Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Cuda Cudaka i pluszaków |
Pawel_W to, ze podwyzki obejmuja ludzi ktorzy sa zatrudnieni na umowy to raczej oczywiste. A co do ich kwoty to sam zobacz... zalezy jakie pieniadze sa dla kogo smieszne. Jesli liczysz 30% od 1200-1800 brutto, to podwyzka wyniosla 360-540zl brutto, czyli jakies 250-370zl na reke. To jest smieszna kwota? No to teraz sie posmiej, bo np. nauczyciele dostali tej podwyzki 5% czyli 50zl brutto, czyli kolo 30zl na reke i to jest dopiero smieszne. Sam widzisz, ze nie dostaliscie malo. Zreszta, podawanie kwoty procentowo nie jest wedlug mnie demagogia. Bo zwiekszenie zarobkow o 1/3 w skali roku to duzo. Czy uwazasz, ze jak ktos dostaje podwyzke w sektorze prywatnym np. to oznacza ze nagle zamiast 1000zl zarabia 2000? Wiec akurat z tej sytuacji to bym sie cieszyl, a nie denerwowal. Mysle, ze to sa faktycznie duze pieniadze z budzetu, biorac pod uwage ze brakuje ich tez na wiele innych rzeczy. Pomijam tu juz kwestie tego, jak dysponuje funduszami nasz rzad, bo to oddzielny temat.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Cuda Cudaka i pluszaków |
mam flaszkę bo jest taki jeden .Heniek Piekarski
|
|
...a ja słyszałem wczoraj na własne uszy w szpitalu jak lekarz schodzący z dyżuru mówił do kolegi że "teraz idzie zarabiać pieniądze" (Eskulap). Więc wg mnie won z ciepłej posadki w szpitalu (odprowadzą zusy itp ) i można w Eskulapie zarabiać a szpital biednieje. Potem taki p.Dochtór podpierając się zarobkami ze szpitala biadoli jaki to łon biedny... tfuj!
|
|
no cóż, państwo tak jak rządzący - poziom raczej niewysoki :)
|
|
to jest przestępstwo - http://wiadomosci.onet.pl/1537678,11,item.html. Jak można do tego dopuścić ? koziol0
|
|
Szamca: łożysz łożysz, lub będzisz łożył z podatków :) z tą różnicą tylko nie wiesz na jaki kościół
|
|
Van_Loosen może źle się wyraziłem. Ja udostepniam to całemu światu, a że tylko kilka osób z tego korzysta to już inna bajka
|
|
hmm.... Bartes zdradź mi proszę, w jaki sposób prezerwatywy umilają Ci życie?. Ja osobiście wolę kobiety....
|
|
no tak czuubku, nie pomyślałem o awaryjności Meganek... :) Bimbo !
|
|
"loosac zbyt szybko oceniasz ludzi, a tym samym nawet nie wiesz jak błędnie. Napisałem o ilości kościołów a Ty próbowałeś przemycić do tematu katolicyzm, ateistów, Żydów i homoseksualistów oraz wycieczki prywatne, sedno zostawiając nietknięte, zupełnie jak polityk - tematy zastępcze." Ilosc kosciolow to sprawa wiernych i kosciola. Nie twoja. Nie tobie decydowac ile ich powinno byc, nie tobie decydowac ilu ma przypadac wiernych na 1 kosciol. Kosciol ma pieniadze to sobie buduje. Wierni daja. Z WYJATKIEM SWIATYNI OPATRZNOSCI -panstwo nie sponsoruje budowy kosciolow. Ile razy mozna powtarzac? Nie mam nic do Zydow, homoseksualistow i ateistow, dopoki nie wpie..laja sie w nasze sprawy i nie usiluja nam mowic ile nam potrzeba kosciolow i jak ma wygladac wiara. Bimbo !
|
|
Miało być OBŁĘD :)
|
|
Marco tylko ze jak nie bylo ronda a chciales z Poznanskiej wjechac na Wojska Polskiego to musiales miec oczy wkoło głowy i czekac pol godziny na odpowiedni moment zeby wlaczyc sie do ruchu( nie wspomne juz o godzinach szczytu).. na rondzie zawsze szybciej i bezpieczniej sie wcisniesz.
|
|
tak start około 11 przy polmozbycie.
|
|
Akurat w tym miejscu rondo to bardzo rozwiązanie, i nie będzie małe, jak te przy Polowej, bo tutaj jest dwupasmówka. Jest absolutnie za jego budową, wiecie chyba, jak ciężko jest włączyć się do ruchu od Ks. Janusza na drugą stronę dwupasmówki, z resztą z drugiej strony czasem też nie lepiej. Tiry tędy nie jeżdżą, więć będzie dobrze. A i wjazd na Żeromskiego zrobią. Wg mnie to dobry pomysł, tylko ciekawe kiedy je zrobią :/
|
|
Sporo zacietrzewienia w tym wątku. A już kulig to osiąga wyżyny, żeby nie powiedzieć, że szczytuje :) Ty chyba kolego siedzisz gdzieś blisko medycyny skoro "tak dużo wiesz". Niestety twoja wiedza odpowiada mniej więcej prasie brukowej, tak więc domyślam mniej wiecej jaki zawód wykonujesz. A już na pewno masz kompleksy w stosunku do lekarzy - pewnie sam byś chciał nim być ale "za krótki jesteś". Bo studia medyczne to nie taka bajka jak ci mamusia zapewne opowiadała. Są też poszkodowani pacjenci. Hmmm skoro tak dobrze leczą w Białymstoku albo w Wa-wie to ja się pytam - czy tamci lekarze mają zatem prawo do podwyżek? Zarzucacie lekarzom, że dorabiają. Ciekawe kto by pracował jakby nie dorabiali. Kto by poobsadzał te wszystkie intratne dyżury w szpitalach, pogotowiach itp.itd., gdyby nie dorabiali. Polska jest na ostatnim miejscu w Europie, jeśli chodzi o przeliczenie liczby lekarzy na 1000 osób ludności. W szoku?! Jeśli suche liczby nic nie mówią to teraz wyobraźcie sobie sytuację, w której lekarze przestają pracować wiecej niż pozwala prawo europejskie, ktore zaczyna u nas być przestrzegane z ociąganiem (czyli lekarz nie może pracować wiecej niż 48 godzin w tygodniu%2
|
|
loosac piszesz "...Ilosc kosciolow to sprawa wiernych i kosciola. Nie twoja" - widzisz, miałem rację że za sazybko oceniasz i błędnie. Czy wierny nie może twierdzić że jest zbyt dużo kościołów ?!. Ty pewnie byś chciał by wszyscy wierni byli jak te barany i beeeeczeli w jedynym słusznym kierunku... jak za komuny. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Też uważam, że rondu przy stokrotce jest potrzebne. Ale te na Poznańskiej to żenada.
|
|
Na przykoszarowej dobry stolarz naprawdę. Robił u mnie w mieszkanniu kuchnię. A tematów było dosyć sporo na forum,możesz poszukać tam znajdziesz dużo adresów.
|
|
Nam nie brakuje argumentów. Ty i tak zawsze wiesz lepiej, i choć nie masz racji to przecież Twój zapluty honor jest najważniejszy. Uważasz, że zawsze masz rację. Czy Ty masz jakieś kompleksy??? Aha. Tak przy okazji. Trudno żeby ci co studiowali zarabiali tyle co ludzie po podstawówce. A do bycia strażakiem, albo policjantem za wiele nie potrzeba :P A wiesz dlaczego z Tobą nie chcemy gadać???? Popatrz na ostatnie zdanie każdego swojego postu to sie dowiesz!!!
|
|
Atbis - a ty co? pracownik CBA ?? Co to znaczy mała część nie? jesteś w stanie zrozumieć oskarżenia, które rzucasz? czy za krótki myślowo jesteś? może wyraź to w procentach jak masz taką przebogatą wiedzę na ten temat. Przecież wiadomo. Co to wogóle za zwrot. Skąd wiadomo? Z prasy? Badania prowadzisz na ten temat? A może wiesz od kolegi, który mówi, że dał łapówkę. A jak mówi, że dał to ty jesteś przestępcą, bo wiesz o przestępstwie i nie zawiadomiłeś organów ścigania. Także uważaj co piszesz smarkaczu - bo może ktoś z Policji czyta to forum i wyciągnie wnioski! Takie opinie to zakała każdego forum. Ktoś bezkarnie rzuca gównem! Jak masz palancie dane na ten temat to na Policję idź! A jak nie - to nie powtarzaj bredni. Ukryje się jeden kretyn za pseudonimem i oczernia bezkarnie. Kolejny się na dziennikarza nadaje! Oni też się często za ksywkami chowają. Już nie mam siły. Jakieś pryszczate nastolatki tu chyba się produkują. Produkujcie się dalej. Ja wiem jedno - Życie uczy pokory. Was też nauczy kiedyś. Chcę wierzyć, że są ludzie którzy rozumieją, że ten protest nie jest o kasę, ani przeciw pacjentom, ale o zmianę funkcjonowania systemu jako całości. Tak naprawdę drodzy pacjenci walczymy także dla was. Ale rozumiem, że ciężko to pojąć przy tak negatywym "public relations" jaki mamy w tej chwili. Trudno. Wierzę, że bedzie lepiej. Pozdrawiam
|
|
Niestety to wina biletów , myślę ,że jakby zarząd nie był tak skąpy i zmniejszył by ceny biletów ulgowych i normalnych o 5zł to te miejsca nie były by puste .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |