piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
1 liga ŁKS Łomża

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=15837
jak to panowie - możni, s.....licie, to będziecie największymi pedziami w podlaskiem (co tam w podlaskiem, w Polsce), ja pierwszy wam powiem h.... wam w d....sze. A za mną reszta Łomżan.

ściemka wszystkim

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 1 liga ŁKS Łomża

reszta Łomżan? beze mnie...

I na *** wam ta 1 liga? szkoda kasy...

Zaraz sie zacznie- przemowa "patriotów".

Z góry dziękuję za wszystkie obelgi :D

***** pikniki zajebane nie wiecie co jest grane to milczeć, podany jest terminarz na 2 lige i tak ma być, czas pokaze co dalej. pzpn to scierwo tyle. bez odbioru

hehe,
nie ma jak kultura osobista :)

Do niekumaty piknik

Skończ żałosny chłopczyku tą gadkę. Wstawiasz takie pierdoły jakbyś był dla kogokolwiek autorytetem:D Milczeć to ty masz w domu nakaz i głowa niżej bo obiadu nie dostaniesz.
I czy II liga nie zależy w żadnym stopniu od tego jaki mamy podany terminarz. Aha i uprzedzając twoje pytanie- od paru dobrych lat zapieprzam na trybunę od rzeki.

Dobra a teraz moje stanowisko. Nie wiem czy dobre jest to że ŁKS w takim stanie w jakim jest dalej walczy o bycie w nowej 2giej czy 1szej lidze. Jak bedzie tak dalej to za sezon i tak wszystko pieprznie. Jeśli budżet ma dalej wyglądać tak jak obecnie, to lepiej zacząć od zera czyli B klasy. A potem powoli, pomalutku się odbudowywać. Łomża to zbyt duże miasto by po pewnym czasie nie osiągnęła poziomu 3ciej tzn nowej 2giej ligi.

Łomża to zbyt duże miasto by po pewnym czasie nie osiągnęła poziomu 3ciej tzn nowej 2giej ligi

Teoretycznie masz rację ale spójrz na takiego Zawiszę Bydgoszcz, ile oni lat męczą się grając w niskich ligach i jeżdząc po rozmaitych wioskach. A miasto, jakby nie patrzeć, kilkukrotnie większe od Łomży...

heh to już chyba 3 sezon z rzędu kiedy to dzięki innym ŁKS omija degradacja
a to jakieś karne degradacje innych, a to połączenia klubów. śmieszna ta nasza liga

--------------------------
running with scissors

Śmieszna, nie śmieszna..
Wiem jedno: DOSTALIŚMY SZANSĘ I MUSIMY JĄ WYKORZYSTAĆ!!!
DO TRZECH RAZY SZTUKA :)

Szkoda że degradacji unikamy przez takie rzeczy a nie naszą dobrą gra :/
Ale darowanemu koniowi sie w zęby nie zagląda. Przecież stać nas na 1 ligę :)

Dopuki ten cymbał prezydent nie zrozumie że ŁKS jest najwieksza promocja miasta i dalej nie bedzie dawał kasy doputy bedzie zle w ŁKSie
http://i34.tinypic.com/2qjkuag.jpg

ŁKS promocją miasta?
rotfl

running with scissors

Przy dobrej strategii ŁKS byłby największą promocją miasta. Ale przecież to jest Łomża..

w jaki sposób ŁKS ma promować miasto? napisami Browar ? ma takie samo znaczenie jak Łomżyńskie zabytki hehe

set- a nie?- a czy Ty lub wielu innych ludzi,zeby nie ŁKS, wiedzialo by o istnieniu takiej wiochy jak Turek? Ja nie wiedzialem,ale jak z nimi gralismy, to juz wiem, ze taka miescina istnieje, albo z sprzed 3 lat, jak w 2 lidze grało Heko Czermno- tez zeby nie liga centralna, czyli teraz 1 liga, to bym pewnie o tej wichórze jeszcze przez wiele wiele lat nie uslyszal. I co? - nie jest promocja??? A taki Browar Łomża, to nie ma reklamy na cala Polske, jak gramy na obcych stadionach i w gazetach po meczach i przed meczami jest napisane, ze np "Dzis czy jutro z nasza druzyna zagra ŁKS BROWAR ŁOMŻA"? Nie wszyscy chodza na mecze,ale prawie wszyscy czytaja prase i te nazwy i miasta i sponsora, dzieki pilce noznej, sie w oczach ludziom przejawiają. I co? - nie ma promocji? A po co organizuje sie Euro np 2012 w Polsce? -a zeby nasz kraj wypromowac w europie,zeby tu turysci przyjechali i kiedys wrocili. ŁKS To jest to samo, tyle ze na mniejsza skale i na wlasnym podwórku,czyli w Polsce,wiec jak ktos tam uslyszy o Łomży przy okazji meczu we wlasnym miescie, to moze postanowi kiedys odwiedzic i nasze miasto, moze zobaczy tu warunki do zainwestowania pieniedzy we wlasną firme? Kto wie? i co? -nie jest promocja? A moze promocja sa ladne chodniczki w Łomzy,ktorych nie ma a i nawet jak by byly, to jak sie ludzie o nich dowiedza? W gazetach w Polsce nikt o ladnym miescie Łomza nie bedzie pisal, ale gdy jest 1 liga pilkarska, to juz napisza, bo tematem bedzie ŁKS a nie nieinteresujace nikogo nasze zabytki, alejki czy nie wiadomo co jeszcze?
Do Yanek tez sie to tyczy,a jezeli uwazasz ze szkoda kasy,to powiedz co bedziesz mial za nią na 100%, a nie co by moglo byc, gdyby miasto nie sponsorowalo ŁKSu? Odpowiem za Ciebie- NIC bys nie mial! Wszystkie fajne plany miasta, koncza sie na planach! Ostatnio jak pokazali plaze miejska na TVP INFO, to mialem nadzieje,ze tylko ja ten program ogladam, bo wstyd jak nic tej plazy. Wiece trawy jak piachu nad woda, a widzialem juz kilka plaż w swoim życiu i uwiezcie- wiecej wszedzie bylo piachu!

zastanówcie się trochę jaka to promocja? otóż to pojedź do Katowic, Gdańska czy innego miasta w Polsce.. znając życie jeżeli zapytasz tamtejszych mieszkańców z czym kojarzy się im miasto Łomża na pewno odpowiedzą: z ŁKS Łomża bądź z naszym browarem...

Jest wiele miejsc, które kojarzę po prostu przez to że maja tam drużynę piłkarską. Zabierzów. Stalowa Wola, Turek. Wiem nawet gdzie są Stróże bo walczyły o awans do 2giej ligi. Czy to mało? Lubię gdy kojarzą moje miasto ze sportem. Dzis nie wszyscy w Gdańsku uważają że Łomża to wiocha że szkoda gadać. W warszawiakach wiernych Polonii tez wzbudzamy coraz większy szacunek. Ludzie wiecie jaka to piękna sprawa pojechać na mecz do innego miasta i być z siebie dumnym? I niech tak będzie dalej!!! Niech miasto będzie promowane przez sport! No bo co my innego mamy? Kwiatki na placu niepodległości?

PS. Plac niepodległosci z z prlowskim orłem... To hańbiące jest.

A wystarczyło uczyć się geografi w podstawówce i położenie poszczególnych miast w Polsce nie stanowiłoby dla niektórych tajemnicy nawet jak nie ma tam słynnych klubów sportowych lub browarów czy innych polmosów.

>set- a nie?- a czy Ty lub wielu innych ludzi,zeby nie ŁKS, wiedzialo by o >istnieniu takiej wiochy jak Turek?

raz:
jakbyś uważał na lekcjach geografii to byś wiedział że istnieje
dwa:
wiedza o tym że coś istnieje to jeszcze nie promocja
trzy:
ciekawe w ilu miastach drużyn Ty oglądałeś zabytki albo chodziłeś na spacery

running with scissors

cztery:
nie wszyscy tak pilnie uwazali na lekcjach geografii i wszytkich innych lekcjach jak Ty set i nie wszyscy są jak Ty - pięknymi umysłami. Pamiętaj - nie Wszyscy! Pozatym dobrych miałeś nauczycieli,że w tym samym terminie co inni nauczyciele w Polsce, Twoi zdążyli Ci jeszcze opowiedzieć o WSZYSTKICH wiochach w Polsce. Najlepsze jest to, że Ty wszystko zarejstrowałeś i teraz tylko wymienić Ci nazwe miasta czy wichury, a Ty bez problemu wskażesz ją palcem na mapie! To zaszczyt mieć taki muzg w Polsce i to jeszcze w swoim mieście! A jak juz użyłeś tego słowa "jakby", - to jakby babcia miała wąsy, to by była dziadkiem...
pięć:
jeżeli ŁKS i jego sprawy Cię nie interesują, to nie wchodż na tematy na forum z Nim związane. Ja tam gdzie mnie temat nie obchodzi, to nawet nie zaglądam i juz na pewno się nie wypowiadam, psując dobre imię tego , czego temat dotyczy, w tym przypadku Ty psujesz i tak już zszargane imię ŁKSu.

a co wy na to ze miejsce poloni chce wykupic bałtyk gdynia czezby znowu spadek??

@lomza23
no przepraszam ze mam taki "muzg" no i jakby nie patrząc czemu ma mnie nie interesować jeżeli chcecie (na początek) 200k PLN z budżetu miasta czyli de facto z moich podatków.

ps jakby babcia miala drucik to by była radiem...

running with scissors

ja podatki też płace, a jak płace, to wymagam!
I nie przepraszaj za muzg GENIUSZU ;))
A tak propo tych Twoich 200k PLN, to nie chcialbym porównywać wielkości miast, bo bylo by to nie na miejscu, ale miasto Wrocław na drużyne Śląska przeznaczyło- uwaga- 9,5 MLN zł,-rocznie! -a tam ludzie przecież tez podatki płacą i mają i piękne miasto i drużynę piłkarską,a My mamy ... nic nie mamy..., aaa ronda w Łomży mamy i ze 4 biedronki!!! nie wspominając o kościołach za "każdym" rogiem. A gdzie duże firmy? Nie wchodza tu, bo z nasza wladzą nie da się interesów załatwiać, także skończ, bo 200tysi, to jest nic na takie miasto! Stać nas i na piłkę nożną i na inwestycje, tylko nie stać na konkrety!
Pozdrawiam i nie marnuj swojego talentu na tym forum,bo z tak prężnymi szarymi komurkami, NOBEL czeka...

ŁKS do likwidacji

ŁKS powinni zbankrutować i się nie wygłupiać. Jeszcze przezesi klubu ŁKS tacy bohaterzy niby że zapychają dziury po odbytym sezonie. Panowie i panie każda firma mając takich działaczy, przesów czy jak tam oni się zwą by zbankrutowała. Długi to każdy umie robić i zwalać że Łomża, władze miasta nie pomagają. Weście się wreszcie do roboty i ustalcie realny budżet a nie budżet oparty na oczekiwaniach że może coś dadzą. Totalne dno panowie prezesi - nikt takich jak Wy przy zdrowych zmysłach nie zatrudnił by nawet jakbyście dopłacali za stanowisko. Po ŁKS zostaje smród który symbolicznie w okolicach stadionu da się realnie wyczuć (notabene oczyszczalnia ścieków). Codziennie widze te piękne trawniki za ciężkie pieniądze - z wykorzystaniem ich już cieńko - raczej trzeba mieć szczęście żeby zobaczyć tam jakichkolwiek ludzi gracjących - po co one są jak nie służą łomżyniakom.
Chciałbym przyjść na stadion gdzie będę mógł zagrać w piłkę nożną, koszykową, siatkową i każdą inną lub będę mógł pobiegać po czystym tartanie, poskakać np. w dal - tak mogłoby być w przyszłości. Tylko wszystko jest paprane przez prezesów którzy narobili tyle długów że na imprezy promujące miasto starczyłoby spokojnie na rok albo i więcej. NIE NIE NIE NIE NIE NIE dla takiego ŁKS co kreuje się jako beczka bez dna w rękach nieodpowiedzialnych, niekompetętnych ludzi.

Zwycięży Orzeł Biały,
zwycięży polska brać,
i ŁKS zwycięży,
jak się nauczy grać.

Do wszystkich geografów. Tak pięknie mówicie o uważaniu na lekcjach. Co z tego że wiedziałbym gdzie jest Paryż gdym nie kojarzył go z wieżą eiffela. Co z tego, że WIEDZIAŁEM gdzie leży Turek skoro z niczym ale dosłownie z niczym mi się nie kojarzył.
Pomyślcie i le ludzi odwiedziło Łomżę ze względu na ŁKS. Fakt kibice raczej nie chodzą potem i nie zwiedzają miasta ale jednak zawsze coś. Zawsze lepsze coś niż nic.Wiele miast wielkości Łomży może nam zazdrościć. Tylko to ze jestesmy w pierwszej lidze oznacza ze mozna na nas trafić w dziale sportowym onetu. Co tydzien nawet jest oddzielny link na głownej do wyników. Gdy wygraliśmy z Lechią cała Polska mogła o tym przeczytać. Ja generalnie zawsze będę za wspieraniem rozwoju poprzez sport. Tak samo jak jestem za tym by dawać grubą kasę na rozbudowę szkoły wyższej w Łomży. Aha bulwary i inne plany urzędników też są potrzebne. Też. Wszystko trzeba realizować jednocześnie a nie jedno zamiast drugiego.

Co wy wiecie o wierności?

mimo wszystko, chyba jednak wolę by Łomża kojarzyła się z bulwarami a nie ŁKS i jeśli już takie tłumy mają odwiedać Łomżę to wolę, by byli to spokojni turyści zostawiający tu swoje pieniądze, a nie huligani z Białegostoku czy skądinąd.....

hagen- lat 100.- emeryt. Zainteresowania: spacery, spacery i raz jeszcze - spacery!...
Człowieku, ale poprzez bulwary, Łomża prędko na szerokie wody nie wypłynie, a poprzez sport, jakim jest międzyinnymi piłka nożna, -jak najbardziej ma szansę! Na Onecie, WP, innych portalach internetowych, a także w prasie i w telewizji w CAAAAŁEJ Polsce, nikt o Twoich bulwarach prędko nie powie, a dzięki ŁKS, a to przed meczem jako zapowiedz kto, gdzie, kiedy, z kim i po meczu czyli wynik i opis spotkania, w każdym tygodniu i praktycznie w każdej gazecie w CAAAŁEJ Polsce, a jak teraz i telewizja dojdzie to już chyba tłumaczyć nie trzeba?
No ale cóż, Wy emeryci, macie już dość życia i byście chcieli, aby Łomża i najlepiej cała Polska, była takim jednym WIELKIM CIECHOCINKIEM, choć tam staruszkowie mają więcej werwy i chęci do życia, niż niektórzy z Was!

Jak najdzalej z 1 liga ŁKS od Łomży

Przez ŁKS jak narazie Łomża tylko traci. Najtrudniejszą sytuację ma Browar Łomża - bo jak się wycofa (zdrowy rozsądek biznesowy tak podpowiada) to powiedzą że to Browar rozchrzanił ŁKS, a jeśli pozostaną to będą niezłą kasę wtapiać na, wprost powiedziawszy głupie i dziecinne podejście do budrzetu rocznego ŁKS. Gdyby ŁKS był zwykłym podmiotem gospodarczym Browar Łomża jako szanująca się firma dawno by nawet nie spojrzała w stronę ŁKS.

Czy nie ma w Łomży takiego ekonomisty, który by umiał ułożyć budżet ŁKS gawarantujący chociażby dalsze nie pograżanie się w długi ?

Nawet najbogatsze miasto i najbogatsze firmy nie stać na marnotractwo.

Co do promocji miasta to większość ludzi akurat jest skora do omijania miejsc gdzie rozgrywane są te niby mecze sportowe ( nazwałbym to przewrotnie burdy niedopieszczonych ludzi ). Byłem nie raz świadkiem jak ludzie z szalikami idą w Warszawie a wszyscy im schodzą z drogi. Szalikowcy się cieszą rzecz jasna jacy oni ważni a ludzie niebezpodstawnie drżą o swoje zdrowie a nawet życie.
Łomżę także lepiej omijać w momencie rozgrywania meczów - wie o tym policja która bezpodstawnie by nie stała i nie zabespieczała w takiej ilości stadionu. Jak grają lepiej nie wychodzić z domu i nie jeżdzić samochodem - jak ktoś nie wierzy to niech sobie przypomni fakty z przeszłości.

Także proszę nie wciskać farmazonów, że mecze piłki nożnej promują miasto bo na pewno co promują to hasło "idziemy na mecz więc robimy co chcemy i wpiep....ymy każdemu kto się nam nie spodoba". Wybierając się do jakiegokolwiek miasta dobrze jest więc zaznajomić się gdzie są przeprowadzane rozgrywki piłki bo najbespieczniej będzie omijanie ich jak najdalej.

Wolę jednak miasto turystów a nie miasto kibiców - turystów klubem piłkarskim się nie ściągnie. Jedyne co teraz słyszy się w Polsce o ŁKS to długi klubu. Nie wiem jaka to promocja mieć zespół który ciągle jest tak prowadzony że tonie w długach. Niech mi ktoś odpowie czy miałbym się chwalić przed kimś firmą która ciągle skamle że mało ma pieniędzy a zarządzający nie umieją rządzić. Czy miałbym się chwalić długami i partaniną piłkarsko-biznesową i liczyć że to wypromuje moje miejsce zamieszkania ?

Zdecydowanie ŁKS powinno zmienić swóje oblicze skamlające ciągle o pieniądze na oblicze ludzi twardo stapających na ziemi, o których będzie można powiedzieć że Ci ludzie wiedzą co robią.

W takiej formie najlepiej będzie dla wszystkich jak ŁKS będzie grało conajwyżej w okręgówce lub niech się zapadnie ze wstydu i smrodu po długach pod ziemię

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org