Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
co z marketami w Łomży |
Czy ktos mi powie kiedy w Łomży przestaną powstawac Biedronki? Ja chce normalnego hipermarketu a nie takiego badziewia????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: co z marketami w Łomży |
proste rozwiazanie--zbuduj sobie albo wyprowadz sie tam gdzie jest
|
|
hihihi, no to moze i dobry pomysł tylko łatwiej powiedziec a trudniej zrobic. Łomża to dziura zabita dehcami i nic sie nie robi zeby cokolwiek zmienic. Ja zbudowac sobie nie moge bo skoro miasto nie pozwala innym to dlaczego miałaby mi wydac takie zezwolenie. Także kolego nie badz taki madry...
|
|
Jak chcesz drugiej Warszawy to się wyprowadź. Jak dla mnie to powinni poburzyć te molochy, bo tylko szpecą krajobraz. Nie róbcie z Łomży kolejnej aglomeracji, a temat o marketach... już był wałkowany setki razy! Zaczynam wierzyć, że w Łomży żyją jacyś niedorozwinięci ludzie, dla których jedynym zmartwieniem są hipermarkety! Ile Ty masz lat, że się tak tym martwisz? Nie możesz znaleźć swojej ulubionej szminki? -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Ludzie nie wystarczy Wam pojechac raz na 3 miesiące do Bialegosotku lub warszawy i sie obkupic? a jesli chodzi o spozywcze to chyba macie w czym wybierac w lomzy...
|
|
lomza wcale nie jest dziura zabita dechami- poprostu utkwilismy w xx wieku- ale czy to zle? nie wydaje mi sie:) mi jest w tym miescie bardzo dobrze- a supermarkety to tak jak napisal prezes38 mozna wyskoczyc raz na 2 miechy po jakies konkretne zakupy
|
|
Zastanówcie się tylko dlaczego Łomżę omijają inwestorzy. Skoro nie ma dużej chociażby jednej dużej inwestycji jaką byłoby centrum handlowe, to w takim razie po co jakiekolwiek inwestycje :). Duze cenytra to także miejsca pracy i podatki odprowadzane do urzędu miasta, a nie tylko miejsce gdzie można kupić szminke.
|
|
tylko ze podatki to oni placa albo u siebie w krajach albo od przychodu(nie obrotu) a przychodu nie wykazuja itd a czy myslisz ze znalazlby sie jakis duzy inwestor w lomzy ale powstrzymuje go brak hipermarketu??? co ma jedno do drugiego?
|
|
Niestety w Łomży spora część kupczyków, sklepikarzy ma zachowania jak na rysunku poniżej. Dopóki nie ma konkurencji zmuszającej do obniżenia cen, dobrej i kulturalnej obsługi, razem z "Heńkiem, Ziutkiem, Mietkiem” się dogadamy i ceny razem trzymamy. Obcych do Łomży nie wpuszczamy, bo za sznurki w Radzie Miasta pociągamy. A, że ludzie płacą często sporo drożej, niż mieszkańcy innych miast, gdzie są konkurencyjne sieci, którego to handlarzyka obchodzi. Jemu sodowa uderza, że ma kasę, może kupić droższy samochód, wybudować nową "chałupę” i strugać w Łomży Bóg wie jakiego "biznesmena”. A, wszystko z kasy z mieszkańców opłacających wysokie marże w łomżyńskich sklepikach. Stąd obcy to wróg, którego trzeba tępić ile sił, niech Łomża zostanie powiatową dziurą, bez kolei, dróg, a nawet jednego większego sklepu, byle "mnie” sklep działał jak "trza” i kasa była. Zaścianek, ciemnota, kołtuneria, dawne hasła, a doskonale pasują do wielu dzisiejszych zachowań w Łomży.
|
|
...WORLD...-pierwszy raz przeczytałem na tym forum coś mądrego podzielam twoje zdanie miło wiedzieć że są jeszcze prawdziwi łomżyniacy pozdrawiam cie...tak trzymaj,,,,,
|
|
Ja na pytanie zadane w tytule, odpowiadam: jajco!:)))
|
|
Jan serce ,ty to mądry nie jesteś ,dziecko internetu.
|
|
O Jasiu zły , Jasiu coś się dzisiaj nie udało. Interes w Warszawie nie poszedł.?
|
|
szminek nie używam... bo nie widze takiej potrzeby... Markety to dodatkowe miejsca pracy.... A podatki to juz i tak nie nasz problem. Zresztą wiekszosc naszych przedsiebiorców tez zaniza dochody i jakos z tego powody nikt nie płacze. A jesli nie wierzycie to sami sie zastanówcie ile razy w sklepie paragonu nie dostaliscie?? Czy we wszystkich lokalach usługowych dostajecie rachunki??? Ja niestety nie...;-) Łomża się wogóle nie rozwija. Większosc jak tylko ma mozliwosc ucieka stad i wraca czasem tylko na wakacje. Do tego prawdą jest ze markety to bardzo duzo konkurencja dla "naszych biznesmanów". Ludzie jest Wam dobrze tak jak jest a moze Wy tez macie kupe kasy z tego ze tu nic nie ma...???? I kasa ktora wydajemy w beznadziejnych i drogich sklepach idzie do Waszych kieszeni. Do Białegostaoku jechac???? To troche bez sensu - tracisz prawie cały dzien, do tego dolicz koszty paliwa i juz Ci sie nie opłaca. Poza tym nie kazdy ma tyle kasy zeby jechac do Białego czy Wawy zeby zrobic wielkie zakupy raz na dwa miesiace. Dlatego market w Łomzy jesy potrzeby zeby tacy ludzie mogli kupic taniej ale isc tam czesciej...
|
|
po co to zakładać takie przechodzone i nudne tematy, bądźcie choć trochę oryginalni... bazyl, szczerze to wydałem troche w media markt i wróciłem, no i zakupy zrobiłem w realu, w Łomży taniej... :)))a jak!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |