wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
czeczeni

Co Wy na to, że właśnie włodarze naszego miasta przyjmują kolejny transport Czeczenów, który w tej chwili stanowi ok.200 osób, pochodzący z okolic Katowic, gdzie mieszkańcy nie zgodzili się na sąsiedztwo tych ludzi. Po incydentach jakie są z Tymi ludźmi, uważam że warto by było zapytać mieszkańców o tę kwestię, a nie być tak gościnnym dla takich "wariatów z nożami". Sam byłem świadkiem zachowania tych ludzi w kilku publicznych miejscach. Spróbujcie pójść do prezydenta miasta i zapytać o lokale jakie ma do dyspozycji dla mieszkańców Łomży, bo dla Czeczeńców zawsze się znajdą. Poza tym jestem ciekaw z czego Ci ludzie żyją, bo nie widziałem w łomżyńskich firmach,aby ktoś taki pracował.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: czeczeni

zrobi się miasto biedronek i czeczenów.masakra

A co włodarze miasta maja do tego ośrodka... nic.

jeszcze tylko więcej tych brudasów tutaj brakuje, wynajmują mieszkanie w bloku obok mojego to widze co to za śmiecie,oczywiście nigdzie nie pracują, całe dnie kręcą się bez sensu a samochod jest i inne dodatki, co to polskie rodziny nie potrzebują pomocy tylko tym brudasom dają??

POLSKA DLA POLAKÓW !!!!!!

Jakby ktoś nie pracował z tej rodziny to nie mieli by na wynajem i życie.

Może nam dadzą jeszcze Czarnuchów z Afryki

Dostają ok 2000 zapomogi miesięcznie na osobę,

"Autor: fanka bocianka (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 27-01-09 20:05

Dostają ok 2000 zapomogi miesięcznie na osobę,"

też tak słyszałem... a Polak musi zapierdalać na te 2 koła (ba, połowa nawet tyle nie ma)!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

no nie ich wina ze maja taki kraj a nie inny . kazdy chce zyc ja do nich nie mam nic .pomoc drugiej osobie to piekny gest .

Donald! Mają tyle co prezydent Katowic, który nie zgodził się na kontynuowanie działalności ośrodka dla uchodźców, wiedząc jakie to jest środowisko, tyle że tam prezydent słucha co mają do powiedzenia mieszkańcy. Chory kraj, chore miasto, jeśli to prawda, że dostają 2000 zł/głowę, to ja pozostawiam to bez komentarza. Dziwię się tylko, że nikt jeszcze z tym nic nie zrobił..Donald jeśli jesteś Polakiem, jedź do innego kraju i pokaż mi, gdzie dostaniesz 5 razy tyle zasiłku co rodowity obywatel danego kraju.

2000zł?? to chyba jakaś paranoja.

oooo masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;(

masakra,podkreślone było w Wydarzeniach na polsacie,że jadą Czeczeni do Łomży!!! co to ma być?To w Katowicach nie znalazło się inne miejsce tylko akurat w Łomży?pięknie...

nie jestem rasistko ale jak widzę co oni wyprawiają jak się panoszą po naszym mieście, noszą spluwy i noże tak że nawet nasi chłopcy najbardziej zadziorni z Łomży boją się im podskoczyć i jeszcze dostają tyle kasy za nic i gdzie tu sprawiedliwość a ty polaku jak pracowałeś to pracuj za 100 zł miesięcznie i zarabiaj na takich jak Czeczeni. A do roboty ich wysłać niech rzekę czyszczą i dopiero pieniądze.

TO NIE JEST RASIZM!!! zreszta ja nierozumiem czegos takiego jak rasizm!!! jak w stanach "biali" mówią na "czarnuchów" to juz jest rasizm, ale jak CZARNUCH idzie ulica i beszta na innych to jest OK!!!!!!!!!!!!! hhehhehhe PARANOJA Z TYM WSZYSTKIM!!!!!!!!!!

jeżli to prawda to żadajmy niezwłocznych działań ze strony prezydenta miasta w celu nie przyjęcia tej grupy Czeczenów.

Nasza bis

Zacznijmy od tego zeby pomagac innym najpierw trzeba zaspokoić potrzeby swoich obywateli. A jak narazie to dla naszych rodaków w potrzebie nierobi się nic w tym celu. Więc przepraszam bardzo dlaczego ja mam ze swoich podatków utrzymywac nierobów?? cos jest niechalo w tym kraju. Polak zagranico nic niedostaje za darmo na wszytko musi zapracować wlasnymi rekami. Mam pomysl moze Pan prezydent Brzeziński wyloży na utrzymanie tych ludzi z wlasnej kieszeni w wtedy niemam nic przeciwko;-)

Don Marcello

Polacy muszą wyjeżdzać za granice zeby zarobić na utrzymanie rodziny ,a te brudasy sobie żyją i mają tu u nas jak w raju , a tego i tak nie doceniają i robią sobie wycieczki po mieście z kosami i różnymi tego typu "zabawkami" .... Więc po hu.... oni nam potrzebni??? Za darmo mają utzrzymanie plus około 1800 na osobe i niemogą podjąć legalnej pracy (no bo i po co) . DLATEGO W POLSCE POWIINNO BYĆ LEGALNE POSIADNAIE BRONI ŻEBY SIE BRONIĆ MIĘDZIEINNYMI PRZED TYMI "TERRORYSTAMI" DOSŁOWNIE TERRORYSTAMI BO NORMALNI LUDZIE NIE CHODZĄ PO MIEŚCIE Z BRONIĄ.

; )

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,6208543,Katowice_wyrzucily_Czeczenow__bo_sa_problemem.html

Potwierdzenie, niech ku*** PREZYDENT weźmie ich sobie na chatę i swoje osiedle!

A tak wogule to Terroryści to walczą za jakieś przekonania i cele ... a oni to "walczą" bez powodu... Więc jak sie nie podoba to drogę do Czeczeni mają wolną i nikt ich tu nie trzyma .....

; )

Ostatnio, będąc w okolicach lodowiska w Łomży zaobserwowałem pewną sytuacje - dwóch parexcelance ''pierdolonych'' czeczenów - szeroko pojętych brudasów poprosiło o numer telefonu do uroczej 14-15 latki - a ta suka wraz z kolezanką podała numery i była zainteresowana znajomoscią z dwoma wspomnianymi wcześniej ''skurwysynami''. Czy to jest normalne żeby dorosły '' **********'' czeczen brał się za 15 latki ?

Lecz, nie o to mi chodzi. Czy nasz piekne polskie dziewczyny mają mało przystojnych chłopaków ze uganiają się za ów pierdolonymi czeczenami ?

Krzysztof.P

"Dostają ok 2000 zapomogi miesięcznie na osobę"

Gadka - szmatka. Wielu z nich zapierdziela jak robaki, często na czarno, ale uczciwie. Fakt, dostają materialną pomoc, ale nie jest to 2000, są to grosze - ledwo starcza im na chleb.
Pierdolicie jak nie wiem! Mam z Czeczenami styczność bo mieszkam niedaleko ich "siedziby". I NIGDY nie było z nimi większych problemów. Żyją sobie własnym życiem, skromnie, nikomu nie przeszkadzają. Wiedzą, że każdy występek może oznaczać dla nich wywalenie na wschód.

WKURWIA MNIE WASZ PRYMITYWNY RASIZM!!! Ot co. I nie dziwmy się potem, że na zachodzie traktują nas jak wszy - bo my tak traktujemy innych!

Łomżyńskie dziewczynki w wieku 15-18 lat maja puste główki wiec nie ma sie co dziwic. Na szczęście na osiedlu na którym mieszkam nie chodzą ww. "tubylcy", ale jesli ktoś pisze na forum ze noszą broń, to czemu taka osoba która to widzi nie zadzwoni na policje, to nie jest żadne frajerstwo czy konfidenctwo (tak moga pomyslec tylko osóbki z siankiem w głowie), to jest tylko dbanie o porządek i bezpieczeństwo mieszkańców, a jak wiadomo stróży prawa nie ma na każdym rogu

"A tak wogule to Terroryści to walczą za jakieś przekonania i cele ... a oni to "walczą" bez powodu... Więc jak sie nie podoba to drogę do Czeczeni mają wolną i nikt ich tu nie trzyma ....."

A tak w ogóle to:
1. Kup sobie słownik poprawnej Polszczyzny. Polecam Kopalińskiego.
2. Jak nie masz pojęcia o wojnie w Czeczenii to się nie odzywaj. To nie jest wojna - to jedna wielka pacyfikacja w wykonaniu Ruskich. Region jest totalnie zniszczony, a mieszkańcy uciekają gdzie się da. Często wydają oszczędności całego życia, by nielegalnymi i niepewnymi źródłami spróbować przedostać się na zachód.

Dla mnie to WY jesteście brudasami, śmieciami, sukinsynami i skurwysynami!

Ile jeszcze tematow o tym samym powstanie?
Jak juz musicie sie obnosic z rasizmem, to chociaz podawajcie fakty, a nie bzdury...

"Dostają ok 2000 zapomogi miesięcznie na osobę,"

A ja jak ostatnio sprawdzalem zasady zapomogi dla uchodzcow, przy okazji poprzedniego tematu, to znalazlem ze dostaja o wiele mniej, poza tym tylko niektorzy, ktorzy otrzymaja status uchodzcy (ok 10% z nich), na dodatek tylko przez kilka miesiecy... Mozesz podac zrodla gdzie to znalazlas, ze dostaja 2000 zl na osobe?

"Polak zagranico nic niedostaje za darmo na wszytko musi zapracować wlasnymi rekami"

Kolejna bzdura, dostaja socjal i to niemaly. Dostaja nawet kase na dzieci, ktore maja w Polsce... doplaty do mieszkania itd...
I tam na nas tez krzywo patrza z tego powodu, bo sami tez maja swoich bezrobotnych, tez sie nasi panosza i robia bydlo i jakos nie macie nic przeciw temu, zeby nasi wyjezdzali na zachod, nie karzecie im wracac, zeby wstydu nie robili...

"a ta suka wraz z kolezanką podała numery i była zainteresowana znajomoscią z dwoma wspomnianymi wcześniej ''skurwysynami'' "

Dziewczyn sobie nie potraficie znalezc i zazdroscicie, czy co? Ich sprawa z kim sie zadaja... Mowi Ci ktos, z kim Ci sie wolno spotykac? Jak nie, to czemu myslisz, ze mozesz komus to narzucac? Chca to sie spotykaja, moze jeszcze im sie odechce, ale to jest ich sprawa. A jak uwazasz, ze wykorzystuja nieletnie, to zglos to, pedofilia jest scigana...

A jak widzicie, ze popelniaja przestepstwa, nosza bron itd. to reagujcie, dzwoncie na policje i szybko ich stad wywioza...

mikrofon co ty pieprzysz ja osobiscie widzialam jak zebrali pokazujac na dzieci a potem sie szmaciary dzielily pewnie ze panstwo ich utrzymuje my dostajemy marne 48zl miesiecznie na dziecko a oni sprzedaja zarcie ktore dostaja sama widzialam jak sprzedawali bialy ser na sikorskiego dla chlopow i ty masz czelnosc mowic ze oni pracuja ?

Co oni wam przeszkadzają??
Widziałem nie jednego czeczena ale żadnej broni czy tez noza niemaial...
Jak wy byście sie zachowywali jak kazdy by na was patrzył z pogarda...
Jak widze taki temat to mnie nosi bo sie sami czepiacie z tekastami Polska dla Polaków a na wakacje do Niemiec a jak sie uda to do Anglii... To może Polak do Anglii!!!
Rozmawialiście z jakimś Czeczenem ?? chyba nie
To bardzo życzliwi ludzie zapomnieliście jak wasi przodkowie nie mieli gdzie się podziać... Wiec dajcie im spokój i może postaracie się ich poznać. Oni będą odpowiadać aakiem na atak. Ale co ich od nas wyróżnia?? Jeden za drugiego obstanie a nie jak Polak Polakowi świnie podkłada
Tyle w tym temacie

Jedyną przegraną jest rezygnacja, wszystko
inne, to krok naprzód..

jesli niestaracza im na chleb to niech wpieprzaja ten bialy ser jest bardzo zdrowy ma wiecej bialka niz szklanka mleka a przeciez dzieciom brakuje przede wszystkim bialka a nie wybrzydzaja

Autor: mikrofon (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 27-01-09 21:39

"A tak wogule to Terroryści to walczą za jakieś przekonania i cele ... a oni to "walczą" bez powodu... Więc jak sie nie podoba to drogę do Czeczeni mają wolną i nikt ich tu nie trzyma ....."

A tak w ogóle to:
1. Kup sobie słownik poprawnej Polszczyzny. Polecam Kopalińskiego.
2. Jak nie masz pojęcia o wojnie w Czeczenii to się nie odzywaj. To nie jest wojna - to jedna wielka pacyfikacja w wykonaniu Ruskich. Region jest totalnie zniszczony, a mieszkańcy uciekają gdzie się da. Często wydają oszczędności całego życia, by nielegalnymi i niepewnymi źródłami spróbować przedostać się na zachód.

Dlatego Podziwiam Ruskich ZA TO ZE TĘPIĄ TĘ ZBUNTOWANO PROWINCJE....

A NA SLOWNIK W PRZECIWIENSTWIE DO NICH TO MUSZE ZAPRACOWAC...
A NA SLOWNIK MNIE NIE STAC xD

; )

A NA SLOWNIK MNIE NIE STAC BO W PRZECIWIENSTWIE DO NICH TO MUSZE ZAPRACOWAC...

; )

niech gloduja jak wogle dloduja ja jak bym byla glodna to bym nie sprzedawala bialego sera na sikorskiego przy barborce osobiscie widzialam dostali zarcie i co sprzedamy a niech brudasy dadza dzieciom przeciez jest w nim duzo bialka

mikrofon,jak nie wiesz co pisać, to nie pisz nic-a nie takie głupoty!pomieszkaj sobie na Wesołej obok (tylko bardzo blisko,najlepiej wynajmij pokój w hotelu)to zobaczysz jacy oni ***** są biedni i pokrzywdzeni.pomieszkaj tylko tydzień i ci się odechce! a te beemki to za kasę ze sprzedaży puszek pokupowali co??obrońca pokrzywdzonych w mordę jeża!!!jak jesteś taki dobry to weź kilku na kwaterę.napewno dobrze zapłacą.

Ja jak bym głodował i miał bemke ...To bym ją raczej sprzedał i kupił sobie coś do jedzenia...Lecz gdy bym nie głodował a miał bym bemke to bym nią jeździł.A jak wiadomo Benzyna też kosztuje.... ;P

; )

no właśnie,Moderator! a oni jeżdżą!i to całymi dniami!a benzyna kosztuje.i ktoś im te beemki porejestrował w Łomży.

Trzeba by wystąpić na drogę urzędową i brzezinskiego sie zapytać czemu tak jest ? czemu ten kriminogenny element sprowadzany jest do naszego miasta ? i jaką mi pomoc socjalną oferuje miasto ?? bo jeśli oni dostają jakieś pieniądze za to że są czeczenami to ja chce za to ze jestem Polakiem !!!

ech nie ma w Lomzy ludzi ktorzy by sie tym zajeli...

wybierzcie mnie na prezydenta ja sie nimi zajme

co do tych kolo 2000 to sie zgadzam ze jest to prawda, a pozatym nie spotkalem sie zeby ktos z nich gdziekolwiek w naszym regionie pracowal (moze na czarno gdzies dotatkowe kilka stow do dwojaka) woza sie tylko autami z niezlymi felgami na ktore szkoda mi wydac pieniadze i dzien w dzien w miejscowych barach przesiaduja no chyba ze praca tylko kobiety sie zajmuja rodzac dzieci a wez zarejestruj sie jako bezrobotny to zobaczysz na jak dlugo i ile za lezenie dostaniesz! nie jestem kompletnie przeciw nim bo wiadomo zycie jak w Madrycie tam nie jest ale prawa do pieniedzy powinni miec takie same jak my i wydaje mi sie ze na te pieniadze powinni jakos zarobic a przy takich warunkach praca najwidoczniej sie brzydza

"co do tych kolo 2000 to sie zgadzam ze jest to prawda"

Chlopie ale zrozum, ze tu nie chodzi o to, czy Ty sie zgadzasz ze to prawda, bo to nie jest subiektywny poglad... Moze jeszcze sonde zrobimy i na podstawie ilosci glosow zdecydujemy? To albo jest prawda albo nie... Jesli jest, to dajcie jakies zrodlo, bo ja szukalem danych na ten temat i z tego co znalazlem, to te 2000 sa wyssane z palca. Wszyscy sie nakrecili, bo ktos plote puscil, ze dostaja tyle kasy i nikt nawet sie nie zastanawia czy tak jest, bo po prostu pasuje im to do pogladow, wiec musi byc prawda...

Wątpie , że dostaja 2 tysiące złotych na głowe .Te beemki o których mówicie to stare 3 i 5 ,vectry i inne szroty. Krzysztof P widzisz pedofila-czeczena i nie przegonisz tylko na internecie się skarżysz jak ciota.Z pistoletami tez nie słyszałem żeby chodzili ,ale w krajach takich jak Czeczenia pistolet to u nas jak śrubokręt - podstawowe narzędzie.Nie rozumiem w ogóle jak Łomżyniacy mogą się bać - jesteśmy u siebie!!! Widzą ,że się boimy to mogą co raz więcej proste i logiczne. Z tymi nowymi z Katowic w Łomży i Czerwonym Borze będzie około tysiąca. WYPIE.RDALAĆ !!!! .Na Jagiellonie pokrzyczeć z zza płotu to potraficie się zebrać ale na ,brudnych,wychudzonych i zarośniętych Czeczenów to już nie.

POLSKA DLA POLAKÓW! ZIEMIA DLA ZIEMNIAKÓW! ŻYDZI DO KOMÓR Z GAZEM!

Proponuję ściepę na forum na wybudowanie obozu koncentracyjnego dla Czeczenów i innych ciemnej karnacji.

Jak czytam takie wątki to WSTYDZĘ SIĘ ŻE JESTEM POLAKIEM.

"A NA SLOWNIK MNIE NIE STAC xD"
To poproś rodziców, żeby ci kupili.

P.S. Właśnie pod moim oknem przejechał Czeczen swoją BMką. Tylko ta BMka jakaś taka do Golfa II podobna.....

jak sie wstydzisz że jesteś polakiem to wynocha do holandii, tam będziesz mógł pokazać jaki to jestes super extra i cool tolerancyjny

jak sie wstydzisz że jesteś polakiem to wynocha do holandii, tam będziesz mógł pokazać jaki to jestes super extra i cool tolerancyjny

sz4k4l co ty gadasz za głupoty, co tu wakacje mają do rzeczy?!
Żeby polak tak wyjechał nawet do tej Anglii to by gówno dostał 0 pomocy tak samo do innych krajów.
Nasz prezydent widoczniej dużo pieniędzy ma i mamy w Łomży wszystkiego pod dostatkiem a na drodze nie ma ani jednej dziurki i wszyscy pracują i zarabiają w Łomży po 2 koła :]
Moim zdaniem to nie mieszkańcy Katowic naciskali na ich wysiedlenie ale prezydent,mają mądrego prezydenta.

jak panstwo chce im pomoc to niech da im prace i niech robią tak jak inni ludzie

gumoooowiec

Mamy w Swoim pięknym kraju tyle lasów. Trudno będzie się ich pozbyć z Polski więc niech ich wpuszczą w jakiś las dadzą co trzeba i niech siedzą. Albo wybudować coś na wzór Getta bo niedługo Łomża będzie zwać się Czeczełomża a tego chyba nie chcemy. Musimy z tym walczyć. Albo siłą argumentów albo argumentem siły. To już zależy od rozwoju sytuacji. Ja tam jestem za wywaleniem tego syfu z Łomży.

Support Your Local Football Team.

"Żeby polak tak wyjechał nawet do tej Anglii to by gówno dostał 0 pomocy tak samo do innych krajów."

Jakby u nas byla wojna i dostalby status uchodzcy, to by dostal taka sama pomoc albo i lepsza...
Odrozniasz geniuszu uchodzce, od kogos kto sobie ot tak pojechal?
Jak nasi w czasie wojny musieli uciekac z kraju, to ich niby na zachodzie nie przyjeli? Historii sie uczyles troche?

Dran jak Ci się tak zajebiście żyje i zarabiasz dużo to wybuduj im jakiś blok, tylko pamietaj,żebyś dał im na benzynę, może jakieś tel komórkowe jeszcze i nigdy nie narzekaj,że w Łomży nie ma tamtego albo tego bo właśnie zamiast coś zrobić to prezydent przyjmuje kolejnych uchodźców choć i tak mamy ich tu nie mało.
Na razie jest spokój, zobaczycie co będzie później. . .

Ja place podatki i nie mam zwyczaju narzekac, ze w Lomzy nie ma tego czy tamtego... A jak z tymi rzeczami u Ciebie?

Autor: mikrofon (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 28-01-09 09:16

POLSKA DLA POLAKÓW! ZIEMIA DLA ZIEMNIAKÓW! ŻYDZI DO KOMÓR Z GAZEM!

Proponuję ściepę na forum na wybudowanie obozu koncentracyjnego dla Czeczenów i innych ciemnej karnacji.

Jak czytam takie wątki to WSTYDZĘ SIĘ ŻE JESTEM POLAKIEM.

"A NA SLOWNIK MNIE NIE STAC xD"
To poproś rodziców, żeby ci kupili.

P.S. Właśnie pod moim oknem przejechał Czeczen swoją BMką. Tylko ta BMka jakaś taka do Golfa II podobna.....

Śmieszny Jesteś I to bardzo człowieku żal mi sie robi gdy czytam to co ty piszesz . I Z Chęcią bym rodziców poprosił żeby mi słownik kupili ale, ich emerytury na kture pracowali całe życie śa bardzo niskie gdyż pieniądze kture mogły by iśc naich emerytury idą na inne cele . Międzyinnymi na finansowanie "IMIGRANTÓW"

; )

Autor: k.kibicŁKS (---.lomza.mm.pl)
Data: 28-01-09 09:51

POPIERAM !!!!

; )

""POLSKA DLA POLAKÓW! ZIEMIA DLA ZIEMNIAKÓW! ŻYDZI DO KOMÓR Z GAZEM!

Proponuję ściepę na forum na wybudowanie obozu koncentracyjnego dla Czeczenów i innych ciemnej karnacji. ""

A ty poproś rodziców Żeby ci wytłumaczyli termin "Antysemityzm" ...Być może też go znajdą w Słowniku bądź Encyklopedi.... ;]

; )

Reka do gory, ilu tutaj wrzeszczacych o pieniadzach pracuje? Tak dla jasnosci sytuacji...

Ja ogólnie uważam, że istnienie mniejszości czeczeńskiej w Łomży obniży poczucie bezpieczeństwa, gdyż ci ludzie jeszcze jakiś czas temu walczyli, strzelali, zabijali. (wiem ze się bronili).

Tu nie chodzi o tolerancje, ale o klimat naszego miasta.
Ja nie widzę przyszłości dla Łomży z mniejszością czeczeńską.

Mają swoją autonomię republiki czeczeńskiej to niech walczą o swój kraj,a nie przyjeżdżają tutaj niszczyć nasz spokój.

Polska jakoś wywalczyła sobie suwerennośc kilkanascie lat temu i to bez pomocy innych.

Na pewno bez pomocy? A przy okazji, Polacy nie starali sie o azyl i status uchodzcy?
A kilkadziesiat lat temu, kiedy mielismy u siebie wojne, czyli sytuacje adekwatna do Czeczenii teraz, nikt nam nie pomagal? I nikt nas nie przyjmowal u siebie? Czy moze piszemy nowa historie?

Pomysl, jak w tej chwili brzmia slowa o niszczeniu naszego spokoju... Gdyby kazdy chcial miec za wszelka cene tylko swiety spokoj, to naszego kraju juz dawno mogloby nie byc... Dlaczego odwracamy sie do wszystkich plecami w potrzebie, ale kiedy nam dzieje sie krzywda, to jestesmy oburzeni, jesli caly swiat nie rzuca sie natychmiast z pomoca? Moze warto sobie uswiadomic, ze jak bedziemy traktowac innych, tak samo i nas potraktuja?
Te krzyki oburzonych, to patrzenie na bardzo krotka mete. Wyobrazcie sobie, ze np. Rosja nas nagle najezdza, a wszyscy sasiedzi nie tylko nie pomagaja, ale jeszcze zamykaja szczelnie granice i mowia "radzcie sobie sami, nie chcemy zebyscie niszczyli nasz spokoj".

dran nie wiem,czemu ich tak bronisz?o ile się nie mylę,to Polacy starający się o status uchodźcy w jakimkolwiek kraju na zachodzie nie jeździli tam mercedesami czy beemkami,tylko siedzieli w obozach dla uchodźców.a oni tutaj mają lepiej niż my.do moderatora beemka podobna do golfa?przyjedź wieczorem pod hotel na Wesołej tak ok. 22.00-tylko wjedź na plac główną bramą,to zobaczysz czym się poruszają.dla informacji-gdybyś chciał rozwalić jakąś brykę to się nie pomyl-bo tam też mieszkają Polacy i też mają swoje samochody.mam tam kolegę to wiem co piszę.czeczeni jeżdżą beemkami,mają też golfa,mercedesa i jakieś audi.są takie dni,że ich samochodów stoi nawet 13-14 i nie ma gdzie zaparkować.

CHYBA BEZ POWODU ICH KOORWA Z KATOWIC NIE WYRZUCILI, SKORO WCZEŚNIEJ ICH TAM PRZYJĘLI, CO?!?

Może i kilka osób z tych czeczenów jest uczciwych ale reszta nie. Skoro przyjeżdżają do Polski i proszą o pomoc, to niech sie chociaż zachowują jak powinni, a nie zaczepiają ludzi i prowokują problemy.
Tacy z nich dumni czeczeni, Czeczenia ich ojczyzną, już mi nie dobrze jak słucham ich gadania. Skoro tak kochają swoją ojczyznę to niech jej bronią, a nie spieprzaja tam gdzie im dobrze. Jakoś z Pakistanu i innych krajów tak ludzie nie uciekają.
Ktoś tam rzucił, że oni sa uczciwi. Tak, może i kilku.
Wychodząć z pracy czasem widzę jak się "prowadzą" ulicami swoimi bmw i zaczepiają dziewczyny na chamskie teksty. Albo chodzą i klepią dziewczyny po tyłkach a jak ona się odezwie to tak ją zwyzywają, że ona sie popłacze. Czasem do mnie przychodzą do sklepu i też jakieś głupie teksty rzucają. Ostatnio chamsko się zachowali to ich wywaliłam i zagroziłam policją. Kupiłam sobie gaz, bo strach teraz nawet w pracy siedzieć. "Bo to taki dumny naród, a mężczyzna nie da sie obrazić kobiecie". Gdzieś tam wyczytałam. Ciekawe kiedy zaczną podnosić rękę na broniące sie kobiety. Jak któryś do mnie z łapą wyjedzie to mu ją tak połamę, że już żadnej nie dotknie...

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

krecik68 czemu ich bronie? Bo sa miedzy nimi rozni ludzie, i dobrzy i gorsi, tak samo jak u nas. A wrzucanie wszystkich do jednego worka jest po prostu glupie. Poza tym, jesli juz sa z nimi problemy, to opierajmy sie na faktach, a nie na plotach... Niedlugo jeszcze ktos napisze, ze porywaja i zjadaja dzieci i wszyscy przytakna, ze to prawda... A to, ze biora po 2 tys. na glowe, to zapewne taka sama prawda, jak to ze w Polsce zyja niedzwiedzie polarne, a przeciez wielu na zachodzie jest o tym swiecie przekonanych i jakbys zapytal, to by potwierdzili, ze tak jest...

Czy nasi siedzieli w obozach dla uchodzcow? Dlaczego np. w UK do dzis zyja ludzie z tej wojennej emigracji i ich rodziny i jakos nie w obozie dla uchodzcow bynajmniej? Gdyby im tak zle bylo, to podejrzewam ze czym predzej by do kraju wracali...

Tak samo wez pod uwage, ze oni sie pchaja na zachod, bo u nas wcale tak rozowo nie jest... Widzisz chyba, ze trzymaja sie razem, wiec moze ci, co juz na zachod trafili tak samo niektorym pomagaja finansowo? Nie wiem, nie potrafie powiedziec skad maja pieniadze, ale z pewnoscia nie jest tak, jak tu polowa chorem krzyczy, ze dostaja 2 tys zl na glowe, bo to jest bzdura. Te auta co nimi jezdza, to w wiekszosci graty, co mozna za pare tys. zl kupic... Jesli sie na nie np. zrzuca we 4, to wychodza smieszne grosze...
A czy maja lepiej niz my? No nie wiem, ja bym sie z nimi nie zamienil na pewno... Ty tak?

I popatrz co nasi na zachodzie robia... Nie chrzancie, ze sa tacy super, pracuja i klopotow nie robia... Juz ich tak samo maja dosc, bo robia burdy i kradna na potege... Tak samo ludzie sie tam wkurzaja, ze biora zasilki, zapychaja szpitale itp itd. A mimo to traktujemy wyjazd na zachod jako cos normalnego...
Pomysl co by bylo, jakby wszystkich naszych wygonili z powrotem do Polski, tak jak Wy chcecie Czeczenow wyganiac... Dopiero bysmy mieli biede...

Do tego wkurza mnie, ze niektorzy tu sami sobie raczek praca nie pobrudzili jeszcze, niejeden klopoty sprawia, bo przeciez ch.w.d.p. to haslo zycia i tacy nadaja na czeczenow, ze darmozjady i bandyci... komedia po prostu. Mozna by powiedziec "przyganial kociol garnkowi".

MiYu no tak, Ty w ktoryms temacie napisalas kiedys, ze w wieku 12 lat mialas starcie z rozszalalym rottweilerem i sama mu dalas rade... to Ty bys pewnie taka wojne sama wygrala, ale nie kazdy jest taki silny i odwazny widocznie...
A tak powaznie, to nawet nie pisz takich bzdur, bo guzik mozesz wiedziec, co Ty bys zrobila w razie wojny... a wlasciwie to trudno nazwac wojna sytuacje, kiedy wojsko pacyfikuje ludnosc cywilna, to sie chyba raczej nazywa ludobojstwo...

Jeszcze raz napisze to samo, w stosunku do tych ktorzy lamia prawo nalezy reagowac, wzywac policje, czy jak tam chcecie. Nie mozna pozwalac zadnym gnojkom na takie zachowanie, czy to Czeczeni, czy Polacy. Ale odpowiedzialnosc zbiorowa, to chyba nie jest cos, za czym tesknicie?

No Właśnie ....Napewno Między nimi jest jakaś część dobrych i uczciwych kturym trzeba pomóc ale są też i tacy kturzy łamią prawo i to notorycznie i poprostu sie nieprzejmują tym gdyż nasz kraj jest dla nich tylko odskocznią dalej na zachód.

; )

w Polsce nie ma niedźwiedzi polarnych??!!!!!??

Jeszcze raz napisze to samo, w stosunku do tych ktorzy lamia prawo nalezy reagowac, wzywac policje, czy jak tam chcecie. Nie mozna pozwalac zadnym gnojkom na takie zachowanie, czy to Czeczeni, czy Polacy. Ale odpowiedzialnosc zbiorowa, to chyba nie jest cos, za czym tesknicie?

