Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
„Ksiądz dbał o kata jak o syna” ? |
Za tyg. :Fakty i Mity": "Ministrant zasztyletował księdza. Genowefa G., babcia Dawida, osoba bardzo religijna, zaprowadziła 11-letniego wówczas wnuczka do księdza, prosząc, żeby wziął sobie dzieciaka na ministranta. Po kilku miesiącach praktyki przy ołtarzu wielebny zaprowadził chłopca na strych kościoła i kazał mu......... streszcza nam zeznania Dawida M. urzędnik sądu, który miał okazję przestudiować akta sprawy. Oto co jeszcze zdążył z nich wynotować:................... – Ten sk...n nie odpuszczał wnuczkowi i nie dawał mu spokoju. Do samego końca przyjeżdżał tu pod dom samochodem i czekał, żeby go gdzieś ze sobą zabrać. No i czasem zabierał... – żali się nam Genowefa G., babcia Dawida." * * * Więcej na www. faktyimity.pl Dzięki wolności informacyjnej i niezależnych publikacjach upada mit o świętości kościoła. Polskie władze powinne zabronić stosowania dogmatu o celibacie. W obliczu takich gorszących wydarzeń z udziałem kleru, pod skuteczną zasłoną ołtarza i blichtru sutanny, apeluję: nie bądżcie naiwni w wierze! rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: „Ksiądz dbał o kata jak o syna” ? |
Gratuluję "źródła" :D
|
|
"Żródło" nie czyni prawdy fałszem. "Fakty i mity" ujawniają te fakty, które są często skrywane w innych mediach jako "niepoprawne" by nie narażać się "sile przewodniej" oraz obalają mity, które funkcjonują w stereotypach katolickich. apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Sowieccy propagandziści mogliby się w tym momencie schować.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |