niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezes L. a Ustawa...

evaa
Były prezes PZU Życie (Wieczerzak, obecnie w pierdlu) kupował posłów, dziennikarzy, konie i ... kto to wie kogo i co jeszcze. "Wyprowadził" z PZU ok. 170 mln zł.
I teraz już wiesz, dlaczego po 20 latach oszczędzania masz tylko 800 zł.
Podejrzewam, że podobne afery będ± niebawem dotyczyć innych firm ubezpieczeniowych, a szczególnie OFE.
Nasza Najja¶niejsza jest przecież wysoce skorumpowanym państwem (4 pkt. w 10 pkt. skali). Najmniej skorumpowana jest Finlandia (9,7 pkt).

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezes L. a Ustawa...

Czy redaktorzy TV Łomża (Vectra) maj± ludzi za idiotów - pokazuj±c od 3 tygodni to samo? jakim prawem, TV ma w nazwie "Łomża". Ile mozna ogl±dac ten sam "magazyn sportowy", "magazyn policyjny" czy wreszcie konwent Wyborczy SLD. Można już pogratulować przegranych wyborów SLD w Łomży i zawdzięczać to bed± TV Łomża (Vectra), która bez wyczucia i bez smaku pokazuje wkółko to samo.

Jak to przeczytałem to, aż mnie zamurowało.

www.krrit.gov.pl/stronykrrit/biuletