poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
DOBROPLAST Stary Laskowiec Praca

Witam,czy ktoś z Państwa pracował w tej firmie? interesuje mnie atmosfera w pracy i czy są wypłacalni .Dostałam skierowanie do pracy na produkcję z PUP przyjęłam z nie chęcią bo nie mam pojęcia o stolarce okiennej. Dziękuję za odpowiedzi .Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: DOBROPLAST Stary Laskowiec Praca

a na gielde pracy dostales skierowanie??
no wlasnie jak tam jest??? bo gdzies czyt. ze tam trakruja ludzi jak niewolnikow???

Niewolników to mało powiedziane, to jest gorsze niż obóz pracy. Nie ma tam osoby, która nie miałaby problemów z kręgosłupem, stawami itp.
Zeszm**ą tam każdego, każdy jest poniżany i wykorzystywany.
Praca jest niesamowicie ciężka szczególnie dla kobiety. Większość ucieka stamtąd po godzinie. Jest to również daleko. Kiedyś jeździł autobus, za którego potrącali z pensji, nie wiem czy jeszcze on jest. A co do kasy to tak naprawdę nikt nigdy nie wiedział ile zarobi i za co tym razem obetną pensję. Praca po 12h to jest tam standard.
Kwitnie tam handel narkotykami, papierosami... można kupić co się chce.

PIP musi być dobrze opłacany, że ten zakład jeszcze nie jest zamknięty.

tofik12345 tak skierowanie z PUP na giełdę pracy.

uciekaj jak jeszcze mozesz, praca po 12 h za grosze. Pełno tam ukraincow i ruskich robi, bo polacy nie chca. Idz tam jedynie, gdy stoisz pod sciana, w innym wypadku szoda czasu i nerwow. Pelno cpunow tam :).

---------------------------------------------

dżoanna Pani z PUP mówiła,że dojazdy za darmo,że wożą ludzi ,że praca dwu zmianowa. Mam mieszane uczucia bo słyszałam od znajomych same negatywne strony tej firmy.

ja bedziesz chciala mimo to sprubowac napisz to opinie po 1 dniu :):)

naprawde juz wszedzie sie robi tak tragicznie ze szok!

Żyj tak,aby pod koniec życia móc powiedzieć: ku*wa fajnie było!

a ja pojde do urzedu pracy i powiem im o tych opiniach ciekawe co oni na to powiedza??

dżoanna a ty skad masz takie wiadomosci???

Wątpię że dojazdy za darmo, może przez miesiąc, a później swoje odliczą.
Możecie spróbować powiedzieć o tym w PUP, ale myślę że oni wiedzą.

Te wiadomości mam z pierwszej ręki, bo moja mama pracowała tam ok 2 lata. Jak na swój wiek to i tak cud że wytrzymała.
W ciągu tego czasu mogłam książkę z kategorii horrorów napisać.
Ludzie nawet po pół godziny pracowali. Pijaństwo, narkomaństwo i wszędzie dym papierosowy. Tam panuje prawo dżungli, silniejszy wygrywa.

dżoanna nie wiesz czasem czy to praca na akord czy stała pensja? ja niestety pójdę ze względu na to skierowanie i zrezygnuję ,trudno najwyżej zatrudniak zawiesi mnie na 3 miesiące . Może dlatego werbują ludzi z PUP bo dostaną za tą kaskę i muszą wtedy zagwarantować zatrudnienie na minimum rok.

sluchaj idz do urzedu pracy i powiedz im ze boisz sie tam isc bo masz zla opinie o nich i to z pierwszej reki. jak masz internet w tel. to pokaz nawet to forum nich sobie kobieta poczyta. po ch...tam isc jak tam cpuny i pijaki ponizanie. ze oszukuja ze dowoza a potem i tak na swoj koszt. a to nie jest blisko?? ja tez uprzedzę jedna osoba bo dostala skierowanie tam i na gielde pracy. niestety idioci mysla ze sie nie rozbniesie. a nawet jak bezrobocie to nikt w takie miejsce nie pojdzie pracowac. madrzejszy predzej wyjdzie do innego miasta.

Wisienko, płaca jest "stała", tzn masz stawkę godzinową, która tak naprawdę zmienia się co miesiąc, a nawet z dnia na dzień.
Jak idziesz na zwolnienie, choćby 1 dzień to obcinają Ci najniżej jak tylko się da.
Jak bierzesz dzień wolego to obcinają, nawet jak okolicznościowy chcesz wziąć to po kieszeni.
Jak masz pecha to i pracownicy mogą Cię okraść lub podpi**dolić to oni dostaną Twoją obciętą pensję.
Co do dojazdów to teraz nie wiem jak jest, ale wcześniej zabierali ponad 200 zł z Łomży.
Wysiłek fizyczny jest tam ogromny, jednak chyba zmęczenie psychiczne jest o wiele gorsze.
Może uda Ci się przekonać kogoś w PUP, żeby jednak anulować to skierowanie, bo nie jest to w kierunku Twojego wykształcenia, zainteresowań, że jest to daleko i sytuacja rodzinna i na to nie pozwala, praca ciężka i po wiele godz i może nie jesteś fizycznie sprostać temu. Nawet jak będziesz miała zapewnione 8h pracy, a inni 12h to i tak wyjdziesz po 12h bo tak przyjedzie autobus.

Daj znać czy Ci się udało. Będę trzymała kciuki !!!

pierwszo sprawdz a potem zdecyduj
a moze to akurat twoje srodowisko w ktorym sie odnajdziesz i bedzie fajowona relaxie

a wlascicielami sa podobno dosc mlodzi ludzie. i na takie cos pozwalaja??? az dziwne. a moze oni nie maja pojecia co tam sie dzieje??? po prostu tam pracuja zdesperowani ludzi ktorzy trzymaja sie rakami i nogami i przymykaja oko na to co sie dzieje. a tak nie powinno byc.

A w PUPie nie jest tak, że można zrezygnować z propozycji oferowanej przez ten Urząd? Wydaje mi się, że kiedyś można było 2 razy odrzucić. Mi kiedyś zaproponowali pracę w drukarni, pojechałam na drugi koniec Łomży, tylko po to, żeby dowiedzieć się, że oferta jest od dawna nieaktualna. Myślę, że powinno się zrobić coś, żeby PUP nie wysyłał ludzi do pracy w takich miejscach.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

jak tam jest nie wiem, jak jest z możliwością odrzucenia oferty pracy z PUP - też nie wiem ,

RADA : jak naprawdę nie chcesz tam pracować , to proste :

jedziesz i OD RAZU ŻĄDASZ podpisanej Umowy, przed przystąpieniem do pracy ( nawet ta na okres próbny musi być płatna) - raczej Ci nie dadzą i już masz podstawę zgłosić do PUPu i odmówić dalszej pracy - na czarno nie będziesz pracować

i jeszcze jedno : nie każdy musi się nadawać do danej pracy, jak każą TY pracujesz jak potrafisz ale tak by sami z Ciebie za dwa , trzy dni zrezygnowali a kasę i tak muszą zapłacić - Państwowa Inspekcja Pracy się kłania

egzprcysta umowe daja, z tym nie ma tam problemu.

dojazdy sa darmowe :)

przyjac tam schodzi z 2 h z papierami, zwolnic to samo :):)

nie zapomnij o mojej prosbie, czyli opisz 1 dzien

trzymaj sie :)

odmówić nie można nawet raz. ale babka w urzedzie zanim da skierowanie to pyta czy chcesz isc do tej czy tamtej pracy. jesli nie to nie ma problemu ale jest da skierowanie a ty nie pojdziesz to stracisz status os. bezrobotnej.

do tej drukarni to chyba od zawsze pup wysyla.

właśnie wróciłam z targów pracy , które miało miejsce w PUP Łomża gdzie nabór do pracy prowadziła firma DOBROPLAST Stary Laskowiec,Zambrów. Były trzy grupy 1 grupa na 9 druga na 10:15 i na 11.30. Warunki pracz jakie bzz przedstawione na spotkaniu to takie w 1 grupie 5.30 brutto jest to 4.57 nettona godzinę,dojazdy odpłatne 200 zł,praca po 12 godzin w soboty po 8 godzin( wiem bo w 1 grupie był mój kuzyn) ja byłam w grupie 2 czekając na sali na rozpoczęcie spotkania do ludzi,którzy prowadzili rekrutacje podeszła Pani z zatrudniaka i powiedziała,że muszą podnieść stawkę bo nikt nie przyjdzie za te pieniądze do nich pracować. Rozpoczęło się spotkanie i na wstępie stawka wzrosła z 5.30 zł brutto/godzina na 11-12 brutto godzina ,ale nie zarobisz więcej niż najniższą krajową hm...a więc praca od 6 do 18 i druga zmiana od 18 do 6,praca po 12 godzin ,w soboty po 8 godzin, przerwa 30 minutowa jedna,dojazdy odpłatne 250 zł miesięcznie,dwie soboty w miesiącu wolne.
według kodeksu pracy tygodniowy czas pracy wynosić powinien 40 godzin przepracowanych,każdy miesiąc ma określoną liczbę godzin przepracowanych w miesiącu ,reszta powinna liczyć się już jako nadgodziny,ale nie w tej firmie. W firmach ,które przestrzegają kodeks pracy jeżeli pracujesz danego dnia 12 godzin na drugi dzień masz wolny lub też dwa dni po 12 godzin pracy dwa dni wolne. W tej firmie przewidywane tygodniowe godziny pracy to dwa tygodnie po 68 godzi i dwa tygodnie po 60 godzin pracy co miesięcznie daje 256 przepracowanych godzin pracy. Umowa jaką zaoferowali to umowa na 3 miesiące. Jak przebiegło spotkanie w 3 grupie nie wiem, wiem że w 1 grupie każdy odmówił ofercie w 2 grupie zostały 3 osoby co zdecydowały się na pracę,ale.... właśnie jest to ale to,że się zgodziły nie gwarantuje ze się dostały miały złożyć kwestionariusz i będą rozpatrywać.
Dżoana co do ludzi to osoby ,które były na spotkaniu nie wyglądały na narkomanów,pijaków itp. ;)
Ja jak i większość osób nie przyjęłam tej oferty co obyło się bez żadnych wyrejestrowań z Urzędu Pracy. Pozdrawiam

według Kodeksu Pracy Art. 129. § 1. Czas pracy nie może przekraczać 8 godzin na dobę i przeciętnie 40 godzin tygodniowo.
Art. 131. § 1. Tygodniowy czas pracy, łącznie z godzinami nadliczbowymi, nie może przekraczać przeciętnie 48 godzin tygodniowo.
wymiar czasu pracy miesięczny na rok 2014
Styczeń liczba godzin 168
Luty liczba godzin 160
Marzec liczba godzin 168
Kwiecień liczba godzin 168
Maj liczba godzin 160

Czerwiec liczba godzin 160
Lipiec liczba godzin 184
Sierpień liczba godzin 160
Październik liczba godzin 184
Listopad liczba godzin 144
Grudzień liczba godzin 168 godziny ,które są poza zakresem czasu przepracowanego w normalnym wymiarze godzin są nadgodzinami

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org