Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet do laptopa |
Jakiej firmy internet najlepiej sprawdza się na terenie Łomży (blueconnect, orange, czy iPlus.) Może ktoś sprawdził praktycznie to proszę o opinie. CHodzi mi szczególnie o zasięg i czy bezproblemowo działa.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet do laptopa |
Oprócz wyboru sieci musisz wziąć pod uwagę technologię z jakiej chcesz korzystać łącząc się z internetem. Ja mieszkam w Warszawie, więc wybrałem telefon z technologią HSDPA, co daje mi 1.8Mb/s w Orange Free. Można osiągnąć ponad 3Mb/s (zależnie od telefonu). W Łomży łapię tylko EDGE. Z iPlusa też dużo korzystałem, ale w starym telefonie, gdzie mialem tylko GPRS, więc się nie wypowiem jak to dziala. Zasięg możesz sprawdzić na stronie danego operatora. Trzeba pamiętać, że mierzą go na zewnątrz budynków. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
a czym sie rozni GPRS , EDGE i HSDPA?
|
|
Prędkościami przesyłu danych: GPRS - w praktyce 30-80 Kbps EDGE (EGPRS) - teoretycznie do 236.8 Kbps UMTS - od 144Kbps do 2Mbps HSDPA - do 8-10 Mbps -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Ostatnio na tvn turbo w gadzecie testowali wlasnie te 3 internety i z tego co pamietam to blucennect wypadl najlepiej z zasiegiem itp.
|
|
jak by niebylo to era ma najlepsze nadajniki w polsce
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |