poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
VIA BALTICA - przez jakie wsie?

Via baltica jeśli uda sie przez łomże to przez same miasto, okolice czy wsie? ... Jeśli masz ochote powiedzieć jaki jestem rozumny to Wstecz oczekuje odpowiedzi ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: VIA BALTICA - przez jakie wsie?

PRZEZ PODOSIE I ŁOCHTYNOWO.

Przez Śniadowo jeden wariant również przechodzi :)

przez samiutko Łomże środeczkiem

Nasza

Wlasnie mi uswiadomiles, ze Via Baltica nie pojdzie przez Lomze (ani wokol Lomzy).

Jesli tylko jakims kosmicznym cudem wariant 42 zostanie przez rzad zaakceptowany, zaraz gromada rolnikow zacznie protestowac, ze nie chca obok swojej wsi takiej trasy (cos jak z "Zakopianką").

Jesli sie myle, to pocieszcie mnie. W Polsce kazdy chce autostrad, ekspresowek, obwodnic, ale nikt obok swojego domu.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Autor: loosac (---.internetdsl.tpnet.pl)
Jesli tylko jakims kosmicznym cudem wariant 42 zostanie przez rzad zaakceptowany, zaraz gromada rolnikow zacznie protestowac, ze nie chca obok swojej wsi takiej trasy (cos jak z "Zakopianką").

Zakopianka to inny temat, inne warunki geograficzne. VB ma być prowadzona "nowym śladem" poza miejscowościami.

A na niepokornych rolników jest "specustawa" wywłaszczeniowa. To, że wywłaszczą to 100% pewne, do sądu mogą iść tylko po zmianę wyceny wywłaszczonej ziemi.

"A na niepokornych rolników jest "specustawa" wywłaszczeniowa. To, że wywłaszczą to 100% pewne, do sądu mogą iść tylko po zmianę wyceny wywłaszczonej ziemi."

Prawo prawem, ale "chlop koparki nie przepusci" ;) .

Wyjda z bronami i znowu nie bedzie mozna nigdzie przejechac.... Sorry za dawke pesymizmu. Nic nie mam do samych rolnikow, ale wiem, ze kazdy, przez kogo ziemie ma przechodzic droga bedzie robic mniejsze lub wieksze problemy.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Autor: loosac (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 06-06-08 08:32

Wlasnie mi uswiadomiles, ze Via Baltica nie pojdzie przez Lomze (ani wokol Lomzy).

Jesli sie myle, to pocieszcie mnie. W Polsce kazdy chce autostrad, ekspresowek, obwodnic, ale nikt obok swojego domu.

tzw. NIMBYsm. Not In My Backyard. Nie martw sie, caly swiat z tym walczy, to nie tylko w Polsce takie cyrki ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org