poniedziałek, 07 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gdzie się wszyscy podziali?

Rzadko jestem w Łomży, ale jedno mnie zastanowiło. Wychodząc w sobotę po godzinie 20:00 z domu, przechodząc przez Stary Rynek zauważyłem... Właściwie nikogo nie zauważyłem. Bar tam będący zamknięty od 15... Na rynku zero żywej duszy i tak przez większość miasta... Wracając o 23:00 ciężko było się natknąć nawet na samochód. Możecie mi powiedzieć, gdzie ludzie chodzą i czy w ogóle wychodzą z domu? Jak tutaj ma się cokolwiek utrzymać, pizzerie bary, skoro nikt z tego nie korzysta, tzn. może by korzystali ludzie, gdyby to było otwarte, eh. Nie wiem, dziwna ta Łomża. W innych miastach przechodząc po 23:00 po rynku, można się natknąć na tłum ludzi, a tu jest martwe dosłownie miasto.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gdzie się wszyscy podziali?

Serio?jeja co to się porabia ostatnio,szkoda słów.

heh powinno sie przeniesc centrum na statoil... najwiekszy ruch w łomzy odbywa sie na stacjach benzynowych... to juz nawet nie jest zaskoczenie ... to tragiedia!!!!

ŁKS

W zasadzie to się nie ma co dziwić. Łomża nie jest wielkim miastem co innego Kraków, Warszawa, Szczecin itd. Tam nawet w środku nocy bez względu na dzień tygodnia spotkasz wielu ludzi. Natomiast przechadzając się np. po Kolnie to i o godzinie 16 mało kogo zobaczysz. Osobiście myślę że jest to spowodowane ogólnym zniechęceniem społeczeństwa do wszystkiego, nawet do choćby spacerów. A także w pewnym sensie naszą zaściankowatością. Każdy woli w domu posiedzieć przed tv czy komputerem niż bardziej aktywnie spędzić wolny czas. Inną sprawą że w taką niedzielę większość lokali jest zamknięta więc i nie bardzo jest gdzie wyjść. Ale po co mają być otwarte skoro i tak nikt nie przyjdzie :)

Łomża to wymarła miejscowosc, jeszcze pare lat i zniknie map.Nic sie tu nie dzieje zupełnie jak na jakims pustkowiu,zero perspektyw.

starowka juz dawno umarla, zostali tam tylko stare zgredy co przy kazdej okazji dzwonia na milicje zeby przegonila mlodziez

Pamietam czasy, że mówiło się, że niedługo Łomża będzie miastem 70 tysięcznym mieszkańców. Jak niedawno zajrzałem na listę największych miast w Polsce, to według danych z 2007 roku w Łomży mieszka ok. 63 tysiące ludzi, od lat ubywa. Ci co pojadą do innych miast najczęściej zostają, ludzie po studiach podobnie i jest, co jest. Kto tu przyjeżdza, minimalnie ze wsi, co osiedlenie w Łomży uważają za awans, bo stał się "mniasatowym", choć na oczach i gębie buractwo jak diabli. Jakiś emeryt ze Śląska, bo choć tu guzik jest, to jeszcze woda i powietrze dobre, a na "Ślunsku" już nie służy. Więcej nikt myślacy tu z wyboru nie osiedla się.
Skąd ma być wieczorami pełno? Jest trochę ruchu przy stacjach benzynowych, a tak większość siedzi w domu, przed telewizorem, czy komputerem.

...przed telewizorem i reklamy tvnu oglądają w przerwie filmu :-)

W miastach do mniej więcej 50-100 tysięcy mieszkańców tak zawsze jest.

Ludzie nie wychodzą wieczorem do centrum bo wszystko pozamykane a nikt nie otwiera biznesu bo... nikt nie chodzi wieczorem do centrum. I tak koło się zamyka...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

nieruchomości
Do sprzedania działki budowlane w Konarzycach, gmina Łomża.
tel. 698506416
usługi
Usługi glazurnicze, szpachlowanie, malowanie.
tel. 790287366
usługi
Pranie dywanów w kąpieli wodnej metodą Na Wskroś, profesjonalne pranie przy użyciu urządzeń pralniczych. Odbieramy dywany od klienta. Ozonowanie dywanów Gratis!!!
tel. 506104087
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org