Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
praca nauczyciela |
Mam pytanie do osób które posiadają wiedzę na temat pracy nauczyciela, a mianowicie ile zarabiają nauczyciele stażyści ponieważ rozważam pracę w szkole od września i zastanawiam się czy gra jest warta świeczki?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: praca nauczyciela |
Nie chciałbym mieć nauczyciela, który swoją wiedzę czerpie z 4lomza.pl. Rozejrzyj się po internecie, zasięgnij jakiegoś wiarygodnego źródła, zajrzyj do karty nauczyciela, wejdź na stronę ZNP. Powodzenia.
|
|
a i dodam, że pensje nauczycieli nie są wielką tajemnicą, jak to jest w przypadku przedsiębiorstw prywatnych, aczkolwiek z czasem i to się zmieni.
|
|
A dostać pracę nauczyciela nie jest wcale tak łatwo. Dużo zależy od nauczanego przedmiotu.
|
|
i "pleców",hahaha
|
|
Daj sobie pytanie CZY zdrowiu swemu nie zaszkodzisz, bo w tym zawodzie to nie wiele się spełnisz, a po kilku latach pracy doświadczysz takich gorliwych dyrektorów co w wielu szkołach łomżyńskich winią nauczycieli za niż demograficzny i za brudne powietrze. Przykładem niech będzie tekst do zastanowienia kim ona jest i w jakiej szkole Misiekelo Powodzenia Łomżanin
|
|
No po tym jakiego ja mam nauczyciela od Historii to każdy może być nauczycielem ^^
|
|
Misiekelo ona pewnie stara się o posadę wuefisty wieć wiedza z 4lomza jest na tym poziomie :]
|
|
Juz odrazu nauczyciela od wychowania fizycznego!!! To bardzo cieżka praca wbrew pozorom. ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
|
Moja ciotka po 26 latach pracy, z tytułem magistra, tzw. nauczyciel dyplomowany zarabia ok. 2000 zł. Poza tym sama trzęsie portkami, żeby jej nie zwolnili. Teraz uczy się niż demograficzny i nauczycieli jest za dużo. Nauczyciel stażysta, oczywiście po studiach i mgr, chyba zarabia najniższą krajową lub ciut poza.
|
|
2000zł wolne weekendy, święta, ferie, całkiem nieźle. Mam znajomych, którzy od 25 lat za 2500 poświęcają swoje życie i zdrowie.
|
|
Biernaczento nie jestem po AWFie i nie staram się o posadę nauczyciela przedmiotowego ...a tak pozatym to na jakim ty stanowisku pracujesz? nauczyciel wf, histori czy czegokolwiek innego musiał się sporo uczyć żeby stać przed głąbami takimi jak ty więc nie oceniaj każdego swoją miarką.
|
|
Szkoda, że miarą jest kasa , a nie to czy jestem do tego stworzona czy mam podejście do młodzieży czy będzie mi to sprawiało satysfakcję ( ale nie finansową ) czy będę się dobrze w tym czuł czy mam predyspozycje czy od zawsze chciałem być nauczycielem . To wszystko razem do kupy nazywa się tzw. powołaniem . Takich wszyscy oczekują, ale niestety jest ich mało .
|
|
Powołanie to nie wszystko nigdy w życiu nie chciałam być nauczycielką ale po odbytych praktykach przekonałam się że jest to droga w życiu jaką moge podążać a kwestie finansowe są dla mnie ważne ponieważ z samego powołania nie wyżywię dziecka tym bardziej nie opłacę opiekunki więc pomyśl Helena o czym piszesz :(
|
|
Stażysta zarabia najniższą krajową przez 9 miesięcy, bowiem tyle trwa staż....aby dostać podwyżkę musi zdać egzamin stażowy (pamiętać trzeba o napisaniu podania o staż 2 tyg od daty zawarcia umowy!) Jesli takowego się nie zda, nie ma mozliwości starania się o kolejne stopnie awansu zawodowego, a tym samym i podwyżkę. Czy gra warta świeczki? Zależy jak dla kogo...Ja bym chciała i gdybym miała taką mozliwośc to bym się nie zastanawiała :) Ale jednak trzeba wziąć pod uwagę jaka to szkoła, ale tez to, że praca ta nie nalezy do najłatwiejszych, na pewno nie przez pierwsze miesiące :P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |