poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomżanie, to wstyd...

jechalam jakies 30 min temu wojska polskiego i stala straz na ogrodowej i widac bylo znow plomienie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomżanie, to wstyd...

krzychu wpadnij do mnie na browara to kukniesz TVN. buhehehehe

Jestem miejscowym patriota oraz chcialbym aby wszystko bylo dobrze dla Lomzy, ale gdybym mial wybrac miasto treningowe dla ktoregos z finalistow ME to bylyby to Suwalki ;/

To on.

Caly news: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=11394#bxprzejdz

W Łomży by poprawili stadion przy oczyszczalni i.. by śmierdziało :-)
Finaliści by mieli o nas zdanie "śmierdziuchów". Też jestem miejscowym patriotą, ale Łomża chyba nie dorosła do tego....

dzieki graboś tylko powiedz mi skad go wziąśc żeby zainstalować

aaach tak "konstruktywna" krytyka...

Pewnie że ceny mieszkań spadają, i będą spadać. Wystarczy tylko przejrzeć ogłoszenia - ludzie ogłaszają się od kilku ładnych miesięcy bo nikt nie chce kupić tak drogich mieszkań jakie są w Łomży. Mało tego, wystarczy zauważyć, że teraz niewiele osób podaje w ogłoszeniu konkretną cenę - większośc pisze - do negocjacji:))
Poczekamy aż będą ceny normalne;)
Normalne to między innymi takie, że ceny są niższe za mieszkania parterowe i o pow. 60 metrów kw. tak jak to było do tej pory. Te mieszkania były zawsze tańsze. Pamiętacie?:)

Bimbo

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,wid,8863374,wiadomosc.html

http://new.sports.pl/index.php?show=1&s=1043&ns=90797

Spasc pewnie troche spadna, ale nie liczylbym raczej, ze do poprzedniego poziomu.

Pawel_W napisal:

"Poza tym - zacznijcie sznować swoich lekarzy, bo będziecie się musieli zacząć leczyć u znachorów, a nie jestem pewien, czy ślepą kiszkę z zapalenia wam wyleczą. "

U mnie lekarze mieli z tym problem, wiec jakie wnioski mam wyciagnac?

Juz nawet nie wspominajac, ze rana po zabiegu (bo to nie jest nawet operacja przeciez) goila mi sie 3 miesiace, zamiast tygodnia. Wszyscy udawali, ze jest ok, nikt sie nie pofatygowal zrobic jakichs badan czy cos... sprawdzic co sie dzieje, czy mnie poinformowac. Zdjeli szwy i kolejna robota odwalona, zadnych badan kontrolnych itp. Jak sadzisz, prywatnie to chyba mi by zaplacili i to sporo po czyms takim, a nie ja bym placil?
Umilacze czasu typu zgrzytanie zebami przez pol godziny, bo zmycie podlogi jest wazniejsze niz zrobienie zastrzyku przeciwbolowego, to juz drobiazgi. I tak jeszcze dobrze mialem, bo rodzina w sluzbie zdrowia, pare atrakcji mnie pewnie jeszcze ominelo.

Co do tych zarobkow, to dobrze napisales, bo stawki rynkowe wcale nie oznaczaja wysokich zarobkow dla wszystkich. Jakos nie sadze, zeby po dostosowaniu sluzby zdrowia do gospodarki wolnorynkowej, kazdy lekarz wyciagnal te miniumum 5000zl, ktorego teraz oczekuje zaraz po studiach. Myslicie ze wszyscy specjalisci tyle zarabiaja? Moze w duzych miastach i to tez nie wszyscy. Bo w takiej Lomzy, to raczej niewielka czesc tyle by zarobila, a teraz chcecie zeby to bylo minimum "na dzien dobry".
Jakby Wam gabinet swiecil pustkami, bo klientow nie stac by bylo na Wasze uslugi, to byscie szybko cenniki zweryfikowali.

Z tymi innymi dochodami, to przyklad troche nietrafiony. Dorabiania nikt wypominac nie powinien.
Natomiast nie wiem, jakby sie szefowie zapatrywali na dorabianie typu, przyprowadzam swoich klientow do firmy, wykonuje uslugi na firmowym sprzecie i biore kase w kieszen? Czy tez nawet przychodzi klient do firmy, a ja mu proponuje zeby lepiej przyszedl do mnie po godzinach i biore kase do kieszeni. Przychodzi przedstawiciel handlowy z jakimis nowymi produktami i proponuje jakas kwote za kazda sprzedana ilosc, kupuje je na firme, a kasa do kieszeni. Wreszcie przychodzi klient do firmy, a ja go nie obsluze, poki nie dostane kasy do kieszeni. Jak to wyglada w tym wydaniu? Chyba szybko trzeba by bylo szukac nowego pracodawcy, a nie liczyc na 1/3 wyplaty co? ;)

Oczywiscie nie kazdy lekarz jest taki, z czego wiekszosc sobie zdaje sprawe. Tylko gubi Was chyba nieco zle pojeta solidarnosc zawodowa... Bo jeszcze nie slyszalem, zeby jakis lekarz wystapil przeciw innemu, zawsze sie kryjecie wzajemnie. Dzieki temu macie coraz gorsza opinie, bo nawet jesli sami jestescie uczciwi, to kryjecie kolegow lapowkarzy, partaczy itp itd.
Kazdy wie, ze historie tego typu nie sa wyssane z palca, ze lapowy sa, ze sa nieformalne cenniki za uslugi, a jakims cudem wszystko to wciaz funkcjonuje. Dlatego wlasnie sami powinniscie sie zajac posprzataniem tego bajzlu, bo niestety w duzym stopniu sami jestescie winni sytuacji. I dlatego ludzie nie chca Was poprzec, chociaz pewnie zrobiliby to czujac, ze zalezy Wam troche na ich zdrowiu, a nie tylko pieniadzach. A poki co, pozwalacie, zeby czesc psula Wam opinie i jeszcze ich kryjecie. Moze ta konkurencja wolnorynkowa wyeliminowalaby tez nieco taka "solidarnosc".

Ja Wam naprawde zycze tej prywatyzacji i wysokich zarobkow, bo czemu mam nie zyczyc... Dzieki temu zaplacilbym pewnie troche wyzsze ubezpieczenie (juz nie w ZUS mam nadzieje) i tez mialbym jakis komfort, bo w tej chwili darmowa opieka zdrowotna to i tak fikcja. Zeby miec czas i sily latac i cos zalatwiac w sluzbie zdrowia, to trzeba byc bezrobotnym i zdrowym jak kon. A i nerwy mocne, bo jeszcze pokrzycza przy okazji na czlowieka, bo a to herbate pic przeszkadza pani w okienku, a to jakiegos swistka nie ma, wszedzie za natreta robi... macie racje, czas najwyzszy konczyc z ta komuna, skoro jak widac nikomu sie ona nie podoba.
Ja sie moge nie dziwic, ze narzekacie, Ci co chca byc uczciwi i pracowac w panstwowej sluzbie zdrowia maja ciezko, ale Wy nie dziwcie sie ludziom ze sie denerwuja, bo w tej sytuacji nikt nie moze byc zadowolony.

the thruth tracker

A ja jeszcze bardziej żałuje, że ich dom sie spalil. To bezczelna rodzina cyganów. Dali im lokal zastępczy na osiedlu maria. Moją koleżankę, wracającą z miasta wyzywali od suk, grożąc że ją przelecą;/ Rzucali w jej strone niecenzuralnymi epitetami, grożąc, że zawołają jakiegoś chlopaka, który ją zgwałci. Jestem w szoku ;/ A starszyzna patrzyła się na to i tylko się śmiała. A potem oni chca od nas tolerancji ;/

tir wiózł kiosk i zaczepił :D

marcin135 piszesz " A do wszystkich, którym sytuacja nie pasuje- jedźcie leczyć się do prywatnych klinik do Warszawy, albo jeszcze lepiej na zachód - na pewno będziecie mieli lepiej" przepraszam bardzo ale warunki to możesz w domu rodzinie dyktować, trochę szacunku dla chorych ludzi

Prawda jest taka że lekarz ( oczywiście nie we wszystkich specjalnościach) może sobie dorobić mając własna praktykę, a tam już ma konkretne pieniążki np. stomatolog, ginekolog itp. Ale są też zawody, te budżetowe w których dodatkowa praca jest ustawowo zabroniona i co wtedy?
Jeżeli chodzi o pielęgniarki - zdecydowanie jestem za zwiększeniem pensji dla tej grupy. To pielęgniarka opiekuje się pacjentem w dzień i w nocy, to ona nad nim czuwa i musi być zawsze miła a do tego się uśmiechać. Rozumiem ich frustrację i ogólne niezadowolenie nawet jak coś tam odburknie zamiast dzień dobry... Każdy w tym kraju powienien godnie zarabiać, aby godnie przeżyć od 1-ego do 1-ego. To gwarantuje nam konstytucja.

Aby tylko sprzedaż alkoholu a nie przestępczości i kradzieży ...

Bimbo

maćlu szukałem ale podobnie jak Ty - bezskutecznie ..... w necie chyba raczej nie ma tej fotki .....

Ja antysemitą nie jestem, ale jeszcze stodół w Polsce nie brakuje.

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

To, że Żydzi są to fakt.
To, że są (względnie) wpływowi - fakt.

Ważne jest to, żeby wyciągać rozsądne wnioski.

Kto tak naprawdę czytał dzieła R.Dmowskiego ten wie, że jego koncepcja nie zachęca do nienawiści do Żydów czy innych narodowości.

Trzeba samemu nad sobą pracować, nad narodem, by stał się równie dobry - inteligentny, wykształcony, wpływowy... jak Żydzi.

Amen.

A to, że są pijacy i antysemici w Polsce to pewnie prawda. Tak samo jak to, że Żydzi mają wpływy.
Warto jednak dostrzec w każdym z tych stwierdzeń proporcje. Nie znaczy więc, że pijacy i antysemici to większość (ta gazeta obraża nas i tyle), a wszyscy Żydzi są wpływowi i rządzą światem (faktem natomiast jest to, że wśród tzw. elit świata polityki, biznesu, etc. duży procent stanowią ludzie takiego pochodzenia i tyle; oczywiście mam na myśli w kontekście międzynarodowym), tak samo, że ta wycieczka się zachowała po chamsku. Wystarczy nazwać chamstwo chamstwem

A to, że wśród intelektualistów, noblistów, odkrywców, badaczy, muzyków, pisarzy, polityków, biznesmenów... są ludzie o takim pochodzeniu jest wynikiem innego stosunku wśród tej nacji do kształcenia, do poczucia obowiązku, własnej wartości, konieczności samodoskonalenia... Oni się ciągle kształcą, uczą języków, rodzą się w ten sposób pewne środowiskowe predyspozycje. To jest cały sekret - ich kultura.

Wydaje mi się więc, że lepiej zamiast stać pod budką z piwem jest doskonalić się duchowo, intelektualnie i fizycznie, by potem nie mieć do nikogo pretensji, że się w życiu nie udało. Oszołomstwem jest już kompletnym używanie argumentu narodowościowego w celach politycznych - dla zyskania elektoratu, co na tym forum nie jeden raz i nie jeden z forowiczów czynił.

Antysemityzm wynaleźli przecież podstarzali otyli półgłówkowie i ćwierćinteligenci.

Jet Set mogli cos zawojowac. Tak samo jak DJ Bobo ze Szwajcarii ale jak zwykle eliminacje rzadza sie wlasnymi prawami.

Verka Serduchka powinna wygrac:)

a odpowiedz na to dlaczego Serbia wygrala jest taka: Dejan Kalijevic udostepnil dla calego swiata swoj program do odblokowywania telefonow komorkowych z simlocka, takich jak Nokia 6630, 6680 i inne z BB5. Jest Serbem, a na stronie gsmhosting.com wyraznie dal do zrozumienia o glos na Serbie na Eurowizji :)

google grafika tutaj wiele nie pomoze. trzeba zrobic wycieczke do biblioteki i tam poszukac.

Treść jest ukryta

Wielkie dzięki Vlad i floorek.
Pozdrawiam.

Gdyby Żydzi nie ukrzyżowali Jezusa, ludzie żyliby w grzechu pierworodnym i nigdy nie mogliby być zbawieni. To z woli Bożej Jego Syn umarł by okupić ludzi. Dlaczego zatem te pretensje do Żydów? Oni umożliwili Wam zbawienie!

Zydzi narodem wybranym przez Boga.

VOTUM DEO IGNOTO

wlacz polsat...na wiadomosci teraz!

A ja tak dla przekory.

Popieram w pełni wniosek aby na starcie lekarz dostał minimum 5000 zł. Przecież skończyć takie studia nie jest sprawą prostą, wymaga to dużego wysiłku intelektualnego i niewielu na to stać. Te 5000 to tak skromna nagroda za poniesiony trud i wyrzeczenia. Po drugie jest to nad wyraz godne i społecznie sprawiedliwe.
Jeżeli popatrzy się, że ich wykładowcy asystent zarabia - 1200, a pełen profesor (belwederczyk), a nie uczelniany zarabia na czysto 3000.
Zawsze się mówi, że najwyższą chwałą dla nauczyciela jest aby uczeń przerósł mistrza.

Pozdrawiam!

może za kilka lat... kiedy odejdzie w niebyt wąskie postrzeganie otaczającego naś świata.

