Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto Wycina Las Jednaczewski |
Kto Wycina Las Jednaczewski, tak moi państwo jadąc do Jednaczewa z lewej strony drogi, wycina sie całe połacie lasu, z drogi może się to aż tak nie rzuca w oczy, ale wchodząc w las widać całe połacie lasu powycinane. Wycina sie prostokąty po parędziesiąt metrów na parędziesiąt, odstęp kilku metrów i znowu wycinka, takich placów jest mnóstwo, gdzie wycina sie wszystko w pień . Nie jest to przecinka czy jakiś zabieg kosmetyczny. Wiele mówi się o gospodarce rabunkowej lasów, jak dla mnie tu właśnie mamy tego przykład. Nie wspomnę o tzw. Szablaku, tam znikają całe hektary lasu. Może ktoś ma jakieś sensowne wyjaśnienia czemu tak się dzieje, kto odpowiada za taki, a nie inny stan rzeczy. W tym tempie za jakiś czas po lesie Jednaczewskim zostanie tylko pole. Temid
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto Wycina Las Jednaczewski |
Las palmas nam wycinają ? to już nie będzie bzykania po krzakach ,szkoda
|
|
niech se tną tylko te place niech też dobrze zagospodarują, tzn jakieś ławeczki, oświetlenie, ochrona, budki z jedzeniem, hotele, stacje benzynowe, miejsca pracy itp.... itd... Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
zakłady pracy spalarnie śmieci spoks
|
|
I na *** to wyscinać qrwa toć i tak to małe to jeszcze wycinać im się zachciało!!
|
|
temid z tą wycinką w lesie to masz rację, też to zauważyłam i też nie wiem dlaczego tyle zdrowych drzew zniszczono. Może ktoś wie o co chodzi i nam odpowie DiDi
|
|
NO TO ZAJE_BISCIE najlepiej to w ogóle wyje_bać atomówkę i zniszczyć całe środowisko... Niedługo nie będzie czym oddychać....
|
|
ja proponuje wyciac wszystko zalac betonem a nastepne pokolenia niech sie ucza co to drzewa i srodowisko z internetu wcale nie bedzie chorob zadnych bo przeciez drzewa co tam, cos tam moze i robia ale w koncu kawal placu z asfaltem ,najlepiej, bedzie 100% lepszy z atomowka to tez dobry pomysl, a kto przezyje bedzie swiecil .... i po co nam koniec swiata sami siebie wykonczymy
|
|
drzewa powodują alergie popieram wycinkie
|
|
Kto wycina ?? :) pilarze wycinają :P :)) czemu wycinają ? żeby sprzedać, proste W miejsce wyciętych drzew zostaną posadzone nowe, które za parędziesiąt lat wytną następni pracownicy LP albo ZUL :) wszędzie tak jest. PS. jak sie ludzie zaczęli strasznie martwic o drzewa :) ale jak tam pala ławki, demolują znaki, zostawiają syf po grillach czy ogniskach to już nikt nie wspomina :) Pozdrawiam, Rafał. ' this world's gonna have to pay '
|
|
jak właściciel tak sobie życzy to tsk sie dzieje
|
|
"Autor: axell1 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 08-02-08 22:43 drzewa powodują alergie popieram wycinkie" Hahahahahahaha, no kat no... :P -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
To sobie mosu utnija albo nie oddychaj wcale to nie będziesz miał alergi!!
|
|
teren pod strefę gospodarczą robią
|
|
żal mi was ha ha nie macie pojęcia i jak zwykle głupoty wypisujecie. zwykła rębnia gniazdowa założona nazywa się to odnowienie stary drzewostan się z czasem wycina żeby posadzić nowy (natura) wycina Nadleśnictwo Łomża poprzez Zul poczytać, popytać a nie głupoty pisać... a tak przy okazji - nie śmiecić mi w lesie mieszczuchy mój świat - moja muzyka
|
|
tiesto to takie dość totalne odnowienie, bo jak dla mnie to wygląda bardziej na zalegalizowana grabież, i gospodarkę rabunkowa lasu. odnawia sie stopniowo a nie wycina sporą cześć lasu jednorazowo. Ba w szablaku znikło kilka hektarów,i faktycznie kawałek posadzili, ułamek tego co zostało wycięte. Poza tym las jednaczewski nie jest znowu taki stary żeby wymagał wycinki a tylko kosmetyki. Temid
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |