sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przez serca naszych pociech do urn wyborczych

Doceniam spryt i inteligencję. Korci mnie polemika ! Jednak to Twój program i poprawiaj go sam. Nie ułatwię ci życia Ci życia w pisaniu programu wyborczego i powyborczego. Mam swoje przemy¶lenia i propozycje. Ale to nie ja startuję na Prezydenta. Spróbuj przekonać mnie odpowiedziami a nie polemik± .
Potwierdza się to co pisałem, że program robiony jest dopiero teraz.
Przeczytaj uważnie pytania . Nie jest to układ przypadkowy.

Resztę pozostawiam, ocenie pozostałych czytaj±cych.

Jakie przyjmiesz zasady współpracy z Rada Miasta ?

aniat24

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przez serca naszych pociech do urn wyborczych

Krzysiek Szubzda, człowiek renesansu, o gołębim sercu, celnym oku i bezwzględnie bezkompromisowym podej¶ciu do życia, członek kabaretu Widelec, przekazał na ręce redakcji Joe Monstera swój protest przeciwko zbliżaj±cej sie zmianie czasu:
Namawiamy ludzi, żeby nie przekręcali w tym roku zegarków, bo beztroskie zabawy czasem odbijaj± się na naszym zdrowiu rozstrajaj±c zegar biologiczny, a poza tym przechodzenie na czas wschodnioeuropejski jest niepoprawne politycznie w dobie naszych starań o zbiliżenie raczej zachodnioeuropejskie.
[Będę się temu sprzeciwiał] jako przewodnicz±cy fikcyjnej organizacji "Komu zdrowie temu czas"."

Ponieważ nasz± ulubion± piosenka jest Fak De System, doł±czamy się do tej godnej najwyższych obywatelskich laurów akcji.

LIST OTWARTY
do Władz i Społeczeństwa Białegostoku

[i nie tylko, przypis JM]

Każdego roku, dwukrotnie, z bliżej nieznanych przyczyn, każdy Polak zmuszany jest do rozstrajania swego, naturalnego zegara biologicznego: raz przechodz±c na czas letni, potem wracaj±c na zimowy. Lekarze, prawda, że niezbyt gło¶no, ale od dawna alarmuj±, że takie zabawy czasem nie pozostaj± bez wpływu na nasze zdrowie. Bezsensowne zmiany strefy czasowej mog± powodować bezsenno¶ć, uczucie zmęczenia, brak koncentracji, a u osób starszych osłabienia i chandrę. W imię czego te męki?

Francuskie społeczeństwo, wielce ceni±ce sobie swoje zdrowie i prawa obywatelskie, od lat gło¶no protestuje przeciwko bezcelowym i głupim zasadom zmiany strefy czasowej.
Zdecydujmy się wreszcie politycznie i strefowo czy jeste¶my Europ± Wschodni± czy ¦rodkow±, czy chcemy wstawać z Białorusinami i Ukraińcami czy z Węgrami, Włochami i Austriakami.

Wreszcie czy nie szkoda czasu i zachodu na to, by co roku uchwalać, publikować i wydawać dwa rozporz±dzenia w sprawie zmiany strefy czasowej?

Apeluję do władz Białegostoku, kandydatów w wyborach samorz±dowych, by o tę sprawę zadbali. Nasz region nie musi wraz z cał± Polsk± przechodzić na czas zimowy. Znane s± na ¶wiecie przypadki, gdzie ludzie posługuj± się czasem lokalnym (Krym i Zakarpacie na Ukrainie) i jako¶ z tym żyj±. W Rosji obowi±zuje kilka stref czasowych, nic się więc nie stanie je¶li województwo podlaskie (a także inne które zechc± się przył±czyć) pozostan± przez cały rok w jednej strefie czasowej.

Krzysztof Szubzda

Przewodnicz±cy Społecznej Inicjatywy "Komu zdrowie temu czas"

space

Dziewczęcym udkiem bronię się przed smutkiem.
Jan Sztaudynger

Nihil lacrima citius arescit. Nic nie wysycha prędzej niż łza.
Przysłowie rzymskie

Czy PZU to uczciwa firma?

być trosk± ich my¶li
chciał pewien włóczęga
i pragn±ł tego tak bardzo
że prosił
że błagał
do płaszczy się czepiał
a wszyscy go odtr±cali

chciał im pokazać
że cudze problemy
pomagać mog± im samym
oni nie chcieli
oni my¶leli
że mog± przy tym co¶ stracić

odszedł włóczęga
choć my¶lał o innych
siebie miał za nic praktycznie
chciał pomóc ludziom
oni nie chcieli
przyj±ć daru włóczęgi
Piotr Dobrzański

Krzysiek

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org