wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dlaczego autobusy omijaja obwodnice?

Jestem oburzony faktem, ze autobusy PKS ŁOMŻA omijaja niedawno otwarta obwodnice wyszkowa. Studiuje w warszawie i jestem czestym pasazerem tejze relacji. Obwodnica utworzona z zamiarem ograniczenia korkow, polepszenia komfortu jazdy (mimo ze jest to tylko kilka kilometrow) i skrocenia czasu podrozy nie jest do tego celu wykorzystywana przez PKS. Dla tych ktorzy nie wiedza powiem ze autobusy z PKSu ŁOMŻA NIE zajezdzaja na dworzec autobusowy w wyszkowie przez co moglyby jezdzic ta obwodnica. Co o tym myslicie?

git

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dlaczego autobusy omijaja obwodnice?

kierowca pewnie ma taka trase i musi jechac.

jak by zboczylk i kontrole by mial to lipa dla niego

Jak byś był domyślny to byś wiedział ze autobusy PKS ŁOMŻA mają przystanek w Wyszkowie przy kościele (przy rondzie). Postaw się w sytuacji pasażera który chce jechać z Wyszkowa do Łomży (z Wyszkowa do Wawy raczej nie bo tam rządzą prywaciarze). Przystanek w Wyszkowie jest często wykorzystywany przez kanarów, ze względu na możliwość sprawdzenia biletów jeszcze przed Warszawą. Jeśli jesteś taki rządny jazdy obwodnicą to musisz jeździć niestety swoim autem ponieważ PKS to jest transport zbiorowy. Osobiście myślę, że PKS ŁOMŻA mógłby z powodzeniem rządzić na odcinku Łomża - Warszawa omijając Wyszków obwodnicą, przy jednoczesnym zejściu czasowo z 2:40 na 2:20. Jeśli masz sugestie to pisz na E-mail wynajmy@pks.lomza.pl ponieważ jeśli wyślesz maila ze strony to nigdy nie uzyskasz na niego odpowiedzi.

Pozdrawiam.

też tego nie rozumiem, ale tydzień temu (w niedzielę) jechałem relacją Łomża - Warszawa o 16:45 (PKS Łomża) obiema obwodnicami (Ostrów Mazowiecka i Wyszków) i prawdopodobnie wynikało to ze 100% objętości autobusu w kierunku docelowym.
czyli: jeśli nie masz farta i ktoś wysiada w Ostrowi/Wyszkowie/autobus nie jest pełen, musisz jechać przez jedno lub obydwa te miasta
PS. kiedyś miałem też okazję jechać przez Jadów rejsowym autobusem relacji Warszawa - Węgorzewo ;-)

Misiekelo, zgodze sie ze w wyszkowie jest przystanek, ale odkad jezdze do warszawy (juz dwa lata) jeszcze sie nie zdarzylo zeby ktos, nawet jedna osoba, wysiadla w wyszkowie, malo tego to nie zdarzylo sie zeby jakakolwiek osoba wsiadla w wyszkowie poniewaz autobusy do warszawy w niedziele po poludniu sa zawsze pelne, a bilety ludzie kupuja dwa tygodnie wczesniej. Raz zdarzylo mi sie ominac ostrow ale z tego powodu ze autobus byl dostawiony dodatkowo i do tego pelny, z reszta jak zwykle i jeszcze bez znizek studenckich. Wydaje mi sie tez, ze bez sensu jest zajezdzanie na dworzec w ostrowi przy braku wolnych miejsc, kierowca zajezdza na dworzec, mowi zdesperowanym oczekujacym ze nie ma miejsc i jedzie dalej a pozniej stoi w korkach w Markach. Nie mozna byloby tego unowoczesnic?

git

Nie rozumiesz jednej rzeczy, autobus który jedzie liniowo musi sie podstawić na dworcu bo ma taki rozkład, ma pozwolenia od wojewody i to nie jest takie proste żeby autobus mimo że jest pełny omijał przystanki, musi się pojawić mimo faktu że jest pełny aby ludzie widzieli że pojechał, bo potem są takie sytuacje że dzwonią się pytają czy autobus był, czy nie, kierowca potem musi się tłumaczyć czemu nie zajechał na dworzec. Inna sytuacja jest w przypadku bisów, one jadą od razu do Wawy. Narzekasz na normalne ceny biletów przy kursach bisowych, ale spójrz na to z drugiej strony, często są to kursy organizowane w ostatniej chwili, kierowcy przychodząc z wolnego dostają podwójna stawkę godzinową, autobus jadąc z Wawy wraca na PUSTO. Moim zdaniem jeśli tak Ci zależy to warto zawalczyć o to aby autobusy nie zajeżdżał y do Wyszkowa.

Racja i popieram to oburzenie. Kiedy autobus jest niepełny jedzie przez Wyszków i wcale nie jest ani szybciej ani przyjemniej :(

Informacja

tel.: (0...86) 218 55 54

Jeśli kogoś interesuje, może po prostu się zapytać czy przewidują jakąś zmianę w rozkładzie. Skoro 2 lata nikt tam nie wsiada, no to warto coś zmienić, uważam że PKS ŁOMŻA dysponuje dobrymi autobusami na tej trasie, więc czas 2:20 jest do zrealizowania, biorąc pod uwagę, że niektóre PKSy już jeżdżą 2:20. Idee takiego eksresu Łomża - Warszawa bez zatrzymywania się nawet w Ostrowi uważam za słuszną, ponieważ byłoby to bardziej konkurencyjne względem transportu samochodowego. Czas kiedy to PKS stał sie spółką handlową jest dobry na ZMIANY. Myślę, że niedługo w PKS ŁOMŻA nastąpią duże zmiany, ponieważ aktualnie poszukują osób na stanowiska:

- DYREKTOR DS. ADMINISTRACJI I ROZWOJU

- KIEROWNIK DZIAŁU LOGISTYKI

- KIEROWNIK DZIAŁU ADMINISTRACYJNEGO

Zgodze sie ze PKS ŁOMŻA posiada chyba nawet najlepsze autobusy z tych ktore jada na stadion, prawie wszystkie to jakies Scanie z klimatyzacja, przez to sa drozsze bilety (chyba najdrozsze) bo np suwalki, gizycko czy wegorzewo przejezdzajace przez lomze maja o 2-3 zl tansze bilety ale za komfort sie placi dlatego warto byloby pomyslec o autobusach liniowych naprawde pospiesznych ktore nie zajezdzalyby do ostrowi ani wyszkowa tylko prosto do warszawy i podejrzewam ze wtedy czas podrozy nie wynosilby 2.20 tylko np 2.00 h. Nie wiem do kogo mozna byloby sie zwrocic z sugestiami tego typu i czy zostalyby potraktowane powaznie.

P.S. Nie jestem zainteresowany praca w PKSie, tylko korzystam z jego uslug i takie uwagi same sie nasuwaja na mysl.

git

Powiem Ci tylko tyle, nie raz wysyłałem różne propozycje do PKSu ŁOMŻA, bez odzewu, nawet słów "dziękuje" wysyłałem również maila z błędami na rozkładzie, jednak to dziś niektóre z nich nie zostały poprawione.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org