środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kaufland....

jestem ciekawa kiedy zostanie otwarty i te osoby ktore zostały wybrane w drodze rekrutacji zaczną pracowac...jesli w ogole zaczną...bo mowiono ze bedzie juz w kwietniu otwarty...tyle ludzi oszukali ktorzy chcieli pracowac...dali nadzieje na jakos prace...a tu nic...pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kaufland....

Niunia ja na miejscu tych osób, które miały tam pracować nie miałabym pretensji do Kauflanda, bo to nie z ich winy sklep nie jest jeszcze otwarty.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

to powinni zajac sie wszelkimi procedurami ktore by spowodowaly zakonczenie tej budowy a pozniej poszukiwac pracownikow...takie moje zdanie :)

No, a ze niektorzy jak slyszalem pozwalniali sie ze swoich miesc pracy, zeby pojsc do Kauflanda, to tez mogli poczekac az sie sprawa wyjasni zamiast w ciemno... Wiadomo bylo, jak sa u nas blokowane budowy marketow.

pewnie tak bylo ze sie pozwalniali...bo osoby ktore mialy byc zatrudnione miały wyjechac do Wawy na szkolenia i dostały takie zawiadomienia z konkretna data i miejscem tego szkolenia jak sie orientuje...i jestem ciekawa co z tymi osobami...bo poprostu zostały wprowadzone w bład i oszukanie...a nie sadze ze firma poniosła koszty i przeprowadzila te szkolenia...

za to ze nie ma jeszcze Kauflandu podziekujcie lomzynskiej koltuneri ktora blokuje jego budowe.

a za samowolę budowlaną kauflandu powinni im doj...bać taką karę ,że w końcu by im się odechciało zabawy w kotka i myszkę

bigi2004

nie które łomzyńskie hurtownie mają kilkakrotnie większą powierzchnię od Kauflanda i jest dobrze. a jaka różnca? tylko nazwa - hipermarket a nie hurtownia

Tu nie chodzi samowole budowlana .w rzeczywistosci chodzi o o to ze drobni kupczykowie nie chca dopuscic konkurecji na rynku.

dokladnie!!! dziekujcie wladnym tego miasta, szybciej cos w Stawiskach pobuduja niz w Łomży

szkoda ze nie wypowiadaja sie osoby ktorych to dotyczy poniekad osobiscie...ktore dostały nadzieje na jakos tam prace wiadomo za niewielkie ale zawsze jakies pieniadze...a teraz wszystko pod znakiem zapytania...tu nie chodzi o jakies tam przekroczenie powierzchni...tylko ze ludzie czekaja na prace ktorą im zaproponowano...a wiadomo jaki jest rynek pracy w Łomży...bez znajomości ani rusz...

Niunia rozumiem że możesz być wkurzona ale prawda jest taka że to nie jest wina Firmy.I Kaufland was nie oszukał.Poprostu wstrzymali roboty.Puki jeszcze nie ma konkretnych decyzji to myśle że nie zawracaj sobie głowy w tej chwili Kauflandem.Staraj się szukać innej pracy.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

ja nie jestem wkurzona bo mnie to nie dotyczy bo pracuje ...tak tylko chcialam wiedziec jak z tym wyszlo...

Niunia: Ty blondynka jesteś czy jak?? Wszyscy Ci mówią jak jest a Ty swoje! Kaufland nie ma sklepu w Łomży, w któym mógłby zatrudnić przeszkolone osoby !! Piszesz, że osoby, które miały być zatrudnione zostały wprowadzone w błąd i oszukane. Czy możesz zrozumieć, że ta niemiecka firma nie jest ani inwestorem ani wykonawcą tego obiektu ??

ADALL

Ale jak już są przeszkolone, to czemu nie podejmą pracy w innym sklepie (innej sieci)?
Wydaje mi się, że na "Gośce" widziałem ofertę ztrudnienia (albo jakimś innym sklepie, ale gdzieś jest naklejona przy drzwiach). Różnice w płacach chyba nie są powalające, a przeszkolenie zawsze się przyda.

niunia z tymi znajomosciami to troche przesadzasz... jak ktos chce to prace znajdzie zwlaszcza w okresie letnim a jak sie dobrze przez lato zaprezentuje to zostanie i na zime.
a jesli chodzi o ten market to zadna to wina kauflanda. to raczej nasze wladze i drobni sprzedawcy. boja sie bo w koncu pojawi sie silna konkurencja. lomza jest malym miastem nie ma praktycznie turystow bo nie ma po co tu przyjzdzac a ceny w sklepach sa bardzo wysokie wlasnie dlatego ze nie ma marketu. we wszystkich sklepach narzucaja sobie wysokie ceny bo wiedza ze ludzie kupia bo nie maja gdzie pojsc. jak postawia markety to dopiero im sie cieplo zrobi. oprocz naszych wladz i handlowcow jest jeszcze kosciol ktory tez robi wszystko zeby markety nie powstaly. kolo ambroziaka mial jakis byc i poki co ksiadz sie nie zgadza bo jak mozna zaslonic tak piekny kosciol... paranoja...

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Ciekawe, kto z Łomży wydał pozwolenie na budowę?
Jeżeli Kaufland, nie zostanie otworzony to Łomża będzie musiała ponieść koszty inwestycji, bo ktoś z ratusza wydał zgodę na budowę w takim kształcie, jakim jest na dzień dzisiejszy!
Za to w Białymstoku do końca roku zostaną oddane dla klientów nowe trzy hipermarkety, na dzień dzisiejszy potrzebują 900 nowych pracowników:)
W naszej kochanej Łomży, oprócz kościołów, stacji paliw, kantorów wymiany walut, aptek i pubów nie będzie nic :(

Thomas mylisz sie to tylko i wylacznie wina Kauflanda i Niunia nie masz racji bo to nie wladze tylko Kaufland to samo widzialem w Brodnicy ten sam myk za duza powierznia bo bardziej sie oplaca kara niz wyczekiwanie na akceptacje planow tyle ze u nas w LOMZY kapneli sie stosunkowo wczesnie w brodnicy kapneli sie 2 dni przed otwarciem i co zrobili kazali plytami gipsowo kartonowymi oddzielic powierchnie ktora nie byla w planach a pozniej poprawki. I zal mi ludzi ktorzy mieli miec prace tam bo mam kolege ktory zrezygnowal z kierownictwa penego sklepu tyllko poto zeby pracowac tam. A co teraz ma z tego jezdzi do szczytna bezssens. Mysleli ze im to plazem pojdzie tak jak w innych miejscowosciach.

Wreszcie, dzisiaj i jutro w łomżyńskim PUP odbędzie się Giełda – Kaufland (poszukują pracowników działu przyjęć, kasjerów, sprzedawców, oraz pracowników porządkowych).

Znajomy twierdzi, że budowa Kauflandu może być przerwana z powodu niejasności w sprawie przeprowadzonego scalenia gruntów w tamtym rejonie.

Prawda to czy plotka ?

srodmiescie ty to mylisz lidl z kauflandem...

barbara, a ty na sprzątaczkę idziesz? będziesz w kauflandzie karierę robić, bravo!

Upss, rzeczywiście zamotałem...

Chodziło o Lidl.

Jan_Serce... z Ciebie rzeczywiście niesamowity człowiek jest... bo nicku itematyce rozgryzłeś człowieka... a nie pomyślałeś, że trafiasz np. na księgową lub lekarza, który po prostu chce pomóc innym...? :)

...powodzenia w trafianiu... ;)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

kefac, ale co sie stao sie?

Jan_Serce, pytasz więc odpowiadam. Ja osobiście nie jestem zainteresowana ofertą pracy. Był temat, oraz wiele osób zainteresowanych. Wpisałam na forum informację, żeby "bezrobotni, osoby szukające pracy" mogli skorzystać. Pozdrawiam

POLECAM PRACĘ W KAUFLANDZIE JEST U MNIE W MIEŚCIE I LUDZIE NIE NARZEKAJĄ A WRĘCZ PRZECIWNIE SĄ ZADOWOLENI

POLECAM PRACĘ E KAUFLANDZIE JEST OK MAM U SIEBIE W MIEŚCIE I LUDZIE SĄ ZADOWOLENI

wszedzie dobrze gdzie nas nie ma...
Kaufland miał byc i nie tylko Kaufland... i jak widac nie ma nic i niewiele sie dzieje w tym kierunku. "GORA" blokuje jakikolwiek rozwoj tego miasta bo wiekszosc ma w tym interes tak jak np włascieciele SANMET-u;-) a Kaufland wydaje mi sie chciał dobrze skoro juz ludzi na szkolenia wysyłał...
w takim miescie przyszło nam zyc... i nic nie poradzimy

Hmm ... Inga, Ludzie sobie chwalą bo nie mają wyjscia, może wspominasz o Kauflandzie w Suwałkach ?
Jeżeli tak, to okrojona jest to grupa zadowolonych.

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

na malym sklepiku przeciez stanie jedna osoba za kasą.w markecie duzo duzo wiecej? wiec jak to pracy niebedzie? no i ceny wmalych sklepikach 2 3 razy wieksze.a co niektorzy placzą ze małe sklepiki wyginą. moze placzą ci co jeszdzą mercedesem i dalej bedzie im do marketu. ale juz tyle jest marketow ze to zbuta napewno kazdy zlomzy dojdzie do swego DUZEGO SKLEPIKU

zycie

gans, chyba tylko ty zrozumiałeś o co ci chodzi:))) schyl się do miecza

Janie
Ja też zrozumiałem. a ty skoro masz problemy, przeczytaj 10 razy.
A do miecza mnie nie wzywaj, boś mego miecza nie godzien. Do tego trza być szlachetnym.

ty masz co najwyżej pilniczek do paznokci a nie miecz:)))

A ty pewnie z Grajewa, więc masz scyzoryk 2-calowy:))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org