Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Panie Prezydencie-1 Liga. ŁKS! |
Panie Prezydencie, działacze i sponsorzy, weżcie sie w garść i do roboty! 200tys długu dla 60tysięcznego miasta to jest nic! Na 99.9% 1liga piłkarska zostaje w Łomży! Kwestią czasu jest połączenie Polonii Warszawa z Dyskobolią Grodzisk Wielkopolski. Wiele klubów "bije" sie o nia latami, inni kupowali mecze,aby w niej grac a teraz spadaja za korupcję, My ŁKS,z czystym sumieniem, mamy ją za darmo, za sportową rywalizację, także Panie Prezydencie i kochani Sponsorzy, uszanujcie to i zachowajcie sie profesjonalnie do zaistnialej sytuacji. Powtarzam, 200tys zł na takie miasto, to jest nic! Inne miasta daja po kilka milionów zł, a Pan Panie Prezydencie, mówi, ze przekazanie na ŁKS 200tys bylo by niezgodne z prawem! Wszystko można obejść i to ZGODNIE z prawem, bo skoro inne miasta daja na kluby w milionach, to i nasze miasto tez moze! Nie mówie żebyście dawali miliony,ale klub możecie uratować! Nie doprowadzajcie do tego,ze kiedyś ktoś napisze całą historię ŁKSu i zakończy sie ona na upadku klubu za czasów rządów tego i tego prezydenta, prezesa itd. Zostawcie ludzie coś po sobie i podejdzcie w końcu profesjonalnie do sprawy! Każdy oglądał mistrzostwa europy i każdy blużnił na naszych piłkarzy, a wiecie gdzie jest problem? - w blokowaniu przez samorządy i utrudnianiu czy nie wspomaganiu klubów piłkarskich pokażnymi kwotami na szkolenie młodzieży i rozwoju seniorskiej piłki. Bo powiedzcie, gdzie ma taki dobrze zapowiadający sie junior ŁKSu skończyć? Wiecznie juniorem nie bedzie, jak bedziemy grali o 2-3 ligi nizej,to on sie nikomu nie pokaże i skończy taki potencjalny przyszły reprezentant kraju w Łomży. - Wymarzona kariera, nie ma co! A Wy, czyli Prezydent, WicePrezydent i Radni, jesteście TAKŻE od tego, by nie dopuszczać do takich sytuacji! Czy nie jest Wam troche wstyd, że taki Tur Turek-drużyna ze wsi, gra na szczeblu centralnym piłki nożnej i stać ich na to, a Łomża 60 tysięczne miasto odwraca sie dup... od klubu z ponad 80 letnia historią, klubu, który przeżył wojne światową. Ludzie z tamtych czasów,mieli ZDECYDOWANIE trudniejsza sytuacje żeby klub nie upadl! Teraz są lepsze czasy i łatwiej o wszystko i wszystko łatwiej załatwić, wiec prosze, nie mówcie że mimo najszczerszych chęci nie mozecie pomóc klubowi, bo doskonale każdy z Was wie, że MOŻECIE!- trzeba TYLKO i wyłącznie chcieć! Więc nie rańcie Nas kibiców od najstarszych na stadionie po najmłodszych i zróbcie co da sie tylko zrobić,a zrobić można wiele!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Panie Prezydencie-1 Liga. ŁKS! |
ŁKS-owi do I ligi to chyba jeszcze daleko , ale co do apelu to się zgadzam , np. na boisku obok PG8 to jak się gra to zaraz wyganiają ci z zarządu albo trener i każe grać obok. Obok jest jedno boisko z kępami trawy i nierównym terenem , no i jest jeszcze inne , małe boisko które zamiast trawy ma ubity piasek i też kępy... A że w Łomży są talenty to widać choćby po Boguskim który teraz gra w I lidze w Wiśle Kraków...
|
|
Popieram Cię w !100% lomza23. Moim zdaniem Łomża biedna nie jest. A tylko radni powinni wykazać choć troszkę więcej niż odrobinę chęci a pieniądze napewno się znajdą. Moje zdanie. AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS!
|
|
mistrzu93- do nowej pierwszej ligi, nie do ekstraklasy. jak się Polonia z Groclinem polączy,a się połączy, to jesteśmy w pierwszej lidze i będą podobno transmisje telewizyjne,co wplynie na jeszcze większą promocję miasta, wiec nie można tego zaprzepaścić, a Pan Prezydent może w końcu zagrać na nosie tym,co uważają, że Prezydent robi Wszystko, żeby klub upadl i żeby mieć "problem" z glowy,- bo taka jest opinia wśród ludzi w Łomży. Dodam jeszcze,że jakby sie miasto bardziej przyłożyło do sponsoringu ŁKSu i wspomagało Jego działania, to jestem pewien, że sponsorzy też byliby "wydajniejsi" i szybko skończyły by sie problemy finansowe, a tak jest grupa sponsorów, która odpowiada, ze nie pomoże, bo miasto blokuje działania klubu i ich pieniądze nic nie zmienią i pójda na marne. Troche to przykre, ale taka jest prawda. Spójrzcie tylko na Białystok, wjeżdzasz tam i widać banery ogłaszające "cały Białystok z Jagielonią", nawet na koszulkach mieli takie napisy. Choć tam sytuacja tez nie jest za wesoła,ale miasto się udziela i widać to gołym okiem.
|
|
sklejcie dupy jak gówno wiecie, na dniach sie wyjaśni
|
|
niekumaty- wyjasnia sie juz od 2 lat :) a my dalej w miejscu...
|
|
Iliga = oodpowiednik IIligi, nie chodzi o OE Wystarczy fuzja Polonii z Groclinem i zostajemy. Pytacie, po co I liga, jak poziomu nie ma?? Otóż należy wziąść juniorów, podpisac długoletnie umowy i choć na 90% będzie spadek, juniorzy złapią trochę ogrania przed IIligą, wyjdziemy z długów, juniorzy trochę się ograją w II lidze i zaczniemy walczyć o I ligie.
|
|
Nawet gdyby Prezydent przekazał na spłatę wszystkich długów w ŁKS-ie 800 tys. zł, to i tak za rok Prezes ŁKS-u przyszedłby do niego po jeszcze większe pieniądze. Trzeba sobie jasno postawić sprawę, że w Łomży nie ma firm, które mogłyby (chciały?) sponsorować klub piłkarski z zaplecza ekstraklasy. Gdyby były, to nie mielibyśmy obecnych problemów finansowych. Co więcej, to nie miasto z pieniędzy publicznych powinno sponsorować zawodowy klub, tylko prywatne firmy. Władze miasta zaś powinny zainwestować w infrastrukturę sportową i w pewnym stopniu dofinansować szkolenie młodzieży. Na obecną chwilę sytuacja jest taka, że zgodnie z prawem stowarzyszenie, które ma długi wobec ZUS-u i Urzędu Skarbowego, nie może otrzymać pomocy z pieniędzy publicznych. W tym momencie tylko prywatni sponsorzy są w stanie uratować klub i to do nich należy skierować swoje błagania i prośby. Zobaczymy co przyniesie, rozpoczynające się właśnie, spotkanie „przyjaciół i sponsorów ŁKS-u” z zarządem klubu. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
Przestańcie !Władze miasta palcem nie kiwnęły w sprawie utworzenia SSSE,która powstanie w Białymstoku a nie w Łomży a będą się przejmować ŁKS-em.Może lepiej wyburzyć i wybudować kolejny market?No bo ostatnio w Łomży wszystko się wyburza...Ja tak tylko...
|
|
Mamy dużo problemów z tym związanym... Jeśli miasto spłaci dług to zostanie jeszcze kwestia piłkarzy. Jak wiadomo z dawnej 11 odeszła większość a zastąpiła ich mało doświadczona kadra juniorów którzy myślę nie są przygotowani na grę w I lidze. Jestem za klubem całym sercem i myślę że jakby ŁKS wyszedł z długów i utrzymał się w I sezonie na zapleczu ekstraklasy to może i znalazły by się inne firmy które chciały by zainswestowac w nasz klub i zabralibyśmy pieniądze na utrzymanie i nowych doświadczonych piłkarzy. Moje zdanie. AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS!
|
|
Drogi panie Brzeziński chyba pan nie chce podać sie do dymisji ?? Więc proszę działać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Dokładnie Panie Brzeziński! Niech pan złamie dyscyplinę budżetową, niech pan niezgodnie z ustawą o finansach publicznych przekaże pieniądze na ŁKS! Niech pan podłoży się swoim przeciwnikom politycznym, którzy niechybnie za ten czyn zafundują panu darmowe wakacje we Włocławku lub Wronkach. Najważniejsze, że uratuje pan na kilka miesięcy ŁKS!!! Równie dobrze można by napisać inny apel. J.E. księże Biskupie, Prezesie Izby Przemysłowo – Handlowej, Naczelniku Urzędu Celnego, Kierowniku Zespołu Doradztwa Rolniczego, błagam, złóżcie się po 20 tysięcy złotych dla dobra klubu i ratowania jedynej rozrywki w tym mieście. Pozostałe 5000 zł bez trudu zbiorą wierne rzesze kibiców, zrzucając się po 50 gr. To nic, że przez lata naszym klubem rządzili nieudacznicy! We wtorek wybierze się takiego, co to będzie wiedział, jak uzdrowić nasz klub i wyciągnąć go z gigantycznych długów, jednocześnie zakupując zawodników i zatrudniając trenera, którzy dadzą nam środek tabeli, a za rok będą walczyć o awans do ekstraklasy. Dlatego błagam, RATUJCIE!!! ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
Popieram! Ale myślę że kibice zebrali by większą sumę dysponując tylko wypłatą miesięczną w wysokosci 800 zł niż Pan z budżetu miasta któru wynosi chyba ponad to kwotę ktorą trzeba zapłacić. Moje zdanie. AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS!
|
|
Miasto nie sypnie forsą bo z czego sobie premie dadzą na koniec roku?No i podwyżki płac mieli co niektórzy,to pewnie i w kasie cienko.
|
|
Ja jako kibic dałem kilka złotych, a nawet więcej, a ile dałeś TY kibicu? A za moje podatki niech lepiej chodniki budują, kwiatki sadzą i młodzież sposorują, a nie opłacają starych koni łasych kasy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |