Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sprzęt na dyskoteki za niewielką kasę |
Chcialbym robić dyskoteki szkolne.Niewiem jaki sprzęt kupić nieznam śie do końca na parametrach sprzętu.może ktoś mi doradzi co kupić za niewielką kasę, a żeby to w miarę funkcjonowalo.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sprzęt na dyskoteki za niewielką kasę |
Myślę,że jak chcesz robić takie dyskoteki to powinieneś znać się na sprzęcie.
|
|
Może ktoś mi doradzi.
|
|
Co najmniej dwie kolumny estradowe po 500 Watt jedna + końcówka mocy jakaś do tego no i mikser co najmniej 6-cio kanałowy .Sprzęt taki do nagłośnienia
|
|
Dzieki ale ja chciałbym robić dyskoteki szkolne. Przed chwilom kupilem 2kolumny Moc 2 x 150 watt sprawność 92 db głośnik bassowy 20 cm średnica trójdrożne a wzmacniacz Moc : 2x45 + 3x12 Watt Pasmo przenoszenia 10-20.000Hz Impedancja głośników 4-16 Ohm Rodzaje wejść - VCD/Tuner/TAPE/AC-3 + 5.1 Funkcja karaoke - Tak Cyfrowe Echo - Tak 2 wejścia mikrofonowe z osobną regulacją głośności oraz echa i chcialbym się dowiedzieć czy ten sprzet wytrzyma
|
|
he wedlóg mnie to cienko moje kino domowe jest duuuzo lepsze Łomża leży na Mazowszu !
|
|
ale ja nie pytam co jest lepsze tylko czy ten sprzęt da radę
|
|
da rade nagłośnić duży pokój :D
|
|
hyba 15m na 8m
|
|
nie zagra, no chyba ze dla 20 osob......na 20m2
|
|
http://allegro.pl/item534826813_cd_dla_dj_a_xxl_10.html + http://allegro.pl/item535950754_kolumny_estradowe_250w_nowe_glosniki_beyma_102db.html + http://allegro.pl/item533438796_wzmacniacz_mocy_do_pubu_klubu_dj_a.html + http://allegro.pl/item534153450_super_promocja_mikser_behringer_dx_626_4djshop.html + POWODZENIA :] ...czesuaw...
|
|
Chłopaku, chcesz zarobić na czymś, o czym nie masz pojęcia. Najpierw poczytaj trochę o sprzęcie i jego obsłudze (specjalistyczne: książki, czasopisma, fora internetowe), a potem myśl jak na tym zarobić. Nikt nie zleci zrobienia imprezy człowiekowi, który nie odróżnia Dużego Jacka od Chincha.
|
|
|
Tylko przypadkiem ni ekup cos z powyzszych linkow :)
|
|
takim sprzetem mozesz conajwyzej apel w klasie naglosnic. sorry ale wywaliles kase w bloto
|
|
ale co wzmacniacz jest z słaby czy głośniki
|
|
a czy jak będzie 50 osub t trochę pogra
|
|
poprostu nic ciekawego nie kupiles hmmm ciekawego nawet dobrego do domowego uzytku to sie nadaje-chociaz ja mam w domu duzo lepszy sprzęt :) ! Pisza Ci ludzie że nie da rady a Ty dalej swoje wogole byłes kiedys na jakiejs dyskotece ? A zreszta jakby to powiedział B.Linda "Nie chce mi się z Toba gadac..." IDZ RÓB DISCO :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
po pierwsze primo moc głosnikow mozna podac na kilka sposobów moc sinus np 70W moc RMS np 100W moc muzyczna np 200W moc pmpo 5000W ;) jesi podaleś RMS to moze to juz jakos zagrać, znaczenie ma marka kolumn! po drugie primo wzmacniacz jest do kina domowego. dwa kanaly wykorzystasz, a trzy wcale. potrzebny ci wzmacniacz dwukanałowy, nawet coś starego polskiego już da rade. aby sprawne. porównaj jakk gra polski wzmacniacz o mocy 2x50W a jak jakis zagraniczny o tej samem mocy :D po trzecie primo.... ultimo! nikomo, ale to nikomo nie wolno otwierac tych drzwi! a co jest za tymi drzwiami? rambo. ;) pozdro
|
|
aj
|
|
Idz do sklepu Big Beat na al Legionów naprzeciwko Parku, tam Ci doradzą i kupisz dobry sprzęt w dobrej cenie ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
kolego ja gram troszke to te 500W na kolumne to start i podstawa jak chcesz fajnie grac to musisz zainwestowac najlepiej parenascie tys ale wiedz ze na dyskotekach szkolnych Ci sie to nie zwroci... co ty tam zarobisz?? nic... zascznij sie bawic w domu a jak nuczysz sie fajnie grac to dopiero wtedy proboj wchodzic do klubow
|
|
dzięki za wszystko koledzy
|
|
kup sobie zestawik "BOSE''i bedziesz mial problem z glowy na kazda impre w zupelnosci ci wystarczy.ja mam taki 2x400 i nie ma w okolicy sali ktorej bym nie naglosnil. moge ci podac nr tel do goscia ktory to sprowadza. rewelka.lepszego nie slyszalem a mam duze doswiadczenie
|
|
eeeeeeeeeeee tam na 70 urodzinach cioci ten sprze,t nie dzialal najlepiej kaseta i nie-drogo
|
|
siema kupiłem kolumny o parametrach Parametry Typ obudowy * 2-drożna typu BASS REFLEX Pasmo częstotliwościowe * 42Hz-16kHz (-10dB) Moc * Noise 500 W (EIA) * Program 1000 W * Max. 2000 W Impedancja nominalna * 4 [Ohm] Efektywność urządzenia (1W, 1m) * 99 dB SPL Rodzaj przetworników * HF tubowy, kompresowany z tytanową kopułką * LF 2×15’’ stożkowy Rodzaj złącz * TS Jack, * Speakon Wymiary (szerokość×wysokość×głębokość) * 495×1167×597 mm Ciężar * 47,2 kg i niewiem jaki kupić do nich wzmacniacz żeby wykorzystać ich maksymalną moc
|
|
Heh człowieku jak chcesz zarabiac na szkołach to nie zarobisz oni tylko patrzą jak tu taniej a sprzęt przynajmniej 3000 zł trzeba dac a żeby się oddało i żebyś zarobił to uhhuu a na dyskotekach szkolnych musi byc głośno .Ostatnio kupiłem sobie głośniki max 300w do pokoju żeby sobie posłuchac muzyki a nie robic dyskoteki i można powiedziec że nie mają basu ---===CICHO CIEMNY JA===---
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |