czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Do "Panci" i "Pancia" ...

...jak w tytule, prośba, mysle ze wiekszosc forumowiczow zgodzi sie ze mna, w czym rzecz ? Nie tyle w pupilach pieskach, psinkach, psiakach i jak tam jeszcze sa nazywane - bo pies musi swoje zrobic ale chodzi o Pancie i o Pancia , pytanie proste.
Jakie sa powody dla ktorych nie sprzatacie po swoich pieskach ??? Niestety nie kazdy zadowala sie tak jak wy zdrowo postawionym klockiem waszego psiaka a dokaldajac do tego fakt ze wraz z wylaiajaca sie spod sniegu zieolona swieza trawka wylonią sie ponownie świerzutkie "wypociny" waszego pupila - bulwersuje to kilkakrotnie.
Jak cos spadnie w snieg to tego nie widac i nie czuć jak sniegu nie bedzie to i "klockow" nie bedzie?
Nie wiem moze miedzy soba robicie zaklady czyj pies postawi bardziej zmutowanego klocka (tym samym jadl lepsza, zdrowsza, drozsza karme), ktory w stanie nienaruszonym przetrwa do wiosny a pozniej zbiera sie kworum i oglasza zwyciezce ??? Jakie sa racjonale powody takiego postepowania.
Jak narazie sprowadzam to do zwyklego
LENISTWA, DROBNOMIESZCZAŃSTWA, ZAŚCIANKOWOŚCI i paru innych miej pozytywnych cech.

Sprzatajcie po swoich psach ! albo noscie ich w kieszeniach bo skoro pies jest Twoj to i co po soboie zostawia tez jest Twoje albo inaczej obowiazek posprzatania tego spoczywa na sobie, chyba ze a tej super karmie pies tak zmadrzal ze sprzata po sobie, ale skoro do tej pory i Pancia i Pancio nie zmadrzeli to niby skad pies ma czerpac wzorce?

Proponuje mandaty tak jak jest za zalatwianie potrzeb fizjologicznych w miejscach publicznych przez obywateli.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Do "Panci" i "Pancia" ...

Zgodzę się z mówcą. Dośc tego i basta .

Trzeba by było nauczyć właścicieli sprzątać po swoim psie w ten sam sposób jak się uczy psa niezałatwiać swoich potrzeb w domu USZTURAĆ KULFONEM !napewno pomoże

ewa19

blaa blaaa blaaaa ...
te gówno szybciej się rozłoży niż papiery które ludzie wyrzucają na chodnik,trawnik i gdzie tylko popadnie !!! czemu tego się nie czepiacie tylko psich gówien pfff
poza tym TEMAT JUŻ ISTNIEJE ciężko wpisać w "szukaj" ...

Ewa19 dobrze powiedziane:D USZTURAĆ KULFONEM:D Dawno się tak nie uśmiałam:D Jestem za!!!

w cywilizowanych krajach faktycznie ludzie sprzataja po psach, ale tez w ulicach sa automaty lub pojemniki zo pakowaniami na odchody +rekawica, u nas teog niema i nie bedzie ,podatek za psa i czynsze w spoldzielniach sa tak duze ze powinien sie tym ktos zajac ,pozatym iwdze jus te tony odchodow w zawsze w Polsce plastikowych torbach wiec czy to jest tkaie dobre rozwiazanie ,biorac pod uwage ze rozklada to sie z 1500 lat, natura sobie lepeij ze wszystkim poradzi panstwo niezasciankowi....

W cywilizowanych krajach nie ma plastikowych torebek tylko worki z papieru specjalnie do tego przeznaczone. Chodzi o mentalnosc.

*Sun*- Weź mnie chłopie nie rozwalaj. To znaczy że dla Ciebie obojętne jest czy wdepniesz w papier czy w gówno? ;))

Temat już był poruszany kilkakrotnie. Nie ma sensu dalej tego ciągnąć, bo i tak nic nie da, a tylko pogłębi niestosowne i pozbawione jakiejkolwiek kultury wypowiedzi.

Autor: lomza23 (---.lomza.mm.pl)
Data: 18-02-09 13:53

*Sun*- Weź mnie chłopie nie rozwalaj. To znaczy że dla Ciebie obojętne jest czy wdepniesz w papier czy w gówno? ;))

Lomza23 to chodzi się po chodnikach czy po trawnikach:))

Support Your Local Football Team.

Właśnie :) to chodzi się po chodnikach czy trawnikach ?? jak nie chcesz w minę wpaść to się po chodniku chodzi a nie po trawie ,a co do sprzątania ludzie też srają leją gdzie popadnie i co z tego ? taki kraj tak zostaliśmy wychowani i nic to nie zmieni kiedyś nie było takich luxusów a teraz tylko narzekanie ...

Roczny abonament na psie s...ie w Łomży = 100 PLN- ów. Są w Polsce miasta, gdzie opłata = 0 pln-ów, a co drugi kosz na śmieci jest oznakowany, że mozna do niego wrzucić torebkę z odchodami. Są osiedla w Polsce, gdzie w okolicach parków stoja bardzo proste dozowniki z akcesoriami do sprzatania.

Miasto bierze kasę , niech sprząta, taki jest tok rozumowania psiarzy - i słusznie.
Inna sprawa, to indywidualne podejście . Znam ludzi - w Łomży właśnie, którzy po swoich psach sprzątają.

Osobiście mniej mi przeszkadza wdepnięcie w psia kupe, niż w wyplutą gumę do żucia lub zużytą prezerwatywę pod ekonomikiem albo w parku.
A czy psia kupa jest gorsza od artstycznie zaplutych pestkami ławeczek.
Psia kupa rozkłada się max. 3 tygodnie.
Plama oleju na kostce wyrzygana z golfa II na chodniku jest widoczna już ze dwa lata i jakoś zejść nie chce. I to wam nie przeszkadza?

(........)

Jacek16 zgadzam się z Tobą w 100%.

Lubię i szanuję zwierzęta, lubię chodzić czystymi chodnikami, ale nie lubię jak się chwali cudze kraje nie znając ich dokładnie, a na swój się narzeka.
Bylam latem w Anglii w miejscowości wielkości Łomży, byłam zaskoczona, bo spodziewałam się co innego. W bocznych uliczkach gdzie rosły drzewka i krzaki osłaniające, były smietniska mnóstwo butelek plastikowych , kartonów po napojach i toreb plastikowych. Także przy głównej ulicy koło przystanku kiedy nachyliłam sie przez barierkę również ujrzałam śmietnisko, przy barze chociaż stał pojemnik na śmieci pełno leżało petów na chodniku. Kupę psią nie jedną widziałam na chodniku. Psy chodziły po chodniku na długich rozciągniętych smyczach bez kagańców i były to psy nawet grożnych ras. Na placu zabaw psy chodziły luzem i nie widziałam aby właściciele sprzątali odchody. Może w tych większych miastach jest porzadek, ale tam nie byłam. Więc nie chwalmy wszystkiego co nie nasze.

Autor: lomza23 (---.lomza.mm.pl)
Data: 18-02-09 13:53

Lomza23 to chodzi się po chodnikach czy po trawnikach:))

po 1 jak coś to nie chłopie bo nie mam fiutka :)
po 2 tak jak kolega wyżej napisał CHODZI SIĘ PO CHODNIKU NIE PO TRAWIE !
po 3 są płacone podatki na psa więc niech ludzie którzy dostają za to kasę zajmą się tym a nie tylko pieniądze do portfeli pchają sobie !!!
po 4 idę na dwór z psem bo srać mu się chce :D

I właśnie przez takie podejście do sprawy jak przedstawiła koleżanka w/w Łomża niedługo będzie wyglądać jak jedna wielka kupa gówna.Pozdrawiam wszystkich miłaśników psich kup na trawniku!

ewa19

Do ewy 19
To, że się na forum wyżyjesz używając ostrych słow, to i tak świata, ani ludzi nie zmienisz. Jeśli chodzi o mnie to mam prywatny teren i na nim sprzątam.

Samanta59 a sprawdzałaś te butelki?Nie były to przypadkiem polskie buteleczki?
Nasi rodacy wszystkie śmieci potrafią wywalić wszędzie tylko nie do śmietnika.Na pytanie dlaczego wyrzucasz śmieci do lasu ,a nie do kontenera odpowiadali "bo się wstydzimy".

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Thomas - nie zapominaj, że ty również jesteś Polakiem. Oczerniając Polaków - oczerniasz również siebie.

Samanta59 ja na siłe nie oczerniam ,ale taka jest prawda.U siebie nie sprzątają to i u obcych zachowują się jak zwierzęta.Potem wszyscy zdziwieni ,że taki stereotyp.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org