Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
aparat ortodontyczny |
Hej, czy ktoś mi może polecić dobrego ortodontę. Czy zwykły stomatolog zajmuje się zakładaniem aparatów?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: aparat ortodontyczny |
Olka, ja bym się udała do specjalisty z zakresu stomatologii i ortodoncji, a nie do "zwyczajnego" stomatologa. Listę gabinetów, zarówno stomatologicznych jak o ortodontycznych, dostaniesz w siedzibie Oddziału Narodowego Funduszu Zdrowia w Łomży, przy ul Piłsudskiego 11A (dawny Hotel Pielęgniarek). I pewnie będziesz musiała się przygotować na duży wydatek, bo "państwowo" dostaniesz tylko poradę, na którą w dodatku będziesz czekała co najmniej rok. Pozdrawiam.
|
|
Nosiłam stały aparat ponad dwa lata. Polecam Panią Kowalewską (gabinet na ul. Konstytucji 3 maja). Jeśli zdezydujesz się na założenie aparatu, to nie rezygnuj z niego zbyt wcześnie tylko dlatego, że uznasz, że masz już go dość. Polecam też Pana Cwalinę (gabinet na ul. Korczaka). Mówią, że w te klocki jest lepszy od Pani Wiesi :)) Malwina
|
|
Ten ortodonta z Korczaka moze jest troszke drozszy od naszych łomżyńskich lekarzy(bo sam na codzien mieszka i pracuje w Białymstoku) ale naprawdę ma pojęcie o swojej robocie i jak to mówią ma fach w rękach:D bigi2004
|
|
Wyzej wymieniony pan Leszek Cwalina , ul. Korczaka 8 .Tel znajdziesz w ksiazce . Gabinet w domu rodzicow, w Lomzy przyjmuje we wtorki po poludniu.Fakt, ze cennik i owszem, hmmm... Ale warto, bo widac profesjonalizm i podejscie do pacjenta. Polecam. Ludziska zjezdzaja z roznymi rejestracjami .
|
|
Tak tak, mogę potwierdzić, że na Konstytucji 3 maja jest ortodonta - na własne oczy widziałam! A dobry być musi skoro pewien mój znajomy dziecię swe tam prowadzał i nie powiedział złego słowa...:))
|
|
Słchajcie, ja nie wiem w ogóle ile taki aparat może kosztować. Powyżej 2000, czy mniej?
|
|
około 1000zł + 10 wizyt po każda 50 złotych(na Korczaka ok 100złotych), wizyty to np. wymiana jakichś gumek, ściśnięcie aparatu, wymiana części itp.
|
|
ryskago byłaś tak blisko i nie zaszłaś (do mnie rzecz jasna;)) - ładnie to tak ?
|
|
LUDZIE!!! Ja o noszeniu aparatu mówie tak:kasa wyrzucona w błoto po pierwsze-będziesz pośmiewiskiem w kalsie po drógie-cały czas bedzie Cię coś uwierało itp. po trzecie-zapłacisz kupe szmalu po czwarte-czeka Cię mycie zębów po KAŻDYM posiłku po piąte-strata tych dziesiątek godzin, które przesiedzisz w gabinecie te wszystkie wady i tylko jedna zaleta-zdrwe ząbki , które i tak ci wypadna jak bedziesz miala 60 lat (chyba ze je wcześniej wybijesz :D)
|
|
Vladuś, No toć przechodziłam obok (Konstytucji...?), nie zaprosiłeś mnie do sirodka, więc uznałam, żeś zapracowany z deczka...:).
|
|
A mi się wydaje, że aparaty sa modne. Nie mm dużej wady, nawet tego nie widać, ale wysunięty ząbek mi przeszkadz. Zawsze robię takie dziwne miny. Krzywię tą biedną buzię i mam wrażeni, że jeśli tego nie naprawię to będzie to postępowało
|
|
> po pierwsze-będziesz pośmiewiskiem w kalsie Chyba w podstawówce... > po drógie-cały czas bedzie Cię coś uwierało itp. _drugie_ Na początku uwiera > po trzecie-zapłacisz kupe szmalu To fakt. Ale można to potraktować jako inwestycję. > po czwarte-czeka Cię mycie zębów po KAŻDYM posiłku I tak powinno się myć zęby po KAŻDYM posiłku. > po piąte-strata tych dziesiątek godzin, które przesiedzisz w gabinecie Bez przesady. Maksymalnie dwie godziny raz na dwa miesiące. > te wszystkie wady i tylko jedna zaleta-zdrwe ząbki , które i tak ci > wypadna jak bedziesz miala 60 lat (chyba ze je wcześniej wybijesz :D) Zdrowe i ładne zęby to ogromna zaleta. Polecam także pana Cwalinę. Dobry wielce. -- "Religia jest bardzo pożyteczna społecznie, bo dzięki niej kobiety tak się nie puszczają, a i służba mniej kradnie..." (Winston Churchill)
|
|
Vlad: ja chętnie wpadnę :-) Czy masz na stanie jakiś "szpirytus" ?! ;-) Pozdrawiam
|
|
Na zachodzie zakładają sobie aparaty dla malutkiej wady rozmieszczenia zebów lub bez powodu, ponieważ to modne- nosić drogi aparat. m40 puknij się w głowę zanim coś takiego napiszesz.
|
|
MrS hehe Z pewnością będzie okazja ... chociażby Twoja pomoc w wiadomej sprawie, myślę że maciek do nas dołączy :)
|
|
Maciek nie dołączy bo właśnie go... jem...:D
|
|
i kawę pijesz z pewnością... Ave
|
|
A błąd! Nie chciało mi się robić kawy... Za dużo wysiłku to kosztuje, a tu energii jak na lekarstwo... Nu, ale po tym "Maćku" jakby l;epiej nieco...:)
|
|
Witam, czy ktoś mógłby mi podać numer telefonu do Pani Kowalewskiej? Z góry serdecznie dziękuję. Ah, to życie...
|
|
Ja polecam panią Minko. od 6 miesiecy do niej chodze i naprawde rezultaty sa bardzo duze. Za aparat zapłaciłam 1500 zł a kazda wizyta kosztuje 50zł. Wizyty są srednio co 5 tyg. i kazda trwa max 10 min a nie 2 godz :)
|
|
olej ten aparacik. jak z krzywymi zebami uda ci sie znalezc chlopaka, to bedziesz miala pewnosc, ze kocha cie za to, jaka jestes, a nie jak wygladasz ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |