Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Naloty na piratów w Łomży?? |
Obija mi się po głowie coś o takiej policyjnej akcji że wyłapywali gliniarze użytkowników pirackiego oprogramowania, ściągaczy masowych z P2P i tym podobne. Kojarzycie coś takiego? pozdrawiam!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Naloty na piratów w Łomży?? |
Z tego co pamietam byla jakas taka akcja... wbili sie do chlopka czy dwoch oskarzajac ich o zlamanie 15tys praw,kodexow itp za to ze mieli piracka winde i kilka filmow na cd... coz Polska. Grzywna byla dosc wysoka ale to przeciez chodzi tylko aby policja miala jakis tam % w wylapywaniu piractwa itp... Poszli by na rynek,stadion czy cos w tym stylu gdzie sa prawdziwi zlodzieje... ps. z wiarygodnego zrodla wiem ze w Łomżyńskiej Komendzie na czesci stanowisk sa pirackie wersje m.in office i windows... ;] pozdrawiam
|
|
"ps. z wiarygodnego zrodla wiem ze w Łomżyńskiej Komendzie na czesci stanowisk sa pirackie wersje m.in office i windows... ;]" Łomżaaaa Potwierdzam :), oczywiście takie akcje mają na celu jedynie wypełnić roczną norme osób ukaranych za to przestępstwo. Jak kolega napisał wyżej: wystarczy pójść na rynek gdzię piratów mają całe torby.
|
|
Powinni walić kary na max-a. Jakby dla przykladu doprowadzili kilka gospodarstw domwych do bankructwa, albo wyslali za kraty to by sie jeden z drugim sie zatsnowil ze to przestepstwo jak kazde inne. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
Eh może racja, może wysokie kary pomogą zniechęcić ludzi do tego, kto wie. A jak wysoka była tak kara,o której mówisz, Łomżaaa? Nie pamietasz? pozdrawiam!
|
|
nie wiem ile sie zarabia w innych krajach takich jak usa ale powiedzmy ze 10 dolarow za godzine a ile kosztuje legalny windows vista ? 119$ czyli dzien dwa pracy a u nas w polsce a szczegolnie lomzy trzeba zaplacic 300zl a to jest tydzien pracy. pytam kto tu kogo okrada ?
|
|
w ameryce jest tanio, a piraci są scigani przez władze federalne :) jesli ktos miałby tyle piratów co przeciętny polak to nalot na chałupke mial by gwarantowany :) hehe
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |