Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
znani ludzie... |
mam do napisania prace:przemowienie pochwalne na temat czlowiekaz mojego srodowiska(a wiec z Łomży;)ktory w jakis sposob przysluzyl sie naszemu miastu... nie mam pomyslu o kim moglabym napisac...moze jakies sugestie?:) tylko prosze o powazne odpowiedzi!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: znani ludzie... |
żyjący, czy zmarły? (........)
|
|
artyści: Siemaszkowa i Szczepańska to tylko uczennice, Lutosławski był z Drozdowa :/ uczeni: Tutaj jest dużo gorzej. Waga, Zaborowski, Krzyżanowski, Szweykowski, Sikorski - jak najbardziej tak Gloger - brak związków z Łomżą Dmochowski - 2 lata to za mało Czarnecki, Osiński - brak/mało danych Duchowni: Bobola wkońcu dyrektor, w I LO jest nawet jego tablica pamiątkowa Wojsławski zostaje Biskupów można zostawić, może oprócz Bronakowskiego Wyszyński ?? Sportowcy: Szlachetka urodziłą się w Łomży i mieszkała tu długo Boguski jest z Ostrołęki, ale tam się tylko urodził, potem mieszkał w Łomży i to chyba najlepszy jak dotąd piłkarz ŁKS :) zaczerpniete z:http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja_wikipedysty:Patrol110/Archiwum/2007#.22.C5.82om.C5.BCyniacy.22
|
|
|
Może Stasiek Kowal?
|
|
moga byc zarowno ludzie jeszcze zyjacy jak i ci ktorzy juz zmarli...
|
|
Stasiek żyje...
|
|
Jan Kulka... poimo iż urodził się w Katowicach można by o Nim powiedzieć że był poetą łomżyńskim, a ponadto organizatorem życia kulturalnego w Łomży. ________ Malachit
|
|
hanka bielicka?
|
|
henryk gała?
|
|
Rychu znany też jako Rychu Harmonijka. Słynny bum ,który zdobywa alkohol robiąc bramy weselnikom. Podobno jeśli nie spotka się Rycha w drodze do kościła,to małżeństwo będzie nieszczęśliwe. Za wódeczkę Rychu opowie ci historię swojego życia.
|
|
To może o nieżyjącym już szeryfie...
|
|
Albo o młodych sportowcach, takich jak Dominik Seroka, który parę dni temu zdobył brązowy medal na mistrzostwach świata w karate. http://www.4lomza.pl/index.php?k=158 Tak więc, masz słoneczko wiele osób do wyboru.
|
|
Głosuję na hanusię Bielicką, napisała piosenkę "My z Łomży :))"
|
|
raczej ją "tylko" zaśpiewała :) słowa i muzyka - kto inny. (muzyka: R. Żyliński, słowa:J. Odrowąż)
|
|
a ja proponuje kardynała Wyszyńskiego był szczególnie zwiazany z Łomżą i jest dżo książek o nim
|
|
mimo wszystko bez wzgleduna to czy napisala, czy zaspiewala to zawsze lepsza Bielicka od Boguskiego
|
|
no, nazbierało sie troche tego.Nie grymaś i bierz sie do roboty.
|
|
dzieki bardzo:) no wlasnie widze ze temat sie rozkrecil:P tylko teraz co ja mam wybrac?;) jeszcze raz dziekuje:)
|
|
Marika :-)
|
|
O dwóch takich biznesmenach co zbierają makulaturę (jeden umysłowy w dżinsach, drugi fizyczny w moro). Może kiedyś zostaną wybrani prezydentem/premierem ? W Polsce wszystko możliwe. ADALL
|
|
Adall - Elvisy? :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |