czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Porzucony/zaginiony husky z rejonu Pocztarskiej i Jatkowej

Witam
Jakieś trzy tygodnie temu informowałem o szwendającym się po mieście psie rasy Husky. Z początku sądziłem że to zaginiona suka należąca do "Ojeju", ale nie mogłem póżniej tego psa spotkać. W każdym razie na 4lomza w kilku tematach przewijał się widziany w okolicach wspomnianych ulic Husky. Udało mi się dziś go namierzyć, szedł sobie ulicą Krótką.
Złapałem go i niestety dla Ojeja był to pies, nie suka. W każdym razie zabrałem go do domu i nakarmiłem. Pies nie przejawiał agresji, reagował na podstawowe komendy - po otwarciu tylnej klapy grzecznie sam wskoczył do środka. Merdał radośnie ogonem, siadał, podawał łapę - ktoś musiał chociaż odrobinę nad nim pracować.
Był on wygłodzony, widać było że musiał się szarpać z innymi psami. Jego uszy były nagryzione, może przycięte:

Niestety nie mogłem go zatrzymać w mieszkaniu więc wywiozłem go na Łomżycę gdzie mam kawałek ogródka. Niestety po pół godzinie haszczora nie było, sprytnie przeskoczył ogrodzenie. Godzinę póżniej znalazłem go ponownie, przed kościołem Kapucynów. Grzecznie wskoczył na tył auta, znowu na Łomżycę - tym razem psa zostawiłem z drugiej strony domku. Sytuacja się powtórzyła - wróciłem z domu z pełnymi miskami ale psa już nie było. Widać coś go ciągnie w rejony "starówki".
Może ktoś poznaje tego psa, może komuś uciekł? Mam nadzieję że nie został on poprostu porzucony, i dzięki tej informacji trafi on do właściciela.
Ewentualnie może ktoś się zlituje i przygarnie go do domu. Żeby nie to że nie mamy za dużo miejsca to zapewne zaopiekowałbym się nim, moja haszczorka miałaby kumpla :)
Ten pies jest bardzo miły, szkoda żeby skończył gdzieś bez domu.
pozdrawiam
Indar

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Porzucony/zaginiony husky z rejonu Pocztarskiej i Jatkowej

ja z chęcią bym jego przygarnął.jakby co,zostaw wiad dla mnie

Śliczny :D

Ja tego psa widziałem dziś jak wracałem ze szkoły z ''Budowlanki'' leżał pod bramą tam gdzie właśnie jest jakaś hodowla tych psów czy coś takiego.
Wyglądał identycznie.

http://king-size.myminicity.com/

Indar odezwij sie 8329466 gygy. Pozdrawiam

I co z tym psem znalazl sie wlasciciel czy dalej do przygarniecia jest ??

Kilka dni temu około godz. 8 widziałem go na Polowej. Biegł z grupą bezpańskich psów. Córka od razu zwrócila na niego uwagę, bo to ładny pies.

jak do przygarniecia to pisz

ja tez bylam przekonana ze to ten piesek nakarmilam go poczekalam na wlasciciela ale okazalo sie ze niestety to nie ten piesek

ten sam...dziś ok 12.00 był znów na polowej koło mojego bloku i przyznaje nie był agresywny,bardzo przyjazdy...a wcześniej miałam inne odczucie do niego ....bład

Bardzo często widać go właśnie na Starym Rynku ,ale nie wygląda na wygłodzonego,budowa ok.

dzis ok 14:30 lezal na rybakach naprzeciw MPWiKu tak przy drodze biegnacej do rzeki. Wydawal sie identyczny

dzis ok. 8:00 widzialem go na ul. Farnej, wygladal na wygłodzonego pozdro

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org