Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
JP II |
Czy dzisiaj na placu kolo kosciola pw. Milosierdzia Bozego bedzie cos odprwaina jakas msza lub wspomnienie o JP II ? ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: JP II |
jeśli na serio Ci na tym zależy,to nie możesz się za niego pomodlić w domu,ale żarliwie,zamiast popiżdżać na pokaz w jakichś pochodach co rok?
|
|
Pan Śniadanko.... a panu na czym zależy? Może yasiorr woli żarliwie modlić się razem z całą wspólnotą? Tą z którą się utożsamia, lub mu jej brakuje! Czemu mu tego zabraniasz? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
tak, o 20.00 jest Msza, a potem modlitwa o beatyfikację.
|
|
A czy prawdziwym hołdem jest świętowanie dnia śmierci tej postaci? Czy zamiar wprowadzenia święta w dniu śmierci papieża, a nie np. dnia wyboru na Stolicę Pitrową, nie jest niedżwiedzią przysługą dla tegoż? Te wszystkie spędy, zachwyty, westchnienia, czczenie zdeptanego przez Niego liścia, uważam za obłudnie hipnotyczne i bezmyślne. Ot, szkodliwy dla sprawy, kult jednostki. Naprawdę więcej pożytku przyniosłaby analiza Jego nauk: np. to co mówił o "płacy rodzinnej" na spotkaniu z biznesmenami, jak przepraszał za inkwizycję /G. Brunno/, za antysemityzm itp., itd,. Nie bądż naiwny w wierze. rudy błazen z druhem
|
|
zapraszam na program INFO... jest program o Papiezu
|
|
Ludzie ludzie ja tylko sie zapytalem co jest bo chcialem isc swieczke postawic i zeby nie kolidowac z innymi jak to nazwe "uroczystosciami" chcialem to zrobic w spokoju zeby nikt mi nie przeskadzal a tu zaraz jakies posty jak "Pan Sniadanko" wrzuc na luz czlowieku ja wiem na czym mi zalezy i nikt nie musi mi mowic co mam robic zeby bylo dobrze! ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
|
Opatrzność, niezależnie jak to rozumieć: bóg czy sam J.P.2, chyba niezbyt popiera te hipnotyczne uniesienia, zsyłając niesprzyjającą pogodę... a jeszcze wczoraj było tak ładnie.... rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |