środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wyjazd z Kauflanda

Witam!
Nie wiem czy zauważyliście, ale nowo powstały "super, hiper, ekstra" market Kaufland wybudował sobie drogę prosto przez parking naprzeciwko wieżowca zabierając tym samym 3 miejsca z i tak ciasnego parkingu. Ciekawe kto wyraził na to zgodę? Gdzie sens, gdzie logika, gdzie człowiek odpowiedzialny za ten bubel? Moim zdaniem ktoś powinien za to odpowiedzieć.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wyjazd z Kauflanda

no nieźle, współczuje mieszkańcom pobliskiego bloku.

to teraz na parkingu kauflandu beda parkowac, co za problem. żeby cos powstalo, cos trzeba zlikwidowac. nie rob afery

Pojebało ... he współczuje koleżance ... Pozdrówka [M]

"to teraz na parkingu kauflandu beda parkowac, co za problem. żeby cos powstalo, cos trzeba zlikwidowac. nie rob afery"

No to życze tobie żebyś parkował codzinnie pod storkotką i z buta do domu szedł. Tylko nie rób z tego afery.

Zlikwidowali to łąkę, a co ona miała z parkingiem wspólnego to niestety nie wiem.

SxxxK widocznie zgodę dał na to prezes spółdzielni. Do niego powinieneś się przejść i poruszyć tą sprawę.

Witam.
Napewno to jest droga tylko tymczasowa.

ty sie ciesz że ci tego drapacza chmur hehe nie zburzyli ;P

;)

Nie wiem czy projektant zastanawiał się nad tym, że dzieci mieszkańców bloku przy Łagody 3 straciły ostatni wolny ,,kawałek,, podwórka. Na tym niewielkim pasie drogi osiedlowej miały jedyne miejsce na grę w dwa ognie itp. BRAWA dla prezesa spółdzielni za wyrażenie zgody. Same minusy!!!!!!!
- mniejsza ilość miejsc parkingowych
- problem opisany powyżej(proszę nie wspominać o jednym boisku jako o placu zabaw. Jest otoczone 4 wieżowcami więc dzieciaki tam się nie zawsze mieszczą).
Przecież to jest uliczka osiedlowa i powinny być jakieś przepisy określające natężenie ruchu. A już teraz do Biedronki niektórzy skracają sobie drogę jadąc ul. Łagody. Jeszcze jest czas aby to zmienić. Niedługo małe dzieci trzeba będzie trzymać wyłącznie w domu z obawy o ich bezpieczeństwo. Może co niektórym trzeba odświeżyć pamięć... ok 10 lat temu : ul.Piłsudskiego, skręt do Łagody. Mały chłopiec nie widziany zza samochodu wpadł pod podwozie jadącego z prędk. 10-15km/h sam. osob.
A tutaj już teraz jest ciasno!!!

Kaufland biedronka, dlatego nikt nie chce kupować mieszkań tych nowopobudowanych w rejonie obu sklepów. Niestety wg mnie odległość pomiędzy blokami a np. biedronką jest zbyt mała. Za ciasno!

Niech żyje łomżyńska koltunerja. Znów blokują rozwój MIASTA. żamiast tego sklepu postaw sobie stragan.

hehe dzieci grają w dwa ognie buhaha chyba stoją i piją wiecznie piwo pod blokiem ;P tak poza tym ulica osiedlowa i parking to nie plac zabaw !!!!!!!! wiem że lubiliście pole do okoła hmm było tak swojsko co? te krówki itd. ale to ***** ma być miasto a nie wieś !!!! i trzeba było się wcześniej orientować a nie na kilka tygodni przed otwarciem się pobudzili jak zwykle trza zabłysnąć na forum !!! bo jak wiadomo może ktoś ten problem za nas rozwiąże bo samemu nie potrafimy nic zrobić tylko żalić się na forum !!!! tematem na forum nic nie zmienicie ...... a swoją drogą fajnie by było jak by mieszkania staniały ze względu na tą okolice ;)

;)

"wiem że lubiliście pole do okoła hmm było tak swojsko co? te krówki itd. ale to ***** ma być miasto a nie wieś"

Sklep w tm miejscu jest dobrym pomysłem tylko organizajca ruchu jest delikatnie mówiąc do niczego.

" trzeba było się wcześniej orientować a nie na kilka tygodni przed otwarciem się pobudzili jak zwykle trza zabłysnąć na forum"

Ten fragment drogi zaczęto budować nie dawniej jak tydzień temu, a forum uznałem za dobre miejsce do nagłośnienia sprawy.

"a swoją drogą fajnie by było jak by mieszkania staniały ze względu na tą okolice ;)"

A w to szczerze mówiąc wątpie. Inna mentalność ludzi niż na zachodzie. Większości hałas powodowany przez dostawców nie będzie przeszkadzał a mała odległość do dużego sklepu będzie zaletą.

co do organizacji ruchu to zobaczymy !!!! hmma czasem przy kościele niemają jebnąc jednego ronda ;)

;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org