wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dlaczego w 4lomza pracują idioci?

Jak w tytule. Sławny już, robiący na każdym kroku byki ortograficzne dziennikarz kryjący sie za skrótem "cz" pisze na głównej stronie: "Staruszka zginęła na „ósemce”. Zaglądamy do artykułu i czytamy, że tragicznie zmarła miała 66 lat. Rząd pracuje nad ustawą, w której to kobiety miałyby pracować do 65 roku życia. Mężczyźni przechodzący na emeryturę mają w chwili obecnej 65 lat. Ten wiek to ciągle wiek produkcyjny. A u naszego bohatera to starowinka. Weź ty chłopie jakąś lekturę i trochę poczytaj bo wstyd, hańba i wodorosty. Najgorzej jak gówniarz bierze się za "fach" o którym nie ma pojęcia.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dlaczego w 4lomza pracują idioci?

Mądrego to aż miło.... (poczytać)

zgadzam się ;))

;)

Masz rację, czy 66-letnia kobieta to staruszka? Rozumiem gdyby miala 90 lat. Ale widocznie autor artykulu nie pomyślal o tym,co za brak taktu i iteligencji. Wstyd...

Poniżej aktualne zdjęcia Tiny Turner. Na pierwszym z nich z 26-letnią Beyonce. Gdyby ktoś miał problem z identyfikacją, to podpowiem, że Tina to Pani z prawej strony. Zdjęcie dolne to piosenkarka na jednym z ostatnich koncertów. Nieśmiało nadmienię, że Tina kończy w tym roku 69 lat. Fani nazywaja ja pieszczotliwie Babcią Tiną. Czy babcia w wieku 69 lat musi być postrzegana jako staruszka. Świetnie to ujął Fado. Całkowity brak dziennikarskiego i ludzkiego taktu.

Pozdrawiam

Po raz kolejny przyznaję Ci rację. Te wpadki zdarzają się często. Taka popularna witryna musi liczyć się z czytelnikiem, a nie traktować go jak idiotę.

peter co ty za glupoty piszesz jaki wiek produkcyjny.Przyblize ci troche wiek produkcyjny u kobiet jest pomiedzy 18 a 59 rokiem zycia.Wiek proprodukcyjny kobiet od 60 roku zycia i wiecej.Wiec autor mial prawo napisac ''Staruszka zginęła na „ósemce'' poniewaz byla to juz starsza osoba.

Madre slowa napisales w pierwszym poscie ktore teraz kieruje do ciebie''Weź ty chłopie jakąś lekturę i trochę poczytaj bo wstyd, hańba i wodorosty. Najgorzej jak gówniarz bierze się za "fach" o którym nie ma pojęcia.''

logic85: widzę, że istotę tematu pojmujesz podobnie jak cytowany przeze mnie dziennikarz. Może pomoże Ci tekst poniżej:

"Przyczyną połowy naszych błędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać".
John Churton Collins

Pozdrawiam

Idioci to zbyt mocne słowo ... ale faktycznie popieram petera - 66-latki nie nazwałbym staruszką

autorowi posta życzę dożycia tych 66 lat.. w zdrowiu i doskonałej formie fizycznej; zada wówczas kłam stwierdzeniom, że 66 letni ludzie to "staruszki"..

na miejscu administratora tego forum peterowi dawno zablokowalbym konto.Jego strona , jego forum i moze robic co chce, nawet pisac błędy polonisto ty.

zycie

Może też dlatego że pisać nie potrafią:
Jak podkreśla Krzysztof Leończak oficer prasowy łomżyńskiej policji złodziei zatrzymano pod koniec ubiegłego tygodnia. Po przeprowadzeniu czynności dochodzeniowych obu zwolniono do domu, a jako środek zapobiegawczy wobec podejrzanych prokuratura zastosowała dozór policyjny
Jest podmiot, ale czego on się tyczy? Myśleć czytelnicy zapewne potrafią i wiedzą, że chodzi o policję. Jednak dziennikarz powinien też umieć to napisać.

Dla tirów podróżujących w kierunku Warszawy zorganizowano objazd przez Jeżewo i Łomżę.
hehe dobre :D
tak one podróżują, jak ja chodzę zwiedzać pracę

"Weź ty chłopie jakąś lekturę i trochę poczytaj bo wstyd, hańba i wodorosty." Ja myślałem że to się mówi "dno i wodorosty". Ale Pan peter (czyt. Alfa i Omega) zna sie lepiej gdyż ludzi od idiotów wyzywa.

lukasz92 pan peter ma rację, gdyż pisząc artykuły dla portalu pretendującego do miana najlepszego (nie bez kozery) w naszym mieście trzeba liczyć się z poziomem wypowiedzi (czyt. liczyć sie z każdą napisaną literą). Peter może w afekcie przesadził z określeniem cz jako idioty ale przekaz odczytuję jednoznacznie .... Swoją drogą Panie CZ ubieranie sie w krótkie spodenki na spotkanie z obecnym marszałkiem Sejmu również można zaszeregować jako brak szacunku dla swojego rozmówcy :P Więcej pokory niezależnie od sposobu bycia ;)

Faktycznie poniosły mnie trochę nerwy i przesadziłem ze słownictwem za co dziennikarza przepraszam. Meritum sprawy doskonale jednak czuje Vlad i proszę o zapoznanie się z jego wypowiedziami. Pewien poziom obowiązuje, zwłaszcza na portalu, który ma ambicje być regionalnym liderem.

Pozdrawiam

no i dziennikarz chyba to przeczytal i aby uniknac dalszych wpadek dzisiejszy tekst o znalezieniu ciala w narwii skopiowal z jednej ze ston w calosci bez przeróbek podpisujac sie swoja sygnaturą..
http://www.radio.bialystok.pl/news/index/k/8/n/6159

"Marat utopiła się w Narwi..." oto wpis autorstwa pana cz bez przesady;/ zeby tak przekrecic imie;/

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

a ja mam wrazenie ze pan cz wyraznie pisze ploty cos tam gdzies uslyszy a potem pisze na stronie glownej i sam sie osmiesza tu podam przyklad... ,,Sezon motocyklowy właśnie się rozpoczyna (łomżyńscy miłośnicy jednośladów zainaugurują go w sobotę) i już zdarzają się wypadki z udziałem motocyklistów. Wczoraj, przed południem, w centrum Kolna - na ulicy Wojska Polskiego - kierujący motocyklem marki honda podczas wyprzedzania nie zachował ostrożności i uderzył w tył samochodu marki łada. Kierowca motoru z obrażeniami ciała został odwieziony do szpitala.,, Jest artykul pt sezon na motory... i wypadki,, a na zdjeciu wyraznie widac ze to skuter. Moze dla pana cz to nie jest roznica ale dla mnie np jest i to znaczna to tak jakby napisal ze w zdarzeniu bral udzial tir w sumie tez samochod. Panie cz skad pan czerpie informacje? Moze warto za nim sie je opublikuje sprawdzic jak bylo naprawde a ja mam wrazenie ze z plotki stworzyl pan artykul. Pozdrawiam

Nie wiem czy idioci, ale artykuły są żenujące. Ludzie jak można takie głupoty wypisywać. Artykuł 30 lat Zespołu Pieśni i Tańca Łomża - wstyd.
"...a choć panowały egipskie upały i tancerze pocili się w kurpiowskich czy krakowskich przytupach,..." . Egipskie upały - przepraszam, co to znaczy. No i oczywiście kurpiowskich czy krakowskich przytupach, a co to za różnica (sarkazm). Poza tym to jest pytanie czy stwierdzenie.
"sauli" - byk, "inicjatorka stworzenia Łomży" - czego ? , "Mimo że bp łomżyński Stanisław Stefanek objął honorowy patronat nad 30-leciem, nie było ani jego, ani nikogo z Kurii. "- komentarz poniżej przeciętnej, "Zamiast deklaracji wręczył choreografce zespołu Justynie Wawrzyniak ogromny jak pudło z pizzą grawerton" - porównanie tragedia- człowieku pudło z pizzą, o czym ty piszesz, o jubileuszu czy o bibce.
Brakuje słów na to co się dzieje na tej stronie, a szkoda. Weźcie pod uwagę to, że te wypociny są czytane przez innych, którzy niekoniecznie są na kacu. Pozdrawiam.

iwona26

Niestety takie mamy media w Łomży. Podobnie jest jak słuchałem babki co czyta poranne wiadomości z Łomży o 6:00 w radio eska -barwa głosu prowadzącej i sztuczne prowadzenie rozmowy zadawanie niby trudnych pytań dla gości, to naprawę wielki obciach że mamy taki niski poziom redaktorów reporterów itp. Razi miernotą i brakiem wyczucia.

Wogle te całę Je***e 4lomza i te forum to **** w Którym nie ma osoby co by to ogarnęła!!! Tylko jakiś Kolo wyrwany od łopaty, który nie umie przyzwoicie administrować Portalem który jest wizytówką naszej Łomży !! Żenada

MassKiLLer napisał(a):

> Wogle te całę Je***e 4lomza i te forum to **** w Którym nie ma
> osoby co by to ogarnęła!!! Tylko jakiś Kolo wyrwany od łopaty,
> który nie umie przyzwoicie administrować Portalem który jest
> wizytówką naszej Łomży !! Żenada

A co jest za słowo wogle bo ja takiego nie znam ???

Żenadą jest początek Twojego wpisu. Najpierw patrz na siebie a potem krytykuj innych.

Oczywiście miało być: A co TO jest za słowo (...) Żeby jakiś "życzliwy" się nie przyczepił.

Ty RODMIESCIE polonisto !!!
Popełniam błędy Dlatego nie pcham się do żadnej redakcji !!!
A jak tak Ciebie to tak rusza i wiesz jak co się pisze to zapytaj może mają etat w 4lomza !!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org