Podkreślam że niektórzy z nich łamią właśnie te prawo i to notorycznie . I noszą przysobie różnego typu broń biało. A jezeli ktos potrzebuje dowodów to wystarczy tylko zobaczyć Statystyki Policyjne , i tam bedzie opisane w ilu i w jakich zajsciach uczestniczą ci Czeczeni.

; )

wiecie co?? naprawde czytajac to zal za du sciska.... mi tez nie do konca pasuje to ze nasz wspaniałomyslny rzad zamiast zajac sie biednymi polakami przyciaga do nas ludzi z roznych stron swiata.tyle ze jestem w stanie zauwazyc ze wsrod nich tez sa ludzie ktorzy nie pracuja bo pracodawcy sa do nich uprzedzeni ze wzgledu na ich religie na ich przekonania itp.duza ich czesc stara sie o azyl w polsce.teraz niech czesc bo napewno taka jest zastanowi sie jak ich ciotki babcie rodzice byli traktowani na zachodzie gdy za komuny oni prosili o azyl...tworzmy nowe stereotypy jak kiedys ktos stworzył taki :głupi leniwy polak" to teraz wy tworzcie :głupi leniwy czeczen rumun" po za tym nie wiem czy ktos z was ogladał ten film ale tvp1 wyprodukował program o jedenj z czeczenskich rodzin mieszkajacych w hotelu przy ulicy wesołej... tydzien po emisji programu rodzina przeprowadziła sie do krakowa gdzie maz i ojciec dostał prace fotoreportera... dlatego zanim zaczniecie walczyc o polske dla polakow to najpierw proponuje zmierzcie sie z własnymi uprzedzeniami z łasna proznoscia (ilu z was nie pracuje?). jesli wymagasz to zaczynaj zawsze wymagac od siebie prosta zasada...

"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Dajcie spokój już z tym znów się temat zrobi na 300 wpisów. A wątpie żeby choć 5 % z tych wpisów będzie inteligentna, przemyślana i stosowna do sytuacji:)

Support Your Local Football Team.

Ktorie majo prytencje do Czeczenuw prosze zadzwonicz po tym numeru +48888831889!!!!! ja jestem Czeczenem i nie komu nie pozwole zeby ktos kolwek gadaw na nas glupoty!! Dzenki tym ktore nas bronio!!!!!! Szacunekk!!!!!!

juz sie wszyscy dodzwonili

Łomża leży na Mazowszu !

Polska dla Polaków proste i chyba oczywiste!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nasza bis

Tak Nasza, to niech wszyscy Polacy wracaja natychmiast do Polski... Nie chce sobie nawet wyobrazac, co by sie tu dzialo... Ale takie haselka sa zawsze bardziej chwytliwe, niz odrobina logiki i konsekwencji w mysleniu.

(HokusPokus) Takkk juz wszyscy sie nasrali!!!! Czemu wy jestesce takimi tchurzakami?? Ty dasz rade z Czeczenem??? jeszli niee to nie odziwaj sie!!! frajeze!!!

Zamiast pisać głupoty to weźcie sie wszyscy do roboty!-o jak mi się zrymowało:)

Do ss : A tak wogóle to po co wymyślasz taki durny temat na ogólnołomżyńskim forum ?? Nudzisz się? Ale teraz masz frajdę co?! Zadowolony?

Nasza bis nie zycze Ci wyjechac na zachod - mozesz uslyszec to samo, czyli daj sobie sama rade w tej swojej paskudnej biedzie.

Ja tam bym ich zagazował wszytskich i po problemie ;D po co smieci na łomży i tylko sie ludzie boją . I nie pierdolcie ze są kulturalni(moze dla dziadków w banie) bo sam mialem do czynienia z nimi i giwera czy nóz zawsze im towarzyszy..to pojeby i tyle.A mialem kiedys kolege czeczena mówił ze mają 500 $ na osobę ale to było z 6 lat temu to niewiem jak teraz.

Polska dla polakuf.
Walczycie tak zawzięcie o tą naszą polskość ,a błędy ortograficzne jak u 5 latka.Dysleksja nikogo nie tłumaczy.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

"A mialem kiedys kolege czeczena mówił ze mają 500 $ na osobę ale to było z 6 lat temu to niewiem jak teraz."

Współczuje mu.Mieć takiego kolegę to jak nóż w plecy.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Mieczkos2016v- szkoda ze nie urodziles sie w 1920- w wieku 19 lat mialbys z kim rozmawiac.

własnie dlatego ze go znałem mówie jaki mam do nich stosunek..To kozaczki i stać ich na wszystko mimo tego ze lezą do góry dupami...

Do hwdp:

Pomimo tego że mam nieco inne poglądy na tą sprawę niż większość odzywających się tu ludzi to takie odzywki jak

" Takkk juz wszyscy sie nasrali!!!! Czemu wy jestesce takimi tchurzakami?? Ty dasz rade z Czeczenem??? jeszli niee to nie odziwaj sie!!! frajeze!!!"

są najgorszą reklamą dla Czeczenów. A jeśli prowokujesz to pamiętaj że nienawiść działa w dwie strony.

IMO Jak wpadam z wizytą do sąsiada to mu nie sram w salonie. Jak robi to moje dziecko to grzecznie przepraszam i sprzątam po nim. A jak nie to więcej sąsiad mnie nie zaprosi. A nawet ryjek obije.
Jak już mnie ktoś obcy bezinteresownie przenocuje (i jeszcze da na chlebek) to bedę mu wdzięczny do końca życia. A nie mu córkę po tyłku będę macał
Nie twierdzę że tak zachowują się Czeczeni, ale z Waszych wypowiedzi tak wynika.
Chociaż sam byłem świadkiem dość zabawnej sytuacji jak dwóch nietrzeźwych "panów narodowości kaukaskiej" awanturowało się że pani nie chce im sprzedać gorzały bo są pijani. W momencie uwagi zwróconej w języku rosyjskim nagle zaczęli rozumieć język polski...

nie znam Twojego bylego kolegi, bardzo ciEEEEEEkawy kozak, skoro lezal do gory ****, ale zeby zaraz do gazU- pol swiata moze tak umrzec-jezeli twoje zalozenie jest adekwatne

E tam.. Jak sa u nas to niech sie zachowują ..A jak się mają rzucać i ludzi straszyć to zagazowac i tyle.Takie jest moje zdanie.

(gtw-tomek) W kazdym narodowosci so zli liudzi!! A czemu wy tu piszecie ze Polska placi uchodco?? to Unje ewropejska placi Uchodco!!! a nie Polska!! i Polska tego powulke nie oddajo!!

Rasistą nie jestem, ale lubię jak Mieczkos2016v leży na swoim miejscu.
Mieczkos2016v - leżeć.

VOTUM DEO IGNOTO

Dran-uchodźca też człowiek.zgadzam się.ośrodki dla uchodźców są etapem przejściowym dla nich.co do 2 tys na osobę to oczywiście bzdura.kasę dostają,ale to nie jest tak jak tu ktoś napisał.zainteresowanym polecam wyszukiwarkę,wpisać "dębak" i tam są informacje na temat biura organizacji ośrodków dla uchodźców i wszystko jest opisane.polecam.faktem jest,że nasze władze dbają o nich jak o jajko,żeby się przypadkiem nie stłukło i żeby się przypadkiem nie poskarżyli do jakiejś komercyjnej telewizji jak im tu źle bo by się okazało jacy jesteśmy gościnni.a tak naprawdę to mają nas głęboko w dupie i robią co chcą.

Nie obrazajac miasta z ktorego pochodze ale wladze miasta sciagaja tych czeczencow bo cala mlodziez z Lomzy ucieka.Wiec dziure powstalo trzeba jakos zapelnic.W takim razie ja bym proponowal repatriantow zza Buga Katolikow chcacych sie asymilowac

-Łomżyniak niewiem ocb ale podejrzewam ze masz problem więc ciąg drąh chamie :D

Ha ale ty gosciu jestes prosty jak prostownik.Tak pisac i od chamow zucac to kazdy burak potrafi skoro jestes anonimowy to nie uzywaj wulgaryzmow bo one nic nie wnosza do dyskusji.A jak masz pojemne gardlo to sam mozesz mi ....

Mieczkos2016v - O to biega, że jesteś śmieć.
Leżeć, chamie, bo każę oćwiczyć.

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

jak tu nie być rasistą, jak idzie Ci taki na Starym Rynku i zaczepia -_--

Sytuacja jest bardzo napięta , pomyślałem sobie że można by zrobić takie małe polowanie dla wszystkich, w prawdzie nie możemy nosić legalnie broni
ale można by się wyposażyć w aparaty fotograficzne i cykać z ukrycia zdjęcia które by przedstawiały zachowania naszych "gości"
Nie wiem czy to dobry pomysł to tylko takie moje przemyślenie na poczekaniu
pozdrawiam wszystkich (prawie wszystkich)

fajnie myslisz.....jak zawsze

Czeczeny przesadzają, ale juz niedługo im to sie upi.....
Moi znajomi byli świadkami jak w Admiralu czeczen zostawił "klamke" broń w kiblu.I co to ma być wporządku??? ogólnie mi to nie pasuje.jak tak dalej pójdzie to i stąd trzeba bedzie ich ewakuować.

kto to jestt "hwdp" ? czy to nie jest kolejne upośledzone dziecko w stylu kiedyśnego czeczena czeczenowicza? wiek fizyczny 16 i psychiczny 9 ??

denver czeczen czenowic tutaj, mam was juz dosc i sie smeje z kazdego slowa ktos pierd,,,,, ze dostajemy 2000 zl, drugi jakies sery co wam w domu sery nie daja;], piszcie co chcecie mnie po hu,j, a jezeli powiedziec prawde to wy ktorzy nic nie robie siedza w domach i wypowiadaja te guwno na ten temat.

jeden baran psuję stade ;D

'ale można by się wyposażyć w aparaty fotograficzne i cykać z ukrycia zdjęcia które by przedstawiały zachowania naszych "gości" '
licz się z tym, że w razie wtopy aparatu więcej nie zobaczysz i biorąc pod uwagę nieprzewidywalność naszych gosci może stać Ci się krzywda;), zresztą robienie zdjęć z urycia ludziom niepublicznym bez ich wiedzy jest chyba.. karalne ;D

Wy Cioty zajebane ***** chcielibyscie za 2000zł stracic cała rodzine *****!!!! Byłęm w wojnie ii widziałem co sie tam dzieje ***** wy to jestescie cioty ***** JEBAC PSOW ***** I SZACUNEK DLA TYCH CO JEBIĄ PSOW!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org