Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kolegium |
Witam! co sądzicie o Zespole Kolegiów Nauczycielskich w Ostrołęce?moze jest ktos kto uczyl sie tam i wie jak jest w tym Kolegium z nauka?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kolegium |
Skończyłam w tym roku kolegium w O-ce, kierunek język angielski. Wejdź na stronę zkn.edu.pl tam znajdziesz niezbędne informacje.
|
|
no to juz wiem,a jaki jest poziom nauczania?zapewne wysoki?ciezko jest czy mozna poradzic sobie bez problemu?a jakie masz plany dalszej nauki po tym kierunku? uw czy inna uczelnie?
|
|
Poziom nauki jest wysoki,ale można sobie poradzić bez problemu. Na razie nie planuje nauki w tym kierunku, ale sporo moich znajomych wybiera uw, ewentualnie uniwersytet warmińsko-mazurski albo wyjeżdża teraz za granicę. Można też rozważyć Wrocław, bo tam są studia magisterskie dzienne.
|
|
Angielski, rosyjski i polski na wysokim poziomie, znajomi mówią,że niemiecki i informatyka nie bardzo. Pedagogika ma wzięcie. Zintegrowane nie ma ciężko,a ogłoszeń o pracę sporo dla tego kierunku.
|
|
*Beniu* moglabys powiedziec mi cos wiecej o jezyku polskim w tym Kolegium?
|
|
chodzi mi ttu konkretnie o kierunek
|
|
Język polski a cóż chciałabyś wiedzieć?Dużo czytania, przygotowanie metodyczne wydaje mi się ,że na wysokim poziomie ( metodyka nauczania 3 razy w tygodniu), hospitacje, lekcje pokazowe. Do tej pory był z rozszerzonym językiem angielskim (8godzin tygodniowo).Od tego roku język polski łączony jest z pedagogiką, czyli jeśli ukończysz ten kierunek masz prawo wykonywania zawodu i pedagoga np szkolnego jak i nauczyciela języka polskiego. Od tego roku podobno mają być też zmiany w kadrze nauczycieli. Sporo doktorów wykłada także na UW lub UWM w Olsztynie. Zajęć jest sporo ( w porównaniu do informatyki czy pedagogiki), ale opiekunka tak układa plan,by zaczynać od 8. Obecność na wszystkich zajęciach jets obowiązkowa (max do 2 nieobecności nieusprawiedliwonych-jak w szkole średniej, ale to wynika z niewielkiej liczby grup). Np teraz na 3. roku będzie 15 osób, jeśli wszyscy zdadza kampanię wrześniową....Ogólnie polecam :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |