piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Zasłużona podwyżka" dla burmistrza Nowogrodu

W piątek 27 czerwca byliśmy świadkami żenującej sesji Rady Gminy, pod obrady której wszedł wniosek przewodniczącego o podwyższeniu, już i tak wysokiej pensji dla p. burmistrza. Podczas ogłoszonej przerwy radni zostali poproszeni o pozostania na sali, a reszta słuchaczy musiała wyjść,(co jest niezgodne z prawem i nawet dobrym wychowaniem), żeby nie było świadków tego wiekopomnego wydarzenia. Nie trzeba być wielkim znawcą, żeby wiedzieć, że rada i tak bez szemrania przegłosuje podwyżkę na korzyść wnioskodawcy i zainteresowanego.
Chcę się zapytać radnych, czy budżet naszej gminy jest tak w dobrej formie, ( z tego co wiem, to mamy bardzo dużo długów i zadłużamy się w dalszym ciągu, choćby na pensje dla pracowników gminy i nauczycieli) i czy ta osoba zasługuje na tą podwyżkę, nie robiąc nic dla mieszkańców tejże gminy?
Mieliśmy już 100% podwyżkę podatków( najwyższe w całym woj. podlaskim), a teraz mamy najlepiej zarabiającego burmistrza, brawo, zbliżamy się do oddania gminy pod młotek licytatora.
Sądzę, że waszą nieodpowiedzialną pracę ocenią w przyszłości wyborcy.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Zasłużona podwyżka" dla burmistrza Nowogrodu

a moze by tak troche zorientowac sie przed pisaniem byle czego? nie wiem czy tamtemu burmistrzowi sie nalezy podwyzka czy nie ale jest jakis przepis ze wszystkim teraz daja podwyzki z urzedu i na przyklad na tym forum bylo glosno ze dostali podwyzki i prezydent Bialegostoku i Lomzy a ten z Łomzy zarabia tera zwiecej niz z Bialego i co z tego ????????????????????? a jak burmistzr nic nie robi to go nie wybieraj nastepnym razem a tak wogóle to moze bhy sobie SNiadowo i Nowogród jakies własne sytrony załozyły zeby na swoich wojtow sie skarżyć co????????????
______________________________________-

... & vice versa!

Re: "Zasłużona podwyżka" dla burmistrza Nowogrodu

Bo D***KRACJA to nowa forma niewolnictwa, tylko zakamuflowanego - sami sobie wybieramy PANOW.

Jak czytam cos takiego o podwyzkach - i nie ma tu znaczenia, czy byla taka ustawa, goostav, a czy byly podstawy ku temu, aby podniesc pensje urzednikom - to noz sie w kieszeni otwiera i nie przychodzi mi nic innego, jak nazwac ten system polityczny w ten sam sposob, w jaki nazywa go JKM. Niestety on tez zbyt sensownych propozycji nie ma, ale przynajmniej ciagnie w przeciwna strone i tak moze dojdziemy do normalnosci - przez rownowazenie sie przeciwienstw.

:(

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org