Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zaćmienie słońca |
Witam, wiadomosc dla fanow astronomii __________________________________ jutro, tj. piatek, bedzie widoczne czesciowe zacmienie slonca nie wiem dokladnie o ktorej to sie rozpocznie ale w bialym poczatek jest o godz. 10-52 wiec w lomzy powinno byc podobnie najwieksze zacmienie bedzie widoczne w suwalkach dodatkowo 16.08(sobota)-zacmienie ksiezyca pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zaćmienie słońca |
szkoda tylko że to nie będzie pełne. ale lepsze to niż nic :)
|
|
hehhe spoko, 'niedlugo' ;) i w polsce bedzie widoczne calkowite zacmienie slonca, dokladnie 7 października 2135 roku czyli za jakies 127 lat nie moge sie juz doczekac :D a tak na serio mam nadzieje ze pogoda dopisze bo tak jak piszesz lepsze to niz nic
|
|
justine dzięki za cynk :) Pozdrawiam Strong and proud we'll survive the grief Scream and shout for what we believe
|
|
nie ma za co:) jesli komus uda sie zrobic jakies zdjecia to ja baardzo chetnie bym je zobaczyla:)
|
|
aha bo nie powiedzialam dokladnie maximum zacmienia ma byc ok 11-50 a koniec o 12-50, tylko ze to sa dane dla bialego, dla lomzy niestety nie bylo :(
|
|
jeżeli jest ktoś tym zainteresowany to podaję link http://www.astro-czemierniki.pl/news.php?readmore=276
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |