sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomża - kraina w ronda i fotoradary i durne sygnalizacje swietlne plynaca

Witam. Nie wiem czy zsatanawiala kogoś ilosc wybudowanych rond w lomzy. Kościuszki, Szaosa zambrowska-sikorskiego, 2 kapelusze H Bielickiej na Sz.Zambrowskiej w przedluzeniu z polowa, Zawadzka-Pilsudskiego i od dzis start budowy nowego ronda na Zawadzkiej na wysokosci Ks Janusza - Bema.
Czy budowa kolejnego ronda to usprawnienie komunikacji w lomz , czy kolejy glupi twor niedouczonego architekta.

Co do fotoradarow - kazdy wie ze oprocz dotacji z budrzetu straz miejska misi sie tez z czegos utrzymywac, bo nie chodzi tu wcale o bezpieczenstwo. Kazdy kto sie porusza autem po lomzy najpierw patrzy w ktora strone zwrocony jest radar a potem pocina ile fabryka dala.

Sygnalizacja swietlna - kazdy zna problem, czy jednak ktos wie kiedy owy problem bedzie i czy bedzie rozwiazany?.

Repostujac od razu. Skoro chodzi o bezpieczenstwo to do nadzoru moza postawic Zenka z czerownym lizakiem lub maszt bez wzgledu czy pusty czy z kamera dziala dosyc skutecznie. Ale jesli nie zadziala na kogos, jest szansa ze zatrzyma sie przed kolejnym rondem, A jesli sie naprawde spieszy na 100% zatrzyma go seria swiatel nawet tylko ze tylko pies z kulawa noga chce przejsc.

Jakie jest wasze zdanie na temat budowy nowego ronda i dotychczasowych rozwiazan opartch na rondzie.
Pozdrawiam
rozbujnik

Momento mori

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomża - kraina w ronda i fotoradary i durne sygnalizacje swietlne plynaca

Z pewnoscia kogos zsatanizowala ilosc kosciolow ale czy ilosc rond miala byc cos do tego-nie wiem.

A no i racja. Budrzetu nie mamy. Moze gdzie jest jakis Budzet.

Hej, czy Ty to nie przypadkiem prawdomuwny? Nick rowniez z bledem.

zapomniałeś o jeszcze 2óch: na poznańskiej przy browarze i wylocie na WP

Był ktoś z Was na śląsku ? tam jest pełno a minimum świateł. A dlaczego ronda ? bo w prosty sposób i tańszy od świateł ( koszty utrzymania, prąd, awarie itp ) skutecznie rozładowują i usprawniają ruch. Czekał któryś z Was 10 -15 minut zanim wyjechal z poczty budynku TPSA ?
Zatem zobaczymy jak wybudują i wtedy czy podtrzymacie swoje opinie o rondach.

Faktycznie ronda obok teatru lalki i aktora są źle zrobione, bo powinno być jedno duże tam, ale jak ktoś myślał o kapeluszach a nie o rondzie to już inna sprawa :)

Natomiast to co widać na planach ronda powstającego przy stokrotce będzie one spełniało swoją rolę

No nie niestety - prawdomuwny to prawdomowny, w odniesieniu do nicka oczywiscie. Ja wszak zawsze staram sie mowic prawde, no chyba ze o czyms nie wiem i jest to wtenczas nazwijmy klamstwo - lecz popelnione nieswiadomie, za co z gory przepraszam jesli mi sie zdarzylo.
Niegdys mialem nicka Pas100r, ale z braku pamieci do hasla musialem zalozyc nowe konto. Co do blendu - hm... jest to celowe, albowiem nie zawsze moge korzystac z polskich fontow. Nieraz dla zrozumienia tresci celowo uzywam niestety blednej pisowni by text byl bardziej czytelny. Ins sprawa jest fakt ze z ortografii nie jestem moze najmocniejszy, sa zdecydowanei lepsi. Byl w historii polski pewien pisarz, nie pamietam jego nazwiska niestety, ale pisal z czego korzysta wspolczesnie mlodziez, jednak jego texty bylu naszpikowane niesamowita iloscia blendow. Zapytany czemu pisze z bledami - odpowiedzial, ja zastanawiam sie nad trescia tego co pisze, a nie znakami jakimi to pisze !.
Nie uwazam tez zeby robienie blendow bylo wynikiem jakiej kolwiek choroby, do czego podciagaja ludziki swoje nieuctwo. Jest to pororostu albo nieuctwo, lub rzeczywiscie wieksze zwracanie uwagi na to co sie pisze niz jak sie pisze. Znajomosc ortografi - to cenny drobiazg w historii i dziedzictwie naszej Polskiej Kultury !
Pozdrawiam

rozbujnik

Momento mori

Jak patrze na rondo Szosa Zambrowska-Sikorskiego, to mnie bierze .... cholera. Kiedys bylo to normalne skrzyzowanie, i ruch odbywal sie plynnie. Od kiedy przestawiono znaki i zrobiono z owego skrzyzowania rondo - zaczely sie kolizje drogowe no i gigantyczne korki szczegolnie Szosa Zambrowska w kierunku od szpitala do d.lalek

Byc moze roznda to rozwiazanie, o ile madrze ktos je rozwiaze !

rozbujnik

Momento mori

rozbujniku

A kiedy to było tak luźno i dobrze na skrzyżowaniu Szosy Zambrowskiej z Sikorskiego? O ile pamiętam, to zmienili tam oznakowanie na rondo jakieś 8 - 10 lat temu. Jaki wtedy był ruch i ile wypadków? Może nie pamiętasz, boś może za młody. Dobrze pamiętam, że to skrzyżowanie, podobnie oznakowane jak Piłsudskiego z Zawadzką. Na tym ostatnimwypadki zdarzały się niemal codziennie. A teraz jest spokój (po zmianie na rozndo).
W mieście jest dużo skrzyżowań. Jeśłi nie podoba ci się sygnalizacja i ronda, to jak sobie wyobrażasz te skrzyżowania? Mają zburzyć miasto, żeby przerobić je na wielopoziomowe? Bo to dużo miejsca wymaga. Trochę wyobraźni chłopie.
Przyzwyczaj się wreszcie, że ruch na drogach jest dużo większy niż kiedyś. Ulice są zapchane. A jeśli się tak śpieszysz, to wyjedź te kilkaminut wcześniej.

P.S. Nie mędrkuj o ortografii. Tylko w połowie jednego zdania, cyt.: "Nie uwazam tez zeby robienie blendow bylo wynikiem jakiej kolwiek choroby" popełniłeś dwa błęby, pomijając literówki i niechęć do polskich znaków. Po co dodałeś "n"? A "jakiejkolwiek" pisze się razem.
Uczył Marcin Marcina... Wygląda mi, że tak samo "mądry" jesteś w kwestii skrzyżowań.

Człowieku, takich bzdur jakie wypisujesz dawno nie czytałem.
Zapisz się na kurs jazdy, a póżniej zabieraj głos.
Głównym zadaniem ronda jest spowolnienie ruchu, czyli jedynie rondo i fotoradar to skuteczne sposoby na debili, którzy ulice miasta traktują jak tor wyścigowy.
Cała zabawa w te urządzenia i rozwiazania ruchu nie byłaby konieczna, gdyby kierujacy byli ludźmi myślącymi, a nie bęcwałami udowadniajacymi wszystkim, jakie to z nich kozaki w dwudziestoletnim Audi lub golfie 2 itp.

(........)

Hm.. co do tego nowego ronda.. wg. mnie to dobre rozwiązanie.. wreszcie z ul. Żeromskiego będzie można normalnie wyjechać.. ( jak ktoś tam mieszka albo często jeździ to wie o co chodzi ) .. tzn nie tylko z Żeromskiego ale z całego osiedla.. kiedyś można było bezpośrednio wbić się do ul. Zawadzkiej w kierunku ul. Sikorskiego.. teraz trzeba jechać w prawo i dopiero na tym skrzyżowaniu gdzie ma powstać nowe rondo można było zawrócić.. stoi się tam od groma czasu.. i zawsze korki..

ronda nie są aż takie głupie.. ale potrafią też wnerwić.. ;d

a tak przy okazji.. to ja bym zwrócił uwagę na L-ki ;d to dopiero jest uciążliwe.. ja rozumiem.. egzamin na prawo jazdy czy nasze miejscowe.. ale Warszawa, Ostrołęka, Grajewo, Pisz itp itd... niedługo z całej Polski będą się do nas zjeżdżać albo w ogóle zrobią z Łomży jeden wielki ośrodek egzaminacyjny.. ;/ to już przesada.. raz na ul. Pięknej - Bernatowicza w ciągu niecałych 10 minut naliczyłem 27 eLek ;d jedna za drugą jeździły..

PS. sorry za wszelkiego rodzaju błędy ;)

' this world's gonna have to pay '

Ronda sa duzo bezpieczniejsze od skrzyzowan, bo po 1. ruch nie przecina sie prostopadle,a po 2. trzeba zwolnic. Chyba koles nie byles nigdzie w Polsce skoro twierdzisz, ze to tylko w Lomzy jest tak duzo rond...

Co do fotoradarow, to dobrze ze sa, bo przynajmniej w tym miejscu musze zwolnic, a tak bym gnal 80 bez przerwy pewnie. I warto, zeby byly chocby tylko w calej swojej historii tylko jednej osobie mialo to uratowac zycie

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

Pewnie, że się zmieniło... Nastąpił wzrost:
- bezrobocia,
- cen mieszkań,
- przestępczości,
- ilosci dziur w drogach i zabitych w wypadkach drogowych,
- osadzonych w zakłądach karnych,
- ilości kościołów i wody święconej,
- ..........

MarCo
kompleksik jakiś?,

czy idol w wyborach przepadł?

(........)

MarCo
- bezrobocie spadło, a zresztą nie zalezy od polityki rady miasta i prezydenta
- ceny mieszkań reguluje wolny rynek, a nie rada miasta z prezydentem
- przestępczość to problem całego kraju i ministra Ziobry
- ilość dziur w drogach zafundował nam minister transporu z PiS wpuszczając TIRy do miasta i na drogę Augustów - Łomża- Warszawa, a prezydent walczy żeby TIRy zatrzymać. A najwięcej robi taki facet z Łomżycy, który nawet założył stowarzyszenie "precz z TIRami"
- liczba osadzonych w zakładach karnych zależy od polityki karnej państwa, działań prokuratorów i decyzji sędziów oraz od ministra Ziobro
- ilość kościołów i wody święconej zależy od tego ile wierni rzucają na tacę, (jak prezydent i radni dużo rzucają to mają jakiś wpływ).
A ty ile rzucasz? A może do kościoła nie chodzisz?

A czy coś się zmieniło? Chciałbym żeby więcej, ale tylko debil lub ślepy nie zauważą zmian.

jest lepiej a samochody będą wolniej jeździły i będzie lepiej

wolniej wolniej i wolniej i tak zeby przez te miasto przejechac w dzien to sie trzeba nameczyc swiatla rondo pasy swiatla rondo pasy i tak caly czas.
a nad tymi swiatlami to nikt nie panuje.Np.

swiatla przy wiezdzie do starego szpitala.czerwone i stoje i stoje a w tym czasie skrzyzowanie polowa - legionów:pomaranczowe

i jaki w tym sens, w ktorym miejscu łatwiej o wypadek?

Najwieksza paranoja to sa swiatla przy Dworcu PKS, z Mickiewicza.
W nocy nie dzialaja swiatla Legionow/Sikorskiego, nie dzialaja Legionow/Polowa, Legionow/Pilsudskiego, ale te swiatelka dzialaja, chociaz ruch tam zaden... nikt w Lomzy chyba nie ma pojecia czemu to miejsce jest tak wazne, zeby w nocy dzialaly tu jedyne swiatla na calej Legionow?

A moze ktos jednak wie??

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org