Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ratujcie!!/Religia |
Witam. Jestem nowa na forum. Potrzebuję pomocy. Mam napisać referat na temat: Jakimi argumentami przekonać poszukującego wątpiącego i niewierzącego do wiary w Boga? proszę o pomoc nie-tajemniczo-znajoma
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ratujcie!!/Religia |
dać mu flaszkę
|
|
hehe tez bym tak napisała ale niestety nie mogę nie-tajemniczo-znajoma
|
|
A co to za propagandowy temat? :) Idziesz na zakonnice? :) Bo w każdej innej szkole takie tematy powinny być zabronione :)
|
|
proponuję porozmawiać na ten temat z jakimś księdzem albo siostrą zakonną :) :)
|
|
na religie;/ nie-tajemniczo-znajoma
|
|
Najlepiej to poszukaj jakiegoś gotowego referatu w internecie, wydaje mi się, że powinnaś coś znaleźć. Nie warto chyba się tak męczyć, na tak mało ważny przedmiot jak religia. pozdrawiam
|
|
jak trwoga to do BOGA jak problem jak smutek jak smierc jak choroba jak wypadek jak tragedia jak jest zle w innym wypadku ludzie ..............nawet tego niezauwazaja
|
|
http://pytamy.pl/question/jak-przekona-ateiste-do-istnienia-boga/4 3o sekund zajelo mi znalezienie tego w necie. godzine wybranie istotnych informacji do pracy, 15min na poprawki kosmetyczne i koniec :] i dopiero 14:15 :]]]
|
|
Litości co się dzieje w dzisiejszych czasach inni nam mówią co mamy myśleć w co się ubierać a nawet co jest istotne a co nie "tak mało ważny przedmiot jak religia" Nie chce nikogo obrażać ale im bardziej idziesz na łatwiznę dziś tym trudniej będzie ci żyć za kilka lat inni cie przekręcą bo będziesz debilem niezaradnym bez wiedzy i łykającym każdy kit byle był za darmo lub nie wymagał myślenia samodzielnego - nie polecam !!! Masz google i mózg a jak jeszcze potrafisz myśleć - wystarczy trochę czasu i chęci ;-) pozdrawiam
|
|
Wydaje mi się, że matematyka, polski czy historia są przedmiotami ważniejszymi od religii. Owszem możesz tutaj pisać czego uczy nas religia, dla mnie to są bzdury, bardziej przeraża mnie to, że tak mało młodych ludzi zna historie Polski, co gorsza nie chcę jej nawet poznać. To dla mnie ważniejszy problem. I nie miałem zamiaru narzucać jej swojego zdania, wyraziłem swoją opinie. pozdrawiam
|
|
Napisz o zakładzie Pascala (na wikipedii znajdziesz, co to jest). Napisz też, że religijność ma pozytywny wpływ na zdrowie psychiczne: redukuje strach, niepokój, obawę przed śmiercią, zaspokaja potrzeby psychiczne człowieka takie jak potrzebę nieśmiertelności czy sensu życia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |