Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
czy to już zabytek ?? |
komputer : pentium 4 , 256 MB RAM , 1,70 GHz i prawie nic mi na nim nie chodzi ( gry komputerowe ) , czy to sprawa parmetrów ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: czy to już zabytek ?? |
Wg mnie ma za małą pamięć RAM
|
|
Cóż, najważniejsza jest karta graficzna, a jej nie wymieniłeś. Ważny też jest dysk. W ogóle to wszystko jest ważne :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
MAm takiego samego i spokojnie chodzi mi np NFS Carbon, Fifa 08. Oczywiscie na najnizszych ustawieniach ale chodzi. Podaj jaka masz karte graficzna bo to jerst bardzo wazne. No i dokup przynajmniej z 512 RAM. Wesołych Świąt "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
juz od 12 lat ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
karta grafiki : NVIDIA GeForce4 MX 420 o rozmiarze pamięci 64 MB , niewiem , ale nawet PES 08 nie chodzi ( ostrzeżenie , karta nie ma minimalnej specyfikacji ) , pytałem się w sklepie , to mówiono , że lepszej karty nie wsadzi , jedynie trochę lepszo , to już chyba się bardziej opyla kupić " nową skrzynkę "
|
|
Jak dla mnie karta jest dobra :) Miałem TNT2 i procesor 400MHz i płynnie grałem w Colin McRally. Należy dobrać tylko odpowiednie sterowniki... -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Aha, miałem 192MB RAM i dysk 8GB ;) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
sterownik ? Myslę że jest dobry , właściwy ( zgodnie z zaleceniami producenta )
|
|
Na procesorze P4 1,7 da się jeszcze polatać (choć bez wygórowanych ambicji), ale na 256 MB RAM to już tylko pasjans Solitaire działa:)
|
|
Gostek_num i tu może być właśnie problem. Poszukaj czegoś starszego, zanim weszły te wszystkie nowe karty, ewentualnie skorzystaj z tych dostarczanych z Windowsem, są wystarczająco stare :) To, że niektóre gry nie chodzą, może być wina braku obsługi np. DirectX 9, 10. Musisz tez odpowiednio wybierać gry. Quake 2 chodzi np. na procesorze 300MHz :) Reszta komponentów była nie lepsza... Zintegrowana karta graficzna itp. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |