Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
duma lomzynska |
czy jestes dumny rze jestes lomzyniakiem? ja kiedys bylem. ostatnio zaczynam sie wstydzic jedyny prawdziwy jasio :}
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: duma lomzynska |
nie jestem..
|
|
lomzyniakiem - nie wiem co znaczy te słowo . Łomżyniakiem to tak :) ale i tak urodziłem się w inny mieście więc nie jestem .
|
|
do KGB, chcesz byc mondry to czytaj: http://www.nil.org.pl/xml/oil/oil57/gazeta/numery/n2007/n200706/n20070621 punkt a jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
JESTEM DUMNY Z TEGO ŻE JESTEM ŁOMŻYNIAKIEM ! Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Ja podobnie jak autor tematu, kiedys bylem dumny a teraz raczej watpie w to....
|
|
O czym Wy piszecie. Łomża to jest Nasza Mała Ojczyzna. Ojczyzną kocha się na dobre i na złe. Wy tylko oczekujecie na coś od niej Co sami zaoferowaliście jej od siebie? Tylko krytykę.
|
|
Ja jestem z tego dumny ale niewiem czy wy wiecie co to znaczy jak w cięrzszych czasach się wstydzicie kim jestesice Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)
|
|
Jestem dumny, że jestem Łomżyniakiem, i nigdy nie wstydziłem się tego. Wstyd mi jest jedynie za niektórych ludzi którzy pochodzą z naszej małej Ojczyzny, a już po krótkiej emigracji do większego miasta wypierają się swoich korzeni. Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
tu nie hodzi o emigracje, bo swego miasta sie nie wstydze, a tego co w nim sie dzieje. jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
z tego co wiem to pisze sie Łomżanin a nie łomżyniak
|
|
Mieszkam tu od urodzenia i nigdy się nie wyprowadzę. Są dni klęski i chwały. Pozdrawiam
|
|
PROSTE
|
|
Mieszkam w Łomży dopiero od 1,5 miesiąca, ale jestem z tym miastem związany już dłużej. Nie mogę powiedzieć czy jestem dumnym łomżyniakiem. Mogę tylko powiedzieć ze to miasto fascynuje tylko zależy jak na nie spojrzycie. Hanka Bielicka nie wstydziła się pochodzenia, wiec jak słyszę "-cześć skąd jesteś - a z takiej dziury Łomża " to wybaczcie ale sami wystawiacie sobie świadectwo. Jedyną przegraną jest rezygnacja, wszystko inne, to krok naprzód..
|
|
Hanka Bielicka nie, ale pewien znany polityk.....................M. Kamiński już tak, skoro zapomniał na czyim elektoracie dostał się do Warszawki.
|
|
Dostał się z Łomżyńskich list, chociaż z Łomżą nie jest za bardzo związany. Można więc winic za to tych którzy oddali głos na niego, a jednocześnie odbierając miejsce w parlamencie jakiemuś Łomżyniakowi. Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
I chwała Bogu, że Kamiński się do Łomży nie przyznaje. Trudno o większy wstyd niż ta "osobistość". Prowokator
|
|
Jestem dumna z tego, że jestem Łomżynianką:)
|
|
bez względu na wszystko nie wyrzekne się poparcia dla naszego miasta :]. ...
|
|
Pamietaj ziomek szanuj dzielnice na której żeś się wychował tu się uformował Twój styl i charakter... Pomysłowo.
|
|
miasteczko przepiekne , malowniczo polozone tylko z ludzmi roznie bywa , nigdy jednak sie nie wstydzilem ze jestem z Łomży
|
|
owszem ladne, ale co z tego? jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Analfabetyzm rosnie w sile...
|
|
Łomżanin to poprawna forma słownikowa Łomżyniak to poprawne też ale tylko w naszej "gwarze" :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Jam jest dumny że jestem Wieśniakiem, a Ci którzy nie są dumni że są Łomżyniakami - są poniekąd wieśniakami małomiasteczkowymi. Wstyd to kraść i na dupe spaść. Weśta bereta i palnijta sie w łeb
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |