piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co teraz runie w Łomży ? Polityka ratusza wobec łomżyńskich zabytków...

Jaki budynek zawali się w niedalekiej przyszłości w Łomży ?

Mój typ:

Kamienica na Starym Rynku, u zbiegu ulic Rządowa i Radziecka. Pięćdziesiąt metrów urzędują radni. Radzą, radzą i nie mogą uradzić... A co się stanie jak przypadkowy turysta (są tacy w Łomży) zejdzie Radziecka w dół i zobaczy taki oto widok ? Wojna podobno skończyła się ponad sześćdziesiąt lat temu. Nie daj Boże komuś przypadkowo spadnie coś na głowę... Znowu będzie afera. Ale kogo to obchodzi ? Na pewno nie włodarzy tego miasta... Oni maja ważniejsze sprawy na głowie. Może nowsze laptopy ???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co teraz runie w Łomży ? Polityka ratusza wobec łomżyńskich zabytków...

i mamy teleturniej.a sa jakies nagrody

stary32

Tak , mozesz dotknąc a nawet kopnąć ten budynek :-D oczywiscie bez urazy ;) to taka ironia :P

http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,5419838,Kasa_na_zabytki.html

brales pod uwage to ze chyba sa to bundynki prywatne ?
miasto w takim wypadku tylko moze nakladac kary i ponaglac wlasciciela do remontu obiektu...

Dokładnie jak duzy pisze.
Nie sądzę, żeby któryś z miejskich (należących do miasta) budynków został doprowadzony do takiego stanu.

Najlepiej to niech tym "Włodarzom" sie sufit Ratusza na łby pospier****la może zaczną troche myśleć(oczywiście nie mówie o wszystkich) choć z drugiej strony ot tego Ratusza szkoda. Czekajcie a niedługo nazwa Łomża zmieni się w Łomżystok i będziemy mieli szary blok za blokiem, walące sie budynki i nic więcej. ALE OCZYWIŚCIE PAŃSTWA Z RATUSZA TO NIE OBCHODZI!!!!

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

Dokładnie! Za jakiś czas pozbędziemy się zupełnie zabytków i będziemy brzydcy jak Białystok. Nie tędy droga. Piękno miasta tkwi w jego historii oraz tego co po niej mamy - czyli dajmy na to piękne budynki. Niestety są one zaniedbywane przez gównianą władzę Łomży.

Zobacz na bloki ktore ma miasto. Wojska Polskiego, Długa, Krótka, widac roznice ?

Czas wyburzyć halę targową na Starym Rynku. OHYDA!!!!

Co chcesz od hali targowej ? to zabytek z 1928 roku bodajże trzeba ją wyremontować a nie burzyć !!

Hahahahaha.... Też mi zabytek... Śmiechowo....

Są Łomżyniacy "nie obrażając nikogo" tacy jak np: MarCo którym wszystko wisi wraz z .... :) jego życie widać nie ma wartości....Taki człowiek długo nie pociągnie a jak dorobi się dzieci heh będą gorsze od niego zaczną kraść itd jak nie umiecie poszanować i docenić zabytków nie udzielajcie się! Zobaczcie że niektórym naprawde zależy żeby odnowić te budynki "ZABYTKI".
Istnieje jedno ale nie mamy na to wpływu czy je wyremontują czy nie ponieważ to budynki prywatne władza może poganiać i napewno to robi ale jak nie ma kasy to co oni mają wysrać cegły i wymienić na miejsce starych ? nie nie tak się nie da niektórym trzeba pomóc odnowić... Podkreślę jedną rzecz nie interesuje mnie czy jakiś szczyl będzie się śmiał z tego co napisałem czy też nie będzie powiem to w waszym dziecinnym rozumowaniu mam na to wyje......bane :) Pozdrawiam Łomżynian

Start nie znaczy nic... Na mecie doznajesz olśnienia FREESTYLE RIDERS
(:Łomża moją weną:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org