Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Na zakupy do Canady! |
Na zakupy do Canady! Po zniesieniu wiz można na zakupy lecieć do Canady, na dzień dzisiejszy przy kursie dolara Canadyjskiego już zaku laptopa pokrywa koszt przelotu!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Na zakupy do Canady! |
NIe pomyślałeś że lepiej zamówic w tamtejszym sklapie internetowym i zapłacić za przesyłke zamiast latać.
|
|
ale jakie przygody he jak by sie polecialo po laptopa :p
|
|
Za przesyłkę jest nakładane cło!
|
|
Tak, ostatnio lubią polaków na lotniskach w kanadzie.
|
|
bardzo dobra wiadomośc ale niesamowity wstyd dla amerykanów. Jakoś Kanada kraj bogatszy nie boi się napływu Polaków i nie stwarza sztucznych zapór. Myślę ,ze to dobitnieś wiadczy o prawdziwym stosunku USA do Polski i zbyt wielkim uwielbiamu przez nas amerykanów. Nasza
|
|
poczekajcie bo ja czegos tu nie rozumiem Jeżeli przykładowy laptop kosztuje 3000 zł a lot samolotem niech bedzie 1500 zł ? wiec wychodzi na to ze kupie tam laptopa za mniej niz 1500 zł ? jesli tak to jakby ktos sie wybierał tam niech da znac :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
urząd skarbowy uwielbia "przygody" ...nie tylko na lotnisku.......
|
|
Dokładnie, przy przesyłce może byc niespodzianka w postaci cła. ciekawi mnie jak kształtuja się ceny w porównaniu do USA. Ma ktos może jakies adresy sklepów internetowych do porównania ?? " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
a myslisz ze jak bedziesz wiozl go sam to nie moga oclic? jest takie same prawdopodobienstwo!!
|
|
zreszta chyba logiczne jest ze clo nie wyjdzie tyle ile przelot plus poruszanie sie tam
|
|
www.ebay.ca mozna se ceny porownac mniej wiecej tyle samo co w USA. mi z kanady wlasnie idzie tomtom go920 i nintendo DS. zycze udanych zakupow.
|
|
"Nasza" nie wiem skad ty to wytrzasnales/as ze kanada jest bogatsza od usa, a to ze kanada zniosla wizy to akurat nasze szczescie ze trafilismy na taki ich rzad ktory nie robil z tego problemu :P gbyby w usa wladze mieli teraz inni ludzie zapewne i tam nie byloby dla nas wiz :) ! co?
|
|
Autor: Ja jak Ja (---.elomza.pl) Data: 02-03-08 12:24 a myslisz ze jak bedziesz wiozl go sam to nie moga oclic? jest takie same prawdopodobienstwo!! Bez obaw. Przynajmniej kiedy lecisz z przesiadką. Właśnie wróciłem z USA z międzylądowaniem we Frankfurcie. Miałem sporo sprzętu fotograficznego . Nikt w USA nie wnikał co wiozę. W Niemczech również nie interesowało to celników (oczywiście kontrola bagażu była) Natomiast w Polsce celnik zapytał mnie skąd lecę więc dopowiedziałem, że z Frakfrurtu (zgodnie z prawdą) i tyle , bo w Uni nie ma ceł. Zero kontroli. Nie wiem natomiast jak to byłoby z lotem bezpośrednim.
|
|
Absurd za absurdem. Znajomy ściagał ze Stanów srzęt komputerowy i foto, ale nie bezpośrednio do Polski, tylko przez Berlin, gdzie ma siostrę. Zero cła, zero dodatkowych opłat. A celnicy na Okęciu nie przepuszczają bez cła.
|
|
bo nie zdeklarowal zadnej wartosci. Piszecie a nie wiecie co, clo placimy od wartosci jaka podamy, jezeli napiszemy ze to gifty jakies itp. to moga nie oclic, co nie znaczy ze nie maja prawa wziac paczki do kontroli i czy to Niemcy czy Polska, jest tak samo!! Roler piszesz bez obaw a za chwile piszesz ze nie wiesz jak to jest z lotem bezposrednim, maja prawo ale nie musza cie kontrolowac i to czy ocla czy nie zalezy od ich widzimisie!!
|
|
Co do giftów i ich deklarowania oto jak interpretują to przepisy. Zwolnienia od cła i podatku stosuje się, jeżeli wartość przesyłki nie przekracza kwoty wyrażonej w złotych odpowiadającej równowartości 45 euro. 1) ilość i rodzaj towarów nie wskazują na ich przeznaczenie handlowe, 2) przesyłki mają charakter okazjonalny.
|
|
Skecz z tymi zakupami w Kanadzie to chyba jakiś skecz z Twojej strony. Dla zainteresowanych polecam sprawdzenie cen laptopów w najpopularniejszych sieciach handlowych w Kanadzie (przy czym chciałbym zaznaczyć, że ceny w Kanadzie są podawane bez podatków PST i GST, które w sumie wynoszą 14%): FUTURE SHOP: http://www.futureshop.ca/catalog/class.asp?logon=&langid=EN&MSCSProfile=3C79F0C7EA3162B2F85612BBB7512FD20E4B187CBFD5EA3D7C91F231DFA31A17833C13426E439646C0F20BF194AC1DF2FC51D60D86E3FF8C14D9AD4817750AF636E5BFDB3A1A43C660ECE8B26544ED2A4E03055004B507543E4484167B67AF0C92669AF3C9261727E6DEF513E3316D682B06A43523654E4F&catid=1002 WAL MART: http://www.walmartcanada.ca/wps-portal/storelocator/Canada-FeaturedPage.jsp?selection=listing&tabId=1&lang=&categoryId=836&departmentId=70 BEST BUY: http://www.bestbuy.ca/catalog/dept.asp?logon=&langid=EN&catid=203 Aktualna cena biletu Warszawy-Toronto-Warszawa wynosi od 2 do 3,5 tys. zł. Skecz życzę szerokiej drogi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS: Jak wrócisz to podziel sie z nami warzeniami _73_
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |