czwartek, 10 kwietnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
BMW z jakim silnikiem ??

Witam ! Chce kupic bmw V gdzies tak z 97-98 roku. Tylko mam pytanie odnosnie silnikow. Jaki według was jest najlepszy ? Benzyna czy diesel ? Czy lepiej np kupic 2,5 lub 2,8 w benzynie czy 2,5 lub 3,0 w dizlu ? Jakie mniejwiecej spalanie wychodzi w takich silnikach ?
Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam ! ! !

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: BMW z jakim silnikiem ??

ROWER kup tam jest naj mniejsze spalaie

2.5 w dieslu oczywiście.spali Ci mniej niż ta sama pojemność niż na paliwie,a co diesel to diesel,wiadoma rzecz...

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

BMW lubi łykać, wszystko zalezy od tego jak jezdzisz, ale dobrym wyborem moze byc 2,5d lub 3,0d jezeli nie zalezy ci na szybkiej jezdzie, a jak lubisz depnąć to oczywiscie benzyna 2,5 starczy w takiej 5-tce. z tego co pamietam 525 ma 170koników wiec mozna poszaleć :)

kup z silnikiem ferrari a po za tym widzisz Kubica jezdzi BMW i na silnik nie narzeka wiec bez wniku bierz pierwszy lepszy :D

jak zależy Ci na osiągach to tylko silnik m52b28, czyli 2.8 :)
a jak na osiągach i spalaniu to bierz 330 w dieslu :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

525 ;) myśle , w diesle'aku to Ci siądzie pompa czy cuś , niestety niedość że to BMWskie to i kosztuje :-P , apropo BMW 1.6 nie jeździ ludzie :D hehe

Kup byle jakie i wstaw do niego silnik BMW P86/7

:)

BMW... ahh.. silniki 2,5 .. 3,0 .... a potem wypadki i płacz... nie na takie drogi auta. no moze zeby mialy elektroniczne ograniczenie do 120 :) to wtedy mozna byloby sie tlumaczyc wiekszym "kopem" a tak i tak bedziecie szybko jezdzili

Hej.Miałem okazje jeżdzic BmW mojego kumpla.Jest to "Piątka"z 94r.Benzyna 1.8,i muszę powiedziec ze pomimo małej mocy(115km)na tak duzą "budę",auto wczale nie jest mulaste ani nie jest zawalidrogą.Ładnie wchodzi na obroty,przy wyprzedzaniu nie jest konieczna redukcja biegów(nie mam tutaj na myśli piratowania-z czym kojarzeni są kierowcy BMW).Ogólnie przyjemnie się jeździ,autko ładnie trzyma sie drogi,wygodnie się prowadzi.Mysle że 1.8 w zupełności wystarczy,no chyba że chcesz miec mocy pod nogą,to wtedy szukaj egzemplarza z większym motorem.Pozzdrawiam

zeby nie bylo zlych skojażeń, mi się najlepiej jeżdziło Ładą Samarą.... wszystko się sypało ale silniczek (1.5) był super

Mam bejce 5, a najlepszy silnik, wręcz legendarny to 530 d, prawie 200 koni a spali prawie tyle co 2,5d. Oczywiście dizel jest droższy od benzyny, a do 5 benzynki trzeba gaz za 4 tys bo ma plastikowy kolektor.

3.0d jest na pompie Vp44. Wrażliwej bardzo na kiepskie paliwo i bąbelki powietrza i wysoką temperaturę. Trzeba o autko z takim silnikiem odpowiednio dbać, a wtedy odwdzieczy sie długowiecznoscią.
2.5tds to już stary kibel na komorze wstępnej więc go odpuść. Ani to mało pali ani dobrze się zbiera.

ze 3 littry

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Jeśli to ma być diesel to tylko i wyłącznie 530d, 525tds jest dośc awaryjny, ma kilka szczegółów których trzeba przestrzegac i kilka rzeczy o które trzeba regularnie dbać. 3.0d to bardzo dobry motor, ekonomiczny, a zarazem bardzo dynamiczny :)

Jesli chodzi o benzynę to myślę, że 2.0 wystarczy jesli nie masz zamiaru szarżować, jest to silnik w sumie nie zniszczalny, mozesz do niego załozyć gaz, ale jedynie sekwencję, inne nie wchodza w grę. Jesli chodzi o pozostałe silniki benzynowe to pominałbym te 2.5. Jeśli nie 2.0 to 2.8, też silnik nie zniszczalny i mało awaryjny, tyle, że sporo pali, ale sekwencje smiało walisz i tylko jeździć :)

[]-[]

Jakie jest mniejwiecej spalanie 530d i np. 528 benzyna ??

ja pytasz o spalanie to lepiej od razu patrz na 518 :)

528 spali po mieście pewnie z 13-14l przy normalnej jeździe i 17-18 przy dynamicznej :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

530d ok 10 w mieście, jesli będziesz pociskał trochę to 10 przekroczy lajtowo :) no ale to jest duzy silnik więc nie mozna wymagac od niego takiego spalania jak 1.9 tdi :P 3.0d silnik super! godny polecenia!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org