czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
jak to jest ze zwolnieniem w ciazy

czy wie ktyos moze jak to jest z tymi zwolnieniami w ciazy ja dostalam umowe na dwa miesiace i jestem w ciazy i zle sie czuje i musze isc na zwolnienie czy przysluguje mi i czy z koncem umowy pracodawca moze mnie zwolnic bez przedluzania jej

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: jak to jest ze zwolnieniem w ciazy

Tylko jego dobra wolą bedzie czy ci przedłuży czy nie, umowa się kończy i automatycznie jesteś bez pracy, to logiczne W twoim przypadku skoro dopiero na dwa miesiace dostalas i juz idziesz na zwolnienie to nie prorokuje ale pracodawca znajdzie kogos inego po tych dwuch miesiacach

Jeżeli data zakończenia umowy przypada po upływie trzeciego miesiąca ciąży, to będzie ona przedłużona do czasu porodu pod warunkiem że jest to umowa na czas określony a nie na okres próbny.

a kto cie wyruchal ze wciązy?

zycie

Jeśli pracodawca, to zmienia to postać rzeczy... ;)
A tak poważnie, to umowa na okres próbny? Zatrudniając się, wiedział, że jesteś w ciąży? Przecież po dwóch miesiącach nie powinnaś z tego powodu mieć jakichkolwiek dolegliwości, chyba, że ukryłaś przed pracodawcą fakt, że już wcześniej byłaś w ciąży... Tak czy siak, na miejscu pracodawcy znalazłbym sobie kogoś, kto jest zdolny do tej pracy...

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

gans Ty sie lecz na ten pusty łeb !!!

dajcie spokoj... kobiecie. Jej pytanie wynika z jej niewiedzy, zapewne ktos ja zatrudnil na okres próbny ( pisze ze dostala umowe na okres probny ) i nie jest to w zaden sposób wiążące z pracodawca po upływie tego czasu, nie wazne czy jest w ciąży czy nie.

zazwyczaj jest tak: Pracodaawca zatrudnia na dwa, trzy miesiace na okres probny i jak ktoś się wykaże, to zostaje , jesli nie to bye bye

W tym przypadku nawet nie bedzie mowy o zwolnieniu bo stosunek pracy sam wygasnie po tych dwuch miesiacach, a pracodawca napewno nie bedzie latał za "nowym"pracownikiem aby mu przedłużac umowę skoro tego rpacownika nie ma w pracy i tak

Gans Srans, spadaj na bambuc cieciu. Zawsze jakis trol musi na forum zaistniec i smierdziec.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org