niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
AUTOALARM

Jak odłączyć autoalarm na dobre? bo mnie juz wkurwia...chce aby juz nigdy więcej nie zawył bo mnie przeraza ten dzwięk haha

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: AUTOALARM

normalnie, przekręć kluczyk który masz do alarmu i już więcej nie zawyje

niemam kluczyka :) samochód z 3 ręki wiec tak to jest..Nie da się jakos bez kluczyka?

jak to sam autoalarm to wystarczy go od prądu odłączyć :)

to już chyba tylko siekiera zostaje (oczywiście żart)

ewa19

To piszcie konkretnie co i jak :) bo to nie odkurzacz ze wtyczke z gniazdka wyciągne :P a jak nic nie wymyślicie to ja naprawde z ta siekiera spróboje bo juz mnie dobija ten dzwięk :D hehe Pzdr.

odstaw sikierę i skocz z tym do elektryka samochodowego

Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)

Witam
To zalezy czy alarm jest z czujnikiem uderzeniowym i immo czy nie oraz czy alarm jest spiety z centralem....jezeli tak to samo odpiecie od pradu nie wystarczy gdyz immo bedzie odcinal ci prad na rozruch i central prawdo podobnie przestanie dzialac najlepszym sposobem jest dobranie sie do samej centralki alarmu oraz po kolej do wszystkich jego podzespolow i wypinanie tego ustrojstwa....centralka zazwyczaj znajduje sie pod kierownica lub po stronie pasazera ukryta gdzies w okolicach nog pod deska....to tyle.A moze z alarmem jest wszystko ok wystarczy tylko sprawdzic krancowki w drzwiach bo moze zasniedzialy lub tez jezeli jest czujnik uderzeniowy to zmniejszyc jego czulosc....

On mi się włącza jak tak za 3 razem nie odpali z kluczyka np w te -20 tak bylo,jak podłączylem wczoraj akomulator tez zaczol wyć,i jak juz się zalączy to wyje do padnięcia akomulatora ,w lato czasem stałem se przy samochodzie kluczyki w stacyjce a on się sam załanczał hehe czujnika uderzeniowego raczej niema zadnego immo tez niema.. ok to raczej z nim nie jest :P

Pewnie centrala padła, bądź złe masowanie. Żeby odłączyć trzeba zdjąć zasilanie alarmu oraz wykonać mostkowanie przekaźnika odcięcia. Jeśli centralny współpracował z centralą przez interfejs bądź bezpośrednio, to po odłączeniu alarmu central będzie chodził normalnie. Bez zasilania styki sterujące zamkiem zawsze są w takiej pozycji, że centralny będzie chodził manualnie i z kluczyka. itd.....

porostu trzeba by to bylo obejrzec bo tak na odleglosc to trudno cos konkretnego powidzec....Bugi jezeli odetniesz zasilanie z centralki alarmu a jest to jaks zestaw allegrowy to bardzo watpie zeby central nadal dzialal (Z PILOTA) pomimo iz centralka od zamka i od alarmu ma oddzielne zasilanie to wszystkim steruje centarla alarmowa i to ona odbiera sygnal z pilota potem daje sygnal do centralki zamka a nastepnie centralka zamka na silowniki a jezeli ona(c.alarmowa) nie bedzie miala zasilania to co da ten sygnal?No ale moge sie mylic....No chyba ze mowimy o sterowaniu zamka z kluczyka...To wtedy bedzie dzialac na 100%

nie ma zadnej centralki chlopy :D Pzdr.

no to jak nie ma zadnej centralki to ja nie mam pojecia na jakiej zasadzie dziala ten alarm, z czyms takim jeszcze sie nie spotkalem, :D cos chyba musi nim sterowac.....ja ci mowie ze centralka jest tylko poprostu nie wiesz gdzie.....jestes z Lomzy?

- jestes z Lomzy?
- tak
- aaa to dlatego nie wiesz

jedyny prawdziwy jasio :}

jasiu o co ci chodzi i po kiego wala sie wpieprzasz gdzies gdzie nie masz nic madrego do powiedzenia....?Jak nie masz zamiaru nic madrego napisac to scisnij dupe i sie nie odzywaj kozia palo!!!Na tym forum zawsze musi znalezc sie jakis idiota ktory nie ma zielonego pojecia o co chodzi a chce byc madrzejszy od wszystkich....?

z Łomży haha mowilem o centralce zamka:P sory ze pomieszałem :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org