Acha, masz na pewno na osiedlu ludzi podobnych sobie. Sa takie babcie ktore siedza calymi dniam i filuja z okien kto z kim kiedy sie spotyka. nastepnie plotkuja miedzy soba i narzekaja:

"A kowalska to ma takiego chlopa, co ona glupia? Powinna chodzic z tym, to taki fajnyc chlopak, ale go nie chciala. Az mi sie niedobrze robi jak sie obsciskuja..."

Tak samo wyglada twoje wtracanie sie w nasze sprawy. Moze w koncu zrozumiesz co nie co, jesli nie to wspolczuje malego licznika oraz wielkosci mianownika w twoim ilorazie inteligencji...

Jestesmy w demokratycznym panstwie i katolicy sa ogromna spolecznoscia. Wiec zastanow sie zanim zaczniesz obrazac czy dyskryminowac ludzi od ktorych sam oczekujesz tolerancyjnosci.

mecz na stadionie, zlot motorów

Ja uwazam, ze kazdy ma prawo do zycia, ale niektorzy w Polsce, jak juz znudzilo sie narzekanie na Zydow i homoseksualistow zaczeli narzekac na kosciol.

Ludzie, co z wami? Co ciekawe, ci sami ludzie ktorzy usiluja publicznie, czy w rozmowach towarzyskich- dyskredytowac katolicyzm oraz chcieliby dyskryminowac go prawniem,najlepiej poprzez zakaz budowania kosciolow (kto wie co pozniej, delegalizacja?)- na paradach/manifestacjach wyzywaja innych od faszystow walczac o "tolerancje" -jak widac- tolerancje nie dla wszystkich -czyli g...wno nie tolerancja. Jak zwykle rowni i rowniejsi :>>

Kolejny przyklad waszej hipokryzji.

ŁKS Łomża - Lechia Gdańsk 1:1. Bramkę dla Łomżan zdobył Krzysztow Strugarek głową po dośrodkowaniu z rzutu rożnego, była to bramka dająca ŁKSowi wyrównanie. Moglismy strzelić jescze jedną, dwie bramki ale bramkarz gości bronił kapitalnie.

A może panowie więcej luzu mniej i emocji.

Po pierwsze: w Polsce powinno wprowdzic się rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym dotyczącą wiary(przeciez nikt , się swojej wiary nie wypiera)
i w związku z tym, na rzecz wpisanego koscioła powinna odchodzic kwotka w wysokośći(kwestia do dyskusji) powiedzmy 1 %. Dochody kosciołów: katolickiego , prawosławnego i innych byłyby czytelne i przejrzyste. W ramach tak zgromadzonych środków można by było budować koscioły co 150 metrów - jakby było wspólnoty na to stać.
Mielibyśmy jasnośc ilu jest wyznawców w każdej wierze, nie byłoby gadki , ze ktos komuś buduje.
Po drugie:
Jeżeli obywatel chciałby, to tak, jak teraz mógłby oddać jeden procent na instytucje pożytku publicznego(czy jakoś, tak to sie nazywa)- mógłby ponownie wzmocnić lokalny swój kosciół ( bo poprzednia kwotka, punkt pierwszy, wpływałaby do centrali koscioła)
Po trzecie:
Jeżeli, prezydent, senator, poseł , burmistrz , czy rada miejska oraz zwykły obywatel chcieliby coś dać kosciołowi , to tylko ze swoich prywatnych środków i opodatkowanych jak wszystkie darowizny.

po trzecie :
koscioły podlegałyby takim samym warunkom jak reszta społeczeństwa -podatki od gruntów, opodatkowanie działanosci gospodarczej i brak ulg.

po czwarte: w szkołach oprócz krzyża wisiałaby gwiazda dawida , pólksiężyc i reszta symboli religijnych - albo nic, co świadczyłoby o świeckości szkoły.
Nauka religi poza szkołą w wyznaczonych miejscach we wspólnotach religijnych. W szkołach religioznastwo bądż etyka prowadzona przez osoby świeckie.

To tytułem wstepu , co kochani o tym sądzicie .
Pod pojęciem kosciól - rozumiem różne wyznania i wspólnoty religijne.
Czy powyższe krzywdzi wyznawców różnych kosciołów , czy faworyzuje kogoś? Czy wreszcie sprawia przejrzystość w finansach?? Czy przeszkadza w praktykach religijnych??

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Ah zapomniałem, ateista nie wpłacałby nic.

dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/

te dzieci neostrady sa wszedzie......:/

dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/

bronił kapitalnie.????
Przesada... ostatnie minuty (no cała 2 połowa) bronił jak jakiś czarodziej xD
Nap[rawde...szacunek dla niego..:)
no ale Łomżaq także pokazała że potrafi:)

piękny mecz naszych zawodników!!!!
Piękna bramka Strugarka z dośrodkowania z rzutu rożnego!!!!
W zwycięstwie przeszkodził nam sędzia, pech ( słupek po pięknej akcji naszych zawodników) i bramkarz gości, który bronił bardzo dobrze.

Kudrycki zagrał dobry mecz...miał kilka udanych interwencji.

bij w gowno czubku :)

Aviva ŁKS!!!

Przypominam ze jutro tzrecie spotkanie ligowe o godz.19,a potem jak zwykle stoliki do rana :):):)

o zgrozo to już 8 rondo w naszym mieście.....

teraz to i w windach montować będą ronda, by jeździły na okrągło

o zgrozo co 100 metrów rondo....

na cholerę wydawać było takie pozwolenia na budowę galerii bez węzła komunikacyjnego?

Pewnie kolejne rondo niedługo powstanie koło Centrum Katolickiego - pewnie w ramach tzw. offsetu z tytułu budowy Kaufland`u

Paranoja!

Ale lepiej mieć 15-cie rond i centra handlowe niż jedno rondo i mieszkać na wiosce zabidej dechami do jakiej Łomże można zaliczyć. Pozdro

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Białystok zabrał całą kasę , a to co wyciąga miasto starcza tylko na rondo .

VIP_1 coraz więcej rond to nie znaczy,że się robi z Łomży wielkie miasto. . .
Wcale Łomża nie jest wioską zabitą dechami tylko poprostu takie władze.

jestem za takimi mini rondami, rozwiazuja wiele problemow!! Że są male? to żaden problem , nie musisz sie rozgladac we wszystkie strony.MarCo ---uwazam , ze strawisz nawet to przy Browarze-- napewno kiedys sie przyda , ŁOMŻA NAPEWNO NIE POZOSTANIE NA ZAWSZE "ZADUPIEM" czego Tobie i sobie życzę.

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Woow co za patos! Kulig myślę że zrobiłbyś karierę w fakcie albo innym super expresie ;)

A tak poważnie to nie chrzań i powtarzaj zasłyszanych farmazonów o oddawaniu kasy za studia. Należałoby od wszystkich tego żądać, a nie złośliwie tylko od wyjeżdżających lekarzy. Wielu ludzi wyjeżdża na zachód, niektórzy po studiach, inni nie, ale każdy jakieś szkoły kończył. Od wszystkich chcesz kasy? Obiektywnie rzecz ujmując oczywiście.

A po drugie - jeśli ja się uczyłem za twoje składki - to ty za moje. Remis.

A na koniec - no weź się przyznaj - kto cie skrzywdził? A najlepiej zrób to w prokuraturze, bedzie zdrowiej i sprawiedzliwiej, niż tak rzucać gównem na oślep (przepraszam za określenie ale pasuje idealnie do sytuacji).

Miłego popołudnia

PS. Nie zarzucam społeczeństwu ciemnoty, jak sugerujesz. Tobie zresztą też, tobie jedynie ślepej nienawiści. A społeczeństwo w dużej części rozumie nasze postulaty. Wystarczy posłuchać, popatrzeć na wyniki obiektywnych sond. I na koniec życzę tobie żebyś nigdy nie chorował. Naprawdę!

Autor: mieczkoś997 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 09-05-07 16:36

Niektóre wypowiedzi typu:"Niech go powiesza pod celą" są przesadą (...)
--------------------------------------------------------------
Andrzej skur.... Tyburski-zabójca policjanta w Mikołajkach
Pamiętamy o Tobie śmieciu!!Nie dajmy kur... szans!!

Odezwal sie Ten, co k.... nie przesadza!

a tak się spytam? gdzie masz SP1 w Łomży?(oczywiscie obecnie)

Dzięki, psilocyber za życzenia. Zdrowia nigdy dosyć, jak niektórzy mawiają .

Dobrze , że się pojawiła kolega Marcin , od początku śledził, ten wątek (moze psilocyber nie chce czytać całosci , tylko urywki pasujące , do tez prze niego głoszonych głoszonych)
To wskrócie przypomne o co mi chodzi.
Po pierwsze, nie generalizuje. Sa lepsi i gorsi lekarze , Są lepsze i gorsze ośrodki medyczne. Tak jak lepsi i gorsi piekarze , murarze itp
Po drugie
zyjemy w kraju który ma ograniczone mozliwości. I na miarę tych możliwości różne grupy różnie zarabiają. Tak sie składa, ze lekarze sa na garnuszku państwowym, tak jak strażacy , policjanci i inne grupy zawodowe. Nie słyszałem aby w tych pozostałych grupach była taka patologia jak w Słuzbie Zdrowia. Czym maja postraszyc strażacy???, że do pożaru, albo wypadku nie pojada!!! , a policjanci czym postraszą? (dotyczy grup opłacanych przez państwo) A pozostałe zawody mechanik , elektryk, murarz. czym postraszą .
Po trzecie
Strajk lekarzy ma charakter płacowy. Nie słysze od nich postulatów jak rozwiązac problemy Służby Zdrowia tylko - dajcie kasy bedzie git . Bo kolesie na zachodzie tyle zarabiaja to wstyd my tez jesteśmy fachowcami i mozemy wyjechac jak kaski nie dostaniemy. Słyszał ktos, to z ust strażaków , policjantów. Ile razy będziemy dawac kasę i ile tej kasy, i jaką mamy gwarancje , że za pół roku znowu lekarze nie beda chciali kasy. Czy w Służbie Zdrowia wszystko gra?? Może tam poszukać kasy likwidując patologie.
Po czwarte. Twierdze , ze lekarze sami sobie są winni , bo godza sie na patologie . Cwaniaki nabija sobie kasę, a odium spływa na wszystkich lekarzy. Nie bedę sie rozpisywał w tym punkcie , bo uczestnicy forum juz opisali przykłady wcześniej. A jest ich tak duże , ze ....
Po piąte
Po skończeniu studiów, można było otworzyć prywatna praktykę i zmierzyć sie z realiami w Polsce . Mozna było wziąć odpowiedzialność za to co sie robi, także a przede wszystkim finansową . Czy zainwestowaliście swoje oszczedności w prywatna praktykę?? Tak jak np: mechanik , lakiernik, piekarz. Raczej bezpiecznie siedzicie i dalej komuna, czy sie stoi czy się leży po miesiącu się należy. Czy zrezygnowaliście z pracy w uspołecznionej służbie zdrowia praktykujac prywatnie. Konflikt interesu w innych grupach zawodowych nie do pomyślenia.
Kto ma dzis pretensje do stomatologów , którzy prowadzą prywatną praktykę.
Po szóste
W tej opluwanej państwowej Służbie Zdrowia mieliście kochani mozliwosc zetknąć się z urządzeniami technicznymi, które kosztuja miliardy złotych, zostaliscie przeszkoleni przez państwo jak je obsługiwac , nabraliście na koszt państwa wprawy. Niestety to jest koszt nas podatników. koszt , który znacznie przekracza koszty studiów. Więc wyjeżdżając nie zapominajcie o tym. Nie nabieraliście doświadczenia w swoim prywatnym gabinecie
Po siódme
wybierając studia sytuacja nie była inna niż teraż . Warunki pracy i płacowe nie pogorszyły sie dla Was drodzy lekarze drastycznie z dnia na dzień. Wybierając zawód wiedzieliście co Was czeka. Więc jeżeli uważacie , ze jest źle to wskażcie patologie , albo je usuncie sami, wtedy pojawia sie pieniążki
Po ósme
a nie chce mi się już pisac , bo to oczywiste kwestie nie raz przetaczane na forum.

przeczytajcie jak arogancki jest Wasz stosunek do osób , które to opisują .
Kto się leczył to tą arogancję na puszenie zna. Kilka postów wcześniej mozna było przeczytac jak to bajka medycyne skończyć śmiać mi sie chce , bo z tego skończenia ma wynikac kaska. Tak ?, tak myślicie - to chyba kaska od mamusi i tatusia , albo babci i dziadka. Od społeczeństwa to kaska za wyniki ma byc , a nie za to , ze ktos w wielkiej meczarni ukończył studia. ( może ledwo, ledwo)

Aha o strażakach i patologii u nich nic chyba nie słychac, a niektorzy z nich też studia ukończyli, też mają dyżury, też ratuja ludzkie życie . I nie są tak nadymani, aroganccy i pazerni jak lekarze.
Podwyżki bym dał , ale tylko pielęgniarkom.

"Wszystkim zdrówka w tym tygodniu - chyba wiemy dlaczego"
- tak wiemy, wiemy dlatego opisujemy patologię.

"Zresztą, czy gdyby nasi lekarze byli kiepscy tyle zagranicznych, renomowanych agencji rekrutacyjnych by się o nich zabijało?"

- jakoś ja nie widziałem tych trupów.
Chcą do pracy, bo przeszkolenie lekarzy tam jest bardzo drogie i nie wszystkich na to stać, lepiej podkupić w Polsce bo nikt o koszty, które poniósł sie nie upomni, bo to państwowe koszty - czytaj niczyje i napewno nie lekarza.
Pilotów też chcą, bo z miejsca pracują i przynosza im dochód, tylko kto ponosi koszty ich wyszkolenia. Ha ha ha pewnie sam pilot- tatuś i mamusia , babcia dziadekhahaha, ale tysięcy Polaków.
Trudno zrozumiec te kwestie, to trudno

Kończę dyskusje w tym temacie.

ja mam dwie 14 stan okreslam na dobry gg: 7771426

MAM do was pytank czy zawodnocy ŁKSu trenują w tym czasie niepewności , który rozstrzygnie się 15 czerwca ??? Czy Łomża zagra bez baraży czy w barażach prosże o ODP >>>......<<<<<

Treść jest ukryta

Całych wakacji nie musi robić.
Wystarczy pierwszy miesiąc.

i tak będą ludzie jezdzic z łomży do zammbrowa bo tam przynajmiej luz jest a na tej pływalni bedzie tak samo jak na dziesiątce że sie woda gotuje bo pieć osób na jednym torze i jeszcze jakies sekcje trenują. to zeby miec chociaz pól toru to tzreba o siódmej rano dymac albo po dobranoccce. i gdziwe chcecie skakac ??????????? między te głowy w basenie?????????????/
____________________________________________--

stol na gorze nie stoi po modernizacji!
Stol tam stoi ladnych pare lat, a modernizacja byla chyba rok temu

koniec świata jest w sumie pare razy do roku tylko zalezy dla kogo konkretnie...:P koniec swiata to bedzie jak cos fajnego nam tu pobuduja:P

Tragedia! jedyne słowo jakie nasuwa mi się na myśl po tym jak jeżdżę po mieście. Ulica zjazd cała płynie! dosłownie płynie...
Kilka dni temu przejeżdżając ul. Zjazd spotkałem się z ekipami naprawiającymi wieczne występujące tam dziury. Pierwsza moja myśl była bardzo pozytywna: "Wreszcie naprawiają!" i w dodatku robią to w nocy gdy mniejszy ruch- jednym słowem brawo nareszcie ktoś pomyślał.
Jednak gdy dziś tam jechałem to jest koszmar! szkoda samochodów żeby jeździc po takim lepiku, który zostaje cały na samochodach zamiast zakrywać dziury do czego teoretycznie został użyty.
Nasuwa mi się jedno pytanie: Czy nie można było użyć czegoś bardziej trwałego i odpornego na wysoką temperaturę i nacisk ogromnych ciężarówek które strasznie niszczą nasze drogi?

przynajmiej są prawdziwe!

Też słyszałem ,ze w 2012 roku ma być koniec świata ,z 3 lata temu gadali ,ze jakieś przepowieści się sprawdzają ,i w 2012 roku nastąpi jakaś wielka wojna i koniec świata!

.

K..wa, kto mnie namówił na tak debilny program, prezenterzy nawzajem z h...m władnymi se w d...y płyty wkładają, cukrzą jak debilne piosenki "przeboje lata" mają być w wykonaniu trzech hipopotamów, rozynkiem skwaśniałym szcześniakiem mnie robią za glass miesiąc w miesiąc abonament? Sorrki za język, ale taki poziom OPOLE PREMIERY. Najfajniejsze były reklamy.

Są gorsze przypadki np. ten:

Drogie Bravo, drodzy koledzy i koleżanki.
mam na imię Dagmara i mam 19 lat. Moja sytuacja jest bardzo krepująca i nie wiem co teraz mam zrobić. Jestem juz dorosłą dziewczyną i mam wspaniałego chłopaka o imieniu Marcin, którego kocham ponad życie i myśle że on moje uczucia odwzajemnia. Jesteśmy juz razem 6 miesiecy i postanowilismy dokonac Aktu Miłosnego, aby umocnić nasz zwiazek. Niefart polega na tym że ja jestem dziewicą, a on już doświadczonym mężczyzną.Bardzo obawiałam sie że nie spełnie jego oczekiwań, po prostu zawiode! Na dodatek wszystkie moje koleżanki potraciły juz dziewictwo i żeby mieć o czym rozmawiac z nimi, powiedziałam że ja równiez nie jestem jak to sie potocznie mówi "cnotką". O tym fakcie dowiedział sie Marcin od mojej koleżanki, Moniki, która jest jego dobrą znajomą. Gdy Marcin zapytał czy to prawda, nie zaprzeczyłam. Ustalilismy nasz Pierwszy Raz na najblizszy weekend, ponieważ Marcina rodzice jadą na wesele. Bardzo sie obawiałam bólu, oraz tego że Marcin posadzi mnie o kłamstwo, wiec postanowiłam jakoś sobie poradzić Nie chciałam przespac sie z "pierwszym lepszym" gdyż kocham Marcina i chcę aby to on był moim Pierwszym Mężczyzna !Akurat zdażyło sie tak że byłam sama w domu i postanowiłam uporać sie z moja błoną dziewiczą. Nie chciałam tego robić palcami ani jakimś twardym przedmiotem a na wibrator niesety nie było mnie stac. Poszłam wiec do lodówki i zobczyłam nadająca sie do mojego czynu kaszanke. Odpowiadała mi rozmiarem i gróbością, była troche za zimna i za twarda wiec postanowiłam ja podgotowac. Kiedy nareszcie ostygła, nasmarowałam ją wazeliną i zaczęłam wkładać do pochwy. Poddałam sie chyba za bardzo chwili i za bardzo ja scisnełam. Wtedy stało sie najgorsze co mogło sie stać KASZANKA SIE ZŁAMAŁA! Rozpaczliwie próbowałam ja wyjać palcami ale chyba troche za bardzo ją rozgotowałam i niektóre kawałki kaszanki zostały mi w pochwie i nie mogę ich wyjąć! Wstydzę sie isć do ginekologa a za kilka dni wyczekiwany przez nasza dwójke upojny weekend Nie wiem co mam zrobić i do kogo sie zwrócić. Co teraz pomyśli o mnie Marcin BŁAGAM POMÓŻCIE! Zrozpaczona
CDN

CD
Odpowiedz Redakcji:
Na wstępie pragniemy podziekować Ci za podzielenie sie z nami swoim problemem. W twojej nader ciekawej sytuacji proponujemy Ci dwa rozwiazania:
1. Ekstrawaganckie w stylu new art.
2. Siłowe
Pierwsze wydaje nam sie ciekawe lecz moze nie przyniesć spodziewanych efektów. Musisz pokroić cebule w kostkę, a nastepnie podsmazyć ja na złocisty kolor na patelni (koniecznie na oleju z pierwszego tłoczenia). Nastepnie musisz dopchać ja do pochwy i zrobić 3-4 przysiadów tak aby zmieszła sie z kaszanką. Potem zaproś swojego ukochanego na romantyczne spotkanie inicjujace. Przed pierwszym stosunkiem zaproponujesz mu wiec kaszanke po staropolsku w wersji francuskiej. W ten sposób osiagniesz dwa cele: -
udowodnisz mu ze bardzo go kochasz i jednoczesnie pokażesz ze świetnie gotujesz. Przypominamy Ci powiedzenie "PRZEZ ŻOŁADEK DO SERCA".
Rozwiazanie drugie jednak o wiele bardziej skuteczne. Przygotuj patelnię na której miałaś zarumienic cebulkę. Nastepnie weź ja w prawa ręke (jeśli jesteś leworeczna to w lewą) i pier***ij sie nia z całej siły w głowę- bo tobie juz chyba nic nie pomoże!
Z poważaniem
Redakcja

jak zgubiles na Dmowskiego to raczej juz go nie znajdziesz ;)

Otwarty otwarty tylko trzeba wiedzieć jak pukać bo rzeczywiście nie wszystkich wpuszczają.

ale no coz zycze zeby sie znalazl...z gory pozdrawiam

"jak ktos będzie chciał sprzedać Wam taki tel. to go nie kupujcie"

myślisz że taki telefon to tylko Twoja panna ma w mieście że juz nie mozna kupować?

"mocny w gębie?A po czym to stwierdzasz co ja takiego powiedziałem?"

...A ZLODZIEN(O ILE GO ZNAJDE) ZAJEBANY!!
---------------------

Poza tym sam już chyba nie wiesz czy teljest zablokowany. raz twierdzisz że jest i nie jest już do użytku a innym razem się dziwisz że można w ogóle zablokować:

- ...NIE KUPUJCIE,BO ON BEDZIE ZABLOKOWANY
- ...juz jest zablokowany nikt nie bedzie mial z niego pozytku
- Nie znam sie na telefonach (...) Podobno przez IMEI mozna zablokowac ;]

DiDi

tyaaa
carrefour na szosie...ciekawe gdzie? no chyba nie kolo ronda...

Możecie podać mi linki stron na których można ściągnąć jakieś fajne nutki techno i klubowe tylko jakieś fajne żeby były!! THX !!

człowieku jeśli sie tam uczysz to sie zapytaj jeśli nie to poco ci to????

Pieniędzy za strajk nie dostajemy, ale trzeba utrzymać szpital czyli prąd, woda, sprzątanie itp. a pieniędzy z NFZ-u za dokonane zabiegi nie ma.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org