czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kodowanie internet XP

siemanko, przez przypadek zakodowałem kompa na UNICODE (UTF-8) , przez to mam ogromną czcionke w internecie , nie wiem za bardzo teraz , jak to odkręcić , zmienie na normalne zakodowanie , jest OK , wchodze na inna stronkie i to samo , help !!

___POLAK___TO___JA___

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kodowanie internet XP

Na takie problemy najlepszym zawsze rozwiązaniem jest: Wszystkie programy->Akcesoria->Narzędzia systemowe->Przywracanie systemu

Wtedy przywracasz sobie kompa do daty zanim system uległ uszkodzeniu i po sprawie....

W Twoim przypadku powinno wystarczyć w panelu sterowania w "opcje regionalne i językowe" zmienić kodowanie na polskie i zaznaczyć opcję "zastosuj wszystkie ustawienia....". Ale jeżeli to nie pomoże to zrób to co napisałem wyżej z przywracaniem systemu.... Możesz go śmiało bez obaw używać....

Pozdrawiam

Napisz czy zrobiłeś...

"zakodowałem kompa na UNICODE" - heh dobre (to tak można?) - tylko nie wiem jaki to może mieć wpływ na "ogromną czcionke w internecie" - rozumiem , że pojagą się krzaczki przy źle dobranym formatowaniu ale przeglądarka powinna sama dobrać odpowiednie kodowanie

ja też mam w Unicode i jest ok

KrzyzaK dzienks , pomogło .
kiernek i mnie zalezy na której stronce , na onecia np. było normalnie , a na google powiekszone wszystko , ale już jest OK i mogę znów szaleć w internecie .

___POLAK___TO___JA___

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org