sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WYPADEK MOTOCYKLISTY!!!!!

Dzisiaj ok godz 19 był wypadek na ulicy Piłsudskiego.Udział brał motocyklista.Czy ktoś wie coś wiecej na ten temat?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WYPADEK MOTOCYKLISTY!!!!!

Wypadek podobno bardzo powazny. Chyba jakas Baba wjechała na niego.

Właśnie widziałam-kobieta AUDI 80 wyjechała mu.A koles na motorze jechał jakimś SUZUKI.Z tego co słysząłam to ma coś z karkiem,wstrząs mózgu i cos ejszcze.Tylko nie jestem pewna tego na 100%

to zgłoś się na policję jako świadek zdarzenia.

przejeżdżałem tamtędy w chwilę,jak mniemam po zdarzeniu. Na Piłsudskiego,jakoś na wysokości wyjazdu z osiedla stało akurat szare audi B3 z wgniecionymi drzwiami pasażera,a obok niego roztrzęsiona młoda kobieta. Nie dziwię się,bo wszystko wskazywało na to,że wymusiła pierwszeństwo i wyjechała od "blaszaka" prosto pod jadący motocykl,który uderzył w audi i "poszedł" chyba rykoszetem na skraj prawego pasa i spoczął na krawężniku jakieś 20 metrów dalej. Tak to wyglądało na pierwszy rzut oka. Mimo,że od skrzyżowania nie daleko,to znając życie motocykl się pewnie zdążył rozbujać :/

Slepota taka wyjedzie,a później stoi roztrzęsiona-kierowca musi mieć oczy nawet za tyłu głowy.I chłopak przez nia teraz cierpi:/

ach te kobiety...

zdrowia zycze!

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

to jakaś masakra jest....

Nie wiem, czy to ten sam motocyklista, ale jakies pół godziny wczesniej jeden szalał na Wyszyńskiego! Włosy się jeżyły!

Taaa z całą pewnością. Tylko jeden jedyny jeździ po mieście

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

Napisałam, ze nie wiem,czy to ten sam itp

faktem jest, że szaleją. sama jestem kierowcą, i przejechał kiedyś obok mnie taki jeden na jedym kole - super zabawa co nie. i nie był to tor wyscigowy, tylko ul.Piłsudskiego.

nie ten na wyszyńskiego to ambroziak a ten na piłsudzkiego to jakis normalny chlopak nie ksiądz

To niech się chłopak przeżuci na samochod no teraz wózek. A co to wina kierowcy tylko ? gościu też powinien uważać a nie tylko co raz jakiś szczeniak jezdzi i gazuje np po takiej zawadzkiej.Więcej dawców !.

a to żeś błysnoł inteligecjo

SkalarMPT: masz wsrane na mózgu. Brawo za wbłyśnięcie ynteligencyją

tak, tak! wsrane po pachy!

To Nie pisz i nie Czytaj Spierdallaj na te swoje linuxowe i nie odwiedzaj nas tu.

Skalar nie bluzgaj. Piszesz że to wina motocyklisty, że powinien uważac. Jak ci ktoś wyjedzie 3 metry przed tobą z boku to chociaż byś jechał 40km/h to i tak nie dasz rady zachamować.

Popieram STEFAN01 ma rację.Aj ludzie wohle nie zwracają uwagi na nic.Ta Pani,która wyjechala moze myślałam,ze zdąży sie rozpędzić......MYŚLAŁA.....

Nie myślcie, tylko uważajcie i jeździcie ostrożnie.
Motocykle są wszędzie!!!

Ten wyjazd jest tam bardzo paskudny nie jedna osoba tam zginęła i nie jedna została kaleką , trzeba cos zrobic z tym wyjazdem, sam byłem swiadkiem różnych mrożących krew w żyłach sytuacji.

i bardzo dobrze. ktoś komu się należy dostanie nową nerkę. gdyby wolniej jechał ten ktoś na tej dwukółce to by nie doszło do całego zajścia. biedna kobieta.

vespos,
strasznie biedna kobieta, chlopak ledwie chodzi i ma problemy z kregoslupem!!!poza tym mierzyles mu predkosc?jesli tak to ile jechal??
ja wiem kto bral udzial w tym zdarzeniu, znam poszkodowanego motocykliste i wina byla kobiety prowadzacej samochod!!!zanim policja przyjechala krzyczala ze to jego wina po czym pozniej okazalo sie tak naprawde czyja to wina byla a w radiowozie siedziala potulna jak baran-inaczej jej nazwac nie mozna!!!
jesli chodzi o motocyklistow, to na nich trzeba szczegolnie uwazac bo nim sie obejrzysz a on juz za Toba albo Cie juz wyprzedza.
Poza tym w Lomzy nie ma kultury jazdy, wiekszosc kierowcow spieszy sie i nie zatrzyma zeby komus pozwolic wlaczyc sie do ruchu...to jest dopiero masakra chamskiej jazdy...
Ostroznej jazdy dla wszystkich...:)

Whatever.........

SG1: to, że znasz sprawcę (bo dla mnie właściciele dwukółek to sprawcy wypadków) niczego nie zmienia. nadal uważam, że to biedna kobieta.

a taczki im dać, to może prędkości nie przekroczą - obym się nie mylił

ściemka wszystkim

pewnie ze biedna bo jezdzic nie umie :D

motocyklisci maja takie samo prawo jezdzic po ulcach jak i wy w samochodach... skoro mu wyjechala i policja stwierdzila ze jej wina to widac tak bylo. i nie sadze zeby to ona byla biedna. nawet gdyby zamiast tego motoru byl samochod to i tak by pewnie byla stluczka. z ta tylko roznica ze samochod sie tylko wgniecie a tobie pewnie nic nie bedzie. a motocyklisty nie chroni niestety kupa blachy... dlatego warto jednak ich traktowac jak normalnych uzytkownikow drog a nie jak nie ktorzy myslec ze samochod ma pierwszenstwo... motor to nie rower...

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

drzewko_szczescia, możesz powiedzieć co miałeś na myśli pisząć to:
"dlatego warto jednak ich traktowac jak normalnych uzytkownikow drog a nie jak nie ktorzy myslec ze samochod ma pierwszenstwo... motor to nie rower..."
Czyżby twoim zdaniem rowerzyści nie byli "normalnymi" uczestnikami ruchu i nie obowiązują go pierwszeństwa itd.??

taaa obowiazuja ale rowerzysta ma wieksze szanse wyhamowania wyobraz sobie...

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Ojjjj dawno chyba nie jeździłeś na rowerze. Tzn. może i szybciej wychamuje, ale nie zawsze. Ja na swoim starym rowerze często jeszcze po mieście z prędkością powyżej 40km/h, a nawet przy prędkości nawet o połowę mniejszej nie zatrzymasz się w ciągu sekundy, a jeżeli ci coś wyskoczy, to nie masz żadnych szans :/

vespos napisal : "to, że znasz sprawcę (bo dla mnie właściciele dwukółek to sprawcy wypadków) niczego nie zmienia. nadal uważam, że to biedna kobieta."

A dla mnie sprawcy wypadkow to Ci, ktorych uzna sie za winnych ich spowodowania. Dwa kolka, cztery kolka, 10-12 co za roznica - i tak do ich obslugi potrzebny jest rozsadek i glowa...

Trocha..."z prędkością powyżej 40km/h"

ee.. z górki?

biedna kobieta.

biedny vespos. mózgu nie używa...

biedna kobieta. :)

Tyku, nie - bez górki, ale nawet jeśli by to było z górki, to nie wiem co za różnica - wychamować tak samo trudno...

Autor: vespos (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 25-08-07 10:55

biedny vespos :l

Autor: graboś (82.139.181.---)
Data: 25-08-07 17:36

Autor: vespos (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 25-08-07 10:55

biedny vespos :l

zły człowiek :)

Admin powinien juz chyba zamknac ten post bo nic nowego tu nikt nie wymysli poza wypiesywaniem ew glupot!!!

Whatever.........

Kobiety wina policja ustaliła. Hurrrrra. Ok jest winny. Brawo policja, brawo prokurator, brawo sąd, brawo nawet dla kata.
Tylko czy , to zwróci zdrowie lub zycie???????????
A czy motocyklista zdaje sobie sprawe z tych wszystkich uwarunkowań, które tworzą tak niebezpieczną sytuację. (dziurawe , krzywe , brudne drogi, brak nawyków u kierowców samochodów, warunki atmosferyczne)
Czy zdaje sobie sprawę , ze nawet bez kontaktu z innym pojazdem może lecieć jak pocisk w najbliższe krzaki, zabudowania, z powodu dziur , zanieczyszczeń czy tylko wachnięcia się innych pojazdów
Czy zdaje sobie sprawę , że tylko przez ułamek sekundy moze być widoczny w lusterkach.

A czy motory sprowadzone po kraksach - z zachodu- aby taniej, gwarantują bezpieczną jazdę.

Szkoda chłopaka, ale niech inni się zastanowią zanim kupią motor.
Myśle , ze laski wolą całych i zdrowych chłopaków. I nie koniecznie na motorach :)))))

Trąbka!

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org