Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ustawianie gazu....gdzie najlepiej ? |
Witam wszystkich mam problem z rozregulowanym gazem w samochodzie bo pali mi ponad 13 litrów . Może ktoś zna jakieś dobre zakłady gdzie wyregulują/ustawią mi dobrze gaz w Łomży. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ustawianie gazu....gdzie najlepiej ? |
Najlepiej w zakładzie, gdzie był instalowany. Spalanie gazu zależy od wielu czynnikow min. pojemności silnika.
|
|
Jak masz problem to podjedź na Senatorską do Mak-Robu, na pewno Ci sprawdzą przyczynę, a jeśli to tylko kwestia regulacji przy komputerze to załatwią od ręki, zapewne za free, jak zawsze.
|
|
A ja bedę chwalił i powtarzał jedz do Piątnicy do Simplex Gaz ul Nowoprojektowana 1.Mi ten gość zakładał i reguluje gaz zawsze i zero jak do tej pory problemów
|
|
Polecam, Mak-Roba, na Senatorskiej :-)
|
|
Jedź do Kubusia na końcu nowego mostu kawałek w lewo !!
|
|
jak chcesz zrobić dobrze to do Kubusia do Piątnicy, jak chcesz nie zrobić nic i zapłacić 3x tyle co u Kubusia jedź do MAC-ROBa, nie żebym mówił a nic nie wiem :) przekonałem się o tym na własnej skórze. na dodatek w MR nie potrafią złożyć czegoś co rozłożyli, u mnie przy wymianie filtra zapomnieli włożyć takiej małej uszczelki i gaz uciekał
|
|
Panowie a może ktoś miał podobny problem do mojego ?? Mam gaz sekwencję i gdy odpalam samochód wszystko jest ok. Oczywiście na początku jadę na benzynie, a gdy osiągnie ustawioną temperaturę przeskakuje na gaz. NA początku na gazie jest ok ale jak sie silnik rozgrzeje (to jest dziwne) wolne obroty na gazie zaczynają falować (spadają do około 500 i podskakują do 1000, znowu opadają i ponownie go góry, czasami samochów zgaśnie). Po jakimś czasie (około 3-5 minutach) problem ustepuje. Macie jakiś pomysł ??? Ps: Dodam ze na benzynie problem znika, czyli przyczyna leży po stronie gazu.
|
|
Zużyty reduktor w zależności od przejechanych kilometrów ewentualnie za wcześnie się przełącza i gaz w listwie wtryskowej zamarza. Tak jak mówisz po trzech do pięciu minut nabiera temperatury i wszystko się stabilizuje.
|
|
podjedź na legionów niedaleko stacji pryma znajduje się to tam gdzie sprzedają qady ja tam jeżdze i nie nażekam i dodam jeszcze że przeniosłem się z senatorskiej
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |