wtorek, 01 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
szlachta zaściankowa, czyli niespełnione ambicje Bronisława

czuubek........., ale przyczubkowałeś !!! A może to towarzysz Adolf HA był przyczyną tego nieszczęścia?? Nijak do tego ma się NKWD, którego "zasługi" należy zapisać w okresie późniejszym. Była wojna. Żaden z tych młodych chłopców nie chciał wtedy tu być. Wiadomym, że albo wykonasz rozkaz albo "kula w łeb". Gdyby podjęte zostały inne strategiczne decyzje przez zachodnich sojuszników w roku 1939 to być może zamiast żołnierzy sowieckich gineli by wtedy na naszych ziemiach żołnierze alianccy.

the thruth tracker

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: szlachta zaściankowa, czyli niespełnione ambicje Bronisława

Dlaczego nikt nie zauważa głownego winowajcy, odpowiedzialnego za tragiczne następstwa II Wojny, a jest nim przedwojenny Rząd Polski, katolicka sanacja, która przywołując często Boga na pomoc, dała nogę z kraju zostawiając walczących pod opiekę opatrzności. Czym się to skończyło wszyscy wiemy. Wojny trzeba wygrywać, Polska przegrała z Niemcami, przegrała powstania /w tym Warszawskie/, przegrała z ZSRR. Przegrany najczęściej traci, także suwerenność. Żadne oddawanie się pod opiekę Opatrzności nic nie pomogło. Po Konstytucji 3 Maja historia Polski to jedno, wielkie pasmo klęsk i nieszczęść narodowych. A teraz za to buduje się świątynię jako wotum wdzięczności! Wdzięczność za tragedie i nieszczęścia? Tak nierozumni są tylko Polacy.

Racjonalizm ratunkiem ludzkości.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Zadzwonił do mnie kolega ze Stalowej Woli, pogratulował, życzył i podziwiał, że z takimi kłopotami daje sobie radę nasz klub ŁKS. Podobają mu się stroje ŁKSiaków. Zaznaczył, że fajna sprawa tyle reklam na strojach piłkarzy "komercja was tylko może uratować", a i tyle firm może pokazać się w Polsce. Jeden fakt tylko przykłuł mu uwagę. Tam gdzie powinno być imię lub nazwisko piłkarza jest to samo nazwisko w liczbie mnogiej. Klony? Nie jemu odpowiedziałem, to sponsorzy. Odpowiedż "gadanie, to klony"

.

no niestety czubku, trzeba skądś dostawać te pieniądze, nie ważne w jaki sposób, ważne zęby byly.

Na pewno nie chciał zabić ale zabił i za to poniesie zasłużoną karę, a ja tak się zastanawiam, ilu krzykaczy w tym temacie nigdy nie prowadziło pojazdu po 'kielonku'. Pewnie zaraz będzie masa postów typu "ja nie prowadziłem".....

plakat nawołuje do agresji

macie jakies inf o wypadku na kurpiach co zginol brat tego "zbojcy"? jak tak bede wdzieczna

Kokosz

Seweryn W. Zdawał sobie doskonale sprawe z tego ,ze cofając pojazdem tym samym odbiera życie dziecku.Sku.....el juz się nie wywinie.Jego czyn pogrążył w smutku dwie rodziny,jego własną i 9letniego chłopca.Dziecko napewno by przeżyło,gdyby tylko było potracone.Co myślał kierowca wykonując taki manewr?!

Treść jest ukryta

Vlad pisząc post nie poruszałem tematu śmierci tylko próbowałem przybliżyć Torowi wiedze na temat kryminalistyki stad moje usmiechy.
Tor polecam stronę: http://www.kryminalistyka.fr.pl/
Sam jestem jej stałym bywalcem od kilku lat i rozwieje Twoje wątpliwosci :)

A odnosnie tematu to po co mam pisać posty w stylu:"powiesic go" ," na krzesło elektryczne" itp. To już nic nie zmieni.Poczekajmy do wyroku sądowego i wtedy będziemy mogli oceniać karę jako poniesie pan W.

Nie wiem ile naliczyliście tych samolotów :D
Jeden transportował jakiegoś mężczyznę do szpitala w Białymstoku.
Drugi to mig-29 z Minska Mazowieckiego ,a o żadnym innym nic mi nie wiadomo :)

skutery to nie motocykle

Kokosz

Wesoły Romek- rozpie******* mnie swoim tekstem. A ile masz lat 10?

the thruth tracker

Zachodzę w glowę, kto stanie się posiadaczem pięknej działki na Ogrodowej.Tej po pożarze.Oj,wysoce smakowity kąsek.Macie może jakieś typy?

Autor: czuubek (---.lom.vectranet.pl)
"Data: 11-05-07 08:34

www.4lomza.pl/index.php?wiad=11410#1
ja też chcę 7 500 zł brutto, też mam rodzinę na utrzymaniu, też długo się uczyłem, ja też nie mam wolnych świąt i weekendów, też walczę o życie ludzi, ale też i o ich mienie. Mało tego nadstawiam za to własne życie (w przeciwieństwie do lekarzy), ja pracuję na zewnątrz, upał nie upał, mróz, deszcz i to za 2000 zł brutto. U mnie "pacjent" nie czeka pod drzwiami godzinami i nie czeka w kolejce miesiącami. U mnie obywatel musi być "obsłużony" tu i teraz (bo najważniejsze jest jego życie, zdrowie i mienie). Tak PANOWIE I PANIE "lekarze". Problem mój, że ja nie mogę strajkować. Nie mam prawa pracować ponad 8 godzin, nie mogę brać dodatkowych dyżyrów Nawet nie miałbym sumienia pozostawić człowieka w potrzebie. Ale lekarz tak, łon będzie strajkował.

ściemka wszystkim"

Zobacz, jak na zawołanie, dostałeś super szansę.
Świętokrzyscy neurochirurdzy złożyli wypowiedzenia z pracy. Spiesz się, bo było ich tylko 7, za moment miejsca będą zajęte:)

No właśnie. Wyszło szydło z worka.
Pytanie: Jak tak można?

DZIENNIK
Protesty w służbie zdrowia
2007-05-23 21:38 Aktualizacja: 2007-05-24 12:26
Lekarze o pielęgniarkach: Nie chcemy przyzwoitek

Strajkujący lekarze zapowiadają, że jeśli na piątkowe negocjacje ministerstwo zaprosi pielęgniarki, wtedy w ogóle nie podejmą rozmów. "Przyzwoitek nie potrzebujemy" - tłumaczą DZIENNIKOWI. Ale ministerstwo zaprosiło już nie tylko pielęgniarki, ale także inne centrale związkowe.

Kompromis zaproponowany przez strajkujących lekarzy, którzy chcą, by rząd jeszcze w tym roku dał miliard złotych na podwyżki tylko dla lekarzy, oburzył pielęgniarki i inne zawody medyczne. Zarzucają oni lekarzom dbanie wyłącznie o własne interesy. Grożą rządowi masowymi strajkami, jeśli pieniądze dostaną tylko lekarze.

Hanna Gutowska - szefowa warszawskiej Izby Pielęgniarek i Położnych - nie kryje, że jest urażona tym, że lekarze zaproponowali rządowi zawieszenie strajku w zamian za podwyżki tylko dla siebie. Zwraca uwagę, że na plakacie, który reklamuje strajk, to właśnie pielęgniarkę umieścili na pierwszym planie, a dopiero z tyłu lekarzy: "Na plakat to byłyśmy dobre, a do podziału pieniędzy to nie?" - oburza się.

Frotk agdzie to jest dokładniej bo nie mogęskojarzyć ? Jest tam jakiś szyld ?

Jako męska część forum stwierdzam, że przez określenie "niezła sztuka" rozumiem poprostu atkracyjną kobietę i nie ma w tym ani torche złośliwości czy pogardy, a jedynie podziw dla urody tej osoby.

ale sie w mieście dzieje, o ja Cie przepraszam.Jest nawet protest.
Duńczycy powinni zamknąć ten browar.Wtedu by sobie społeczeństwo poprotestowało.

Mam pytanie: czy można korzystać dla własnego użytku z boiska klubu Perspektywy, tego przy PG 8 ? czy istnieje taka możliwość?

naogladaliscie sie skuterow:) bo ja mam juz ich dosc...wiecej go slychac niz widac...

Półnagiej?? Aha i kobiety na bilboard nikt nie wcisnął. Sama chciała i na pewno wiedziała w jakim kontekscie bedzie uzyty jej wizerunek. Ja za określenie niezła sztuka bym się nie obraził ;D

W ogóle o co cały protest?

1. Kobieta, która pozowała do plakatu, na pewno wiedziała, gdzie będą jej zdjęcia i nie miała nic przeciwko, poza tym zarobiła kasę. Swoją drogą bardzo ładnej urody ta pani. "Półnaga" ? W którym miejscu ?

2. Określenia typu "niezła sztuka", "niezła laleczka" to przecież nic, co mogłoby obrazić kogolwiek. Przecież to w 100% pozytywne określenie i podejrzewam, że każdy by się cieszył, słysząc coś takiego na swój temat.

3. Pani, która jest inicjatorką szuka poprostu rozgłosu, chcę pokazać, że jako rzekoma przedstawicielka płci pięknej w sprawie ochrony praw kobiet czy czego tam, coś poprostu robi, a akurat przyczepiła się do tej reklamy. A co powie na temat reklam, gdzie występują prawie nagie dziewczyny reklamując balsamy do działa, szampony, bieliznę i inne cuda? Przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza. Nie rozumiem w czym problem. I nie dlatego, że jestem facetem i lubię popatrzeć, ale dlatego, że tego problemu tak naprawdę nie ma. Koniec.

wiecej go slychac niz widac...

I słychać długo, i widać, bo szybkie to to nie jest :]

Aaaaa swoją drogą przypomniałem sobie, bo nie zwróciłem uwagi, pani Jakubowska jest całą inicjatorką, i akurat przyszło mi znać ją z jej zachowania i teraz już wiem, skąd protest i faktycznie ... tylko ona mogła wpaść na coś takiego :] Bardzo feministyczna kobieta, ciekawe ile kolorów ma teraz na głowie :D

Działka należy do miasta z tego co wiem więc niezła kasa za nią będzie zebrana...

jakubb, z tego co mi wiadomo to nie, ale jakbyś poszedł i zapytał, to może by pozwolili.

Hahahaha no tak !! Wy jesteście mniejszość haha,rasa aryjska,rasa panów a Ptysiu to Ptysiohitler przywódca 4 RP haha

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org