tego zrezygnować.
Fakt, troche skromna jest przynajmniej na tym rysunku, no ale miejmy nadzieje ze w rzeczywistości bedzie lepsza:)

Fiku

w koncu:) teraz pora na reszte drog bo jak sie jezdzi po tych klepiskach to szlak czlowieka trafia:(

bigi2004

alutka widzę, że nie czytałaś chyba artykułu jak większość tu wypowiadających się osób a bynajmniej nie widziałaś zdjęcia projektu fontanny :)

Tam nie ma gdzie rzucać butelek i pić bo to fontanna dosłownie na ulicy. Kilka moich uwag (pytań) zawarte też jest w tym temacie na forum lomzy.

Alutka, pijaczki tam byli kiedyś gdy była fontanna i są teraz gdy jej nie ma. Tyle, że kiedyś nie byli tak widoczni bo chowali się w zieleni, która tam bujnie rosła. Teraz widać ich jak na dłoni w klombikach otaczających "kikuty" drzewek z nogami wewnątrz i "jabolem" w dłoni. Zajrzyj jak będziesz przechodziła po Placu Czerwonym kiedyś do któregoś z klombów to zobaczysz wspomniane przez Ciebie puszki i butelki. Od czego mamy w końcu Straż Miejską i Policję.
Remont Długiej, fontanna, a co z "Placem Czerwonym", nikt nic nie wspomniał czy też będzie wymieniana nawierzchnia, ta piękna czerwona kostka" o dumnej nazwie Pol-bruk? Bo tak jakoś nie widzi mi się połączenie Długiej poprzez fontannę z tą czerwoną szmirą. Może tak Panowie Rajcy za jednym zamachem pociągnąć i resztę Starówki. Takie były wielkie plany i co?
...gówno!

Starówka też będzie modernizowana.był nawet projekt autorstwa panów z białegsotku (o zgrozo!) to co oni wymyslili to masakra,chca jakaś szklarnie postawić na Starym Rynku he były nawet wizualizacje na 4lomza.druga sprawa to Hala Targowa.pytanie:zburzyć czy remontować? zapewne w tym roku zrobią tylko (a może aż) ulicę Długą.moze w przyszlym roku zaczną myślec o Rynku.

Remont ma trwać pół roku, ale projektów jak zakładam w ciągu dwóch lat będzie kilka na pewno bo w końcu wybory tuż, tuż...

A wystarczy poczytać na forum. Tyle już na ten temat było.
To ma być jakaś mała fontanna,a na rynku ma być inna duża. A ta to jakieś takie malutkie ma być.

dobrze :)

Pomysłowo.

alutka nie pierdacz niunia bo więszośc chce tej fontanny .Nie wiem gdzie ty była jak się o tej fontannie tu pisało na forum. Nie wiem ale sadze ze tobie chyba odpowiada ten suchy plac czerwony

Lola z podłomżyńskiego pola

na ulice krotka juz kostki nie starczylo

Reszta w ulic w naszym pięknym mieście ma juz tak doskonałą nawierzchnię, że trzeba zabrać się za remont ulicy Długiej i Placu tak ? Że w naszym cudnym mieście mamy już nadmiar ścieżek rowerowych , że potrzebna fontanna ? tak ?

"x_muzo, czyżbyś uważała, że nie potrzebna jest nam ładna starówka, ul. Długa w/g tego co powyżej, że zbędne są te inwestycje? Ja uważam, że wszelkie pieniądze powinny być wyłożone w część starego miasta by miało w końcu wygląd jak inne miasta, by wyglądało jak starówka i by można było cieszyć oko. Dużo by pisać powodów, dla których trzeba to wykonać. I nie tylko zresztą to. Co do nawierzchni reszty ulic - widać nie bywasz w innych miastach (choćby ot, najbliższy Białystok), tam dopiero są "doskonałe" nawierzchnie. Jeszcze z Łomżą nie jest tak źle. Jasne, że mogłoby być lepiej, też jestem mobilny. Ale uwierz, w innych miastach, większych, dopiero byś zaklęła. Z całą pewnością coś teraz, z wiosną będzie się dziać na ulicach też. A starówka z prawdziwego zdarzenia, bulwary, fontanna są nam, Łomżanom - ŁOMŻANOM!!!...potrzebne, potrzebne jak powietrze.

100% popieram.

W blackstoku są gorsze drogi ;P NIe narzekajmy ;D

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org