Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŁOMŻYŃSKA POLICJA?! |
Wracam do tematu policji, który się nie dawno pojawił. Uważam, iż policja nie tyle, co nie reaguje w sytuacjach, w których jej reakcja powinna być zauważalna i natychmiastowa, to jeszcze czepia się do osób, które są niczego nie winne i ich zarzuty są często bezpodstawne. Co o tym sądzicie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŁOMŻYŃSKA POLICJA?! |
Co masz na mysli piszac "czepia się do osób, które są niczego nie winne .........."???? Ja bardzo czesto bylem legitymowany przez policje a niczego nie zrobilem. takie sa procedury niestety.na szczescie teraz żadko bywam w lomży i mam ten problem z głowy. pozdrawiam
|
|
M@ster: chodzi mi o to, że jeśli coś się wydarzyło, a nie wiedzą kto to zrobił, to zgarniają tych, co są w pobliżu, pierwszych lepszych. Albo na jednym z meczów piłkarskich widziałem jak policjant szarpnął człowiekiem wracającym z meczu, rozerwał mu koszulę, a gdy ten człowiek spytał o co chodzi, policjanci zabrali go do radiowozu.
|
|
moze policjanci chcieli mu zszyć koszule albo podać adres krawca a poniewa wyszła ustawa o ochronie danych osobowych to nie mogli tego zrobić głośno. A wogóle to po co się szarpał. ps. dobrze szyje krawiec Dratewka.Pozdrawiam
|
|
A właśnie, mnie strasznie ciekawi, czy KOMUKOLWIEK policja znalazła ukradziony rower... ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
malgosia: on koszulę miał dobrą, dopiero policjant mu ją rozerwał... Matyjasz: jestem pewny, że nie :). Może uda im się coś zrobić wtedy, gdy im wskażesz, kim jest złodziej i gdzie jest ukradziony przedmiot.. chociaż też nie wiadomo :)
|
|
Fajnie że ktoś poruszył ten temat chciałabym dodać do tego zainteresowanie naszej policji właścicielami psów agresywnych których jest coraz więcej w naszym mieście .Pan z kundelkiem chodzi na smyczy i w kagańcu ,właściciel amstafa(dumny i radosny) puszcza psa luzem a policja siedzi w samochodzie i na to wszystko patrzy ,a podobno bronią prawa które mówi dokładnie kto może być właścicielem takiego psa i jak powinien wychodzić z nim na ulicę.
|
|
Słusznie co do policji - zgadzam sie w 100% procentach. Na przykład w sobote stałem samochodem z kumplami o 5 rano na statoil . Obok nas siedzieli jakies łebki na chodniku i pili piwo. Nagle podjechała furka wysiadło 4 typkow, skopali kolesi na chodniku. Zabardzo sie tym bysmy nie przejeli, bo pewnie sobie przeskrobali ostro i tyle, ale jeden z kolesi sie nie podniósł z ziemi, nie dawał znaków życia. Zadzwoniłem po karetke . Lekarz na miejscu stwierdził że nie ma sensu kolesia brac bo jest pijany i oni sobie jadą. Powiedziałem, że jak to tak przecież koleś przed chwilą był nie przytomny i niech go pan chociaż przebada, a lekarz do mnie z mordą że jestem pijany i żebym spieprzał . Wpadłem wtedy w niezłą furię i powiedziałem co myśle o dzisiejszej służbie zdrowia. Lekarz wezwał na to policję, ci przyjechali, zwineli mnie, mimo że wszyscy za mną obstali, na posterunku co drugie słowo od policjanta brzmiało :"*****!!! wiesz pan że ten lekarz może wnieść przeciwko panu oskarżenie"(ciekawi mnie tylko co będzie jak wszyscy będący na miejscu zeznają że lekarz nie chciał udzielić pomocy poszkodowanemu), "***** !!! jurek że też jeszcze nam o tej porze zamieszania narobili a miałem iść do domu". I tak o to miejąc dobre chęci oberwałem najbardziej - po co ja się wogóle wtrącałem. :) LORD ON
|
|
Rower....??? ...zapytaj się o motocykl, albo samochód.... jak złodziej sam się nie zgłosi po "kaucję", to policja nic nie znajdzie..... chyba, że koledze, albo matce, czy dziecku ukradną komórkę, czy samochód na baterię... ....wtedy wszystkie siły ruszają.... --- Iota Geminorum
|
|
właśnie :)
|
|
Mojemu znajomemu parę lat temu łomżyńska policja znalazła skradzionego malucha... (nie był rodziną ani znajomym) A również parę latek temu rozbili "gang" złodziei rowerów i mój kumpel odzyskał w ten sposób swojego górala. To tylko dwa takie przykłady żeby nie było że policja kompletnie nic nie robi.
|
|
POLICJA:)TO BRZMI SMIESZNIE DAJCIE BIEDNYM LUDZIOM WIECEJ PIENIEDZY BO MOIM ZDANIEM POLICJA JEST OD TEGO ZEBY SIE CZEPIAC I WLEPIAC MANDATY:(SAM MIALEM OKAZJE TEGO DOZNAC GDZIE NA ROZPOZNANIU MISTER pOLICJANT KAZAL MI JESZCZE RAZ WEJSC NA KOMENDE I UWAZNIE SIE PRZYJRZEC DOMNIEMANEMU SPRAWCY KRADZIEZY,KTORY SIEDZIAL W POCZEKALNI I MI SIE PRZYGLADAL Z USMIECHEM!!!!ZGADNIJCIE CO POWIEDZIALEM... bigi2004
|
|
pod Statoil chodzi ***** i złodziej. Nie wiem co porzadny chłopak czy dziewczyna mozę tam szukać. Sami tworzycie gówniane klimaty i w tym gównie się maczacie. Więc porsze nie żądajcie aby któs za was to gówno sprzątał z waszego życiorysu. nazis
|
|
nazis: przeciez tam obok jest Yam i Mc Donalds... Dwa lubiane miejsca pobytu.. Policja powinna pilnować takich miejsc. Powinna, ale nie pilnuje.
|
|
malucha znaleźli przez przypadek bo chłopaki chcieli się przejechać i zostawili na poboczu (a zdjęcli odciski palców i znaleźli sprawców?) a "gang" złodziei rowerów rozbili przez przypadek, bo "gang"sterzy nieświadomie obrobili piwnice jednego z gliniarzy.... --- PGG
|
|
Jak to czytam to żygać mi się chce, pieniacze i cykory . Obejrzyjcie się na siebie i sprawdźcie swoje komórki i rowery od kogo je kupiliście i komu one zginęły. najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!
|
|
smyk: takie "żygać" przez "z" z kropką Ci sie chce tak? :) A poza tym nie rozumiem Twojej wypowiedzi? o co Ci chodzi, możesz jaśniej?
|
|
Propus - co Ty tak czepiasz się Policji. ? Ciesz się , że wogóle istnieje taka instytucja i przynajmniej znajduje samochody na baterie. A swoją drogą czy cos Ci już zginęło?
|
|
malgosia: wszystkim wszystko ginie. Moim kolegom rowery, telefony komórkowe, buty i kurtki w szkole, wszystko! Ale oni wolą chodzić spisywać tych co jabłka u sąsiadek kradną :P
|
|
Pewnego pieknego wieczorka no juz znaczy sie byla 22 zostawilem radiyjko w samochodzie slysze alarm z fury braciak wyskakuje na balkon wydarł morde do jakiegos frajera ktory siedzial mi w samochodzie tamten ze strachu zaczol uciekac radyjka niewyciagnoł. Ja wyskoczylem z klatki i zaczolem biec za tym gnojkiem, no ale uciekl wsiadl do samochodu gdzie czekali jego kolesie i pojechali zapamietalem marke samocgodu i dwa numerki z blach.Pozniej przyjechal patrol szybka akcja 20 min po wezwaniu podalem mi marke samochodu nr rejstracyjny, a pies domnie ze te blachy to oni mogli wczesniej zwinąc bo jechali na akcje(nawet tego niesprawdzil taki detektyw samouk). To mu powiedzialem ze jest chyba smieszny. Zreszta ten ktory probowal mi radyjko wymajstrowac zostawil umnie na fotelu latarke z odciskami, ci z pandzelkami od sciagania odciskow zapakowali ja w folie aluminiowa (pewnie jadl sobie wczesniej kanapke i mu zostala bo byl jakas wygnieciona). To bylo w 2002r i tak sie zakonczylo bo sparawe pewnie umozyli po tygodniu. Jak by niejedli frytek pod MC Donaldem ,lub calymi dnaimi nieczaili sie przy skrzyzowanich polujac na tych ktorzy jezdza na pomaranczowym to by moze kogos zlapali. Hoł, Hoł ,Hoł
|
|
no i lepszego przykładu na nieudolność policjantów znaleźć bym nie potrafił :)
|
|
JarodX i ksj2, dlaczego piszecie spod tego samego numeru IP? Macie rozdwojenie jaźni? ;)
|
|
Niebardzo wiem dlaczego ale to jest z lekka dziwne Hoł, Hoł ,Hoł
|
|
demeter: jesteś pewien że piszą z tego samego ip? Widzisz tylko 3 pierwsze liczby, w ip jest jeszcze jedna, której tu nie widać. --- Iota Geminorum
|
|
demeter: ale rozsądku to ci troche brakuje.. wystarczy ze ma stałe łacze w firmie INET lub innej prywatnej i początek IP jest zawsze taki sam. ehhhhh...
|
|
bylem ostatnio swiadkiem udanej akcji policji uwazam ze dzialali szybko i ogolem akcja udala sie (chyba...);p
|
|
kaniut: gdzie to było i przeciwko czemu była ta akcja?
|
|
Matyjasz mi ukradli rower 5 lat temu i sprawa jeszcze w toku ...ciagle go szukaja boze jacy oni sa wspaniali minelo 5 lat a oni wciaz szukaja!!! <hahaha> NORMALNIE LOMZYNSKA POLICJA IS THE BEST!!!!!
|
|
ja tylko powiem BEZ KOMENTARZA na temat łomżyńskiej policji bo jeszcze dojdą przez IP do mnie i krucho będzieeeeeeeeeeeeee w dosłownym tego słowa znaczeniu. ;-p
|
|
Ostatnie widziałem jak zatrzymali typa (dresa) narąbanego jak siekiera. szedł, krzyczał, żeby go wsadzili itp. A oni podjechali, skuli ciemniaka, wrzucili do 'blacharni' i już. Nieźle tumanek jest pewnie teraz poobijany. I co? Czy to źle? Pewnie, robią za mało - widać to gołym okiem, ale czy tyczy to tylko łomżyńskiej policji??? Państwo jest w dużej mierze socjalistyczne - brak więc kaski na policję, i to z tym socjalizmem właśnie nie godzę się. Kiedy wreszcie zrozumieją to inni? Pozdrowienia.
|
|
Przed chwilą usłyszałem kilka samochodów na sygnale. Pomyślałem, że stało się coś większego i odruchowo spojrzałem przez okno. Nie było tam jednak żadnych karetek czy straży pożarnej, tylko powoli jechał radiowóz, za nim dwóch glinarzy na ścigaczach, a z tyłu... samochody weselne. No to ładnie się bawi nasza policja, ciekawe tylko na czyj koszt. Zresztą wydaje mi się, że jest przepis regulujący używanie sygnałów dźwiękowych i - o ile mi wiadomo - wesele policjanta nie jest zdarzeniem wymagającym włączania syreny...
|
|
tez widzialem tego lonaosa policyjnego stoi przed kosciolem i dwa motory :D a pilnuja tego wszytkiego 3 policjanci :D ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
Przed którym kościołem jesli mozna wiedzieć do którego jechali ?
|
|
co sie tak czepiasz Policji . A dlaczego ma pollicjant nie moze jechać na sygnale do ślubu. A koszty na pewno pokryje Pan młody. NA sygnale zle , a ż.e do Kościoła to tez żle. ? Jak będę brała ślub to tez będzie słychać. Podaj adres gzie mieszkać to usłyszysz taki sygnał ,że od razu będziesz wiedział ze to ja. Pozdrawiam delikatnisia.
|
|
Policja nadaje sie tylko do ścigania tych którzy wygladają "normalnie". Do Byka prawie dwu metrowego nie piskna ani słówkem. Umieja tylko spisywać ludzi stojących pod blokiem nikomu nie wadzących, a jak sie spytasz za co cie spisują to możesz oberwać pałką.
|
|
Jedzie 2 policjantów i nagle uderzaja w drzewo. Gramola się z radiowozu: -Wiesz Stasiu...Tak szybko na miejscu zdarzenia to jeszcze nie byliśmy Pozdro dla wszystkich pełniacych służbę. Niedługo do was dołączę.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |