środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
nie będzie pobłażania dla rolników

i bardzo dobrze jesli chodzi o te oświetlenia w maszynach.Czas żeby sie zato wzieli. Nie dosc ze skubią pieniądze to jeszcze pozwalają sobie na jazde bez swiatel.
Raz sie o mało takiego pirata wiezorem niezabilem przejeżdzając przez wieś Konopki.
Dobrze ze sie zato kur**a wzieli, i dosyc gadek ze niemają pieniędzy na swiatla.

zycie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: nie będzie pobłażania dla rolników

Masakra ...

gans widze u ciebie spora nienawisc do rolnikow i jak sie domyslam jest to spowodowane tym ze lepiej im sie wiedzie niz tobie ale pomysl jeszcze raz nad tym co napisales czy nie uwazasz ze kara siegnie znow najubozszych bo niezapominajmy ze na wsi niekazdy zyje jak burzuj rolnicy do ktorych ziejesz nienawiscia maja to w du..e bo na pole jezdza wypasionymi ciagnikami w ktorych wszystko dziala bez zarzutu zas rolnicy ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem czesto jezdza wrakami w ktorych malo co dziala

prawo obowiązuje kazdego jednakowo: bogatego i biednego

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

co ma tu nienawisc do prawa o ruchu drogowym? chyba normalne jest, ze pojazd musi byc oswietlony...

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

post odnosi sie do artykulu na 4lomza. niewiem poco te depresje BRAK NICKA. Moze mi sie lepiej wiedzie skoro stac mnie na swiatla,jesli mają na rope to niech i przykupią sobie odpowiednie swiatla. Tak samo tragedia jak 15 latek wsiada na wsi do traktora i pędzi na pole, przy tym popisując sie swym towarzyszom. Chyba policja czesciej bedzie musiala odwiedzac wioski.

zycie

gans ty chyba naprawdę nie masz się czym przejmować tylko ujeb... się do tych rolników jak by ci wielka krzywdę robili.pewnie w sytuacji kiedy twój kolega kupił sobie dużo lepsze auto to taka zazdrość i zawiść cię ogarnęła do niego tak jak do tych rolników.

a co ty tak bossie sie denerwujesz tą sprawą... chyba sam jezdzisz traktorem bez swiatel i usprawiedliwiasz rolnikow. Skoro wolisz zeby jezdzili bez swiatel to jak cie kiedy pierd*lnie taki ciagnik wieczorem wracajac z pola to odrazu zalozysz post ze to beszczelne chamy. A dzwięk nadjezdzajacego ciagnika mi niewystarczy zeby mnie ostrzec, niemam mlodego sluchu samochod tez cichy niejest , a muzyka tez gra

zycie

Jak tak dobrze rolnikom to proponuję się zamienić .Będziecie mieli wtedy kasę taką że hej nie będziecie musieli zazdrościć ale pamiętajcie jedno wy macie święta i leżycie do góry a rolnik nie leży nawet i w niedziele.Jak nie masz pojęcia o tym to nie pisz ja im nie zazdroszczę nawet chwili .A co do świateł i mandatów to wiadomo że najlepiej jest ukarać biednego , który nie będzie się stawiał jak małolat który pędzi przez miasto .

To aż z tego powodu musisz temat zakładać,to już indywidualny problem rolnika czy jeździ z czy bez świateł.a to ze trzeba ograniczyć do zera takie ich postępowanie oczywiście zgadzam się w stu procentach.

Bez przesady prawo obowiązuje każdego tak samo czy to biedny czy bogaty. Tu chodzi o bezpieczeństwo ludzi a nie o jakieś widzimisię władzy. Żarówki nie kosztują majątek więc nie opowiadajcie że rolników na nie nie jest stać. Zwykłe niechlujstwo i ignorancja. Poza tym dlaczego tak się demonizuje pracę na roli, że niby taka ciężka ? Owszem lekka pewnie nie jest ale gwarantuje że po 12-15 godzinach pracy w jakiejś łomżyńskiej hurtowni, człowiek wraca o wiele bardziej zmęczony do domu niż taki rolnik. Nie jedna kobieta pracująca np. w Biedronce dziennie się więcej nadźwiga przez cały dzień niż wielu rolników przez tydzień. Zresztą sytuacja materialna nie upoważnia do łamania zasad bezpieczeństwa. Skoro nie mam kasy to znaczy że i ja mogę sobie jeździć bez świateł ? Dziś się czasy zmieniły i to o wiele częściej w miastach panuje ubóstwo i bieda niż na wsiach. Wystarczy pojeździć i popatrzeć jak się wsie i poszczególne gospodarstwa rozbudowują. I gdybym tylko miał pojęcie o gospodarowaniu to chętnie bym się zamienił z jakimś rolnikiem. Jakby ponapierdzielał kilkanaście godzin dziennie za 700zl to by sam się przekonał jakie to Eldorado w miastach. I zapewne zaraz by chciał wrócić na tę „biedną” wieś.

e=mc2 wreszcie ktos prawidlowo sie udzielil. Niestac na żarowki to maszyne prosilbym o odstawienie do garazu idąc zgodnie z prawem. To co w superkatech i gdzie indziej to taka prawda.Dodają tez nadgodziny za ktore pracodawcy nieplacą, a jak sie stawisz to cie wyleją.Poza tym nikt tu niezalozyl tematu o tym czy rolnik jest bogaty czy biedny, POwtarzam ze mowa jest o swiatlach które taki ham ze wsi ignoruje.Gówno mnie obchodzi czy ma te swoje pieniązki z tej CIEZKIEJ pracy czy nie.Jak ja mam sie stosowac to niech sie stosuje kazdy obywatel.

zycie

gans sam napisales "Nie dosc ze skubią pieniądze to jeszcze pozwalają sobie na jazde bez swiatel." wiec o co ci chodzi chlopie?? boli cie ze dostaja hajs chcesz sam mozesz zlozyc wniosek do UE o dofinansowanie w jakiejs sprawie i tez bedziesz skubal hajs

wole skubac hajs z pracy niz jak ty z pazerstwa, moze zdradzisz mi nazwe swojej wioski i czy posiadasz swiatla sprawne w kazdym ciagniku?

zycie

No jasne, niech staja na wioskach i lapia, jestem za. Prawo obowiazuje wszystkich, jak tu slusznie piszecie.

A tak przy okazji, jak obstawiacie? Kogo wiecej nalapia? Tych rolnikow bez swiatel, czy miastowych co przez wioski pedza jak po autostradzie? ;)

A tam juz niech łapią kogo trzeba. A BRAK NICKA to forum jest lomżynskie, a ty jestes ze wsi i w dodatku niegadasz na temat oswiatlach.Zrub wlasne forum skoro cie boli ze mowie prawde

zycie

gans ale jesli to jest forum lomzynskie, to czemu sie zajmujemy rolnikami? Idz na forum odpowiedniej wsi i tam napisz, ze u nich bez swiatel jezdza ;)
Ja jednego u ciebie nie rozumiem, raz piszesz, ze masz kase, a raz ze biede klepiesz i cie rolnicy w oczy kluja. Jak to w koncu jest z toba?

To czytaj uwaznie...Mam kase na swiatla bo to nie wielki wydatek ale na benzyne sobei nie pozwole na najdrozszą ;p

zycie

tu macie rolnicy między innymi BRAK NICKA przednie lampy do swojskiego ursusa.
http://www.allegro.pl/item333946218_lampy_przednie_ursus_c_330_c_360_c_385_lampa_zetor.html
35 pln + najtańsza przesylka 6.50 pln + 6 pln ewentualnie za przelew w zaleznosci od konta. = 47.50 pln za wymarzone lampki. I teraz sobie mozecie jezdzic na legalu.

ps. juz jeden uzytkowknik allegro zamowil 1 sztuke... moze to uzytkownik 'brak nicka' ;-]

zycie

ani polityków

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org