Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Głosowanie |
Już za niecały miesiąc są wybory, ale niestety nie mogę być w tym czasie w swoim miejscu zamieszkania i zwracam się z prośbą o informację jakieś kompetentnej osoby, gdzie i z jakimi dokumentami mam się zgłosić, żeby dostać zaświadczenie pozwalające mi głosować poza moim okręgiem wyborczym i na jakich zasadach odbywa się takie głosowanie w innym miejscu ( głosuje na osoby występujące na listach w danym miejscu głosowania?) Z góry mówię, że nie chciało mi się tego szukać w internecie i proszę oszczędźcie sobie komentarzy, jeśli nie macie nic do powiedzenia. Pozdrawiam i dziękuję za informacje:) Ps. Głosujcie w wyborach to nasz obowiązek:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Głosowanie |
Głosowanie w miejscu pobytu czasowego, po dopisaniu do spisu na wniosek wyborcy. Wyborcy zameldowani na pobyt czasowy oraz wyborcy, którzy czasowo przebywają poza miejscem stałego zamieszkania, a chcą wziąć udział w głosowania w miejscu pobytu czasowego (bez pobierania zaświadczenia o prawie do głosowania) powinni złożyć wniosek o dopisanie do spisu wyborców. Wniosek składa się w organie ewidencji ludności w urzędzie gminy, na terenie której czasowo przebywa wyborca chcący wziąć udział w głosowaniu. Dopisanie do spisu wyborców, na wniosek osoby zainteresowanej w miejscu pobytu czasowego, powoduje z urzędu skreślenie tej osoby ze spisu w miejscu stałego zamieszkania. Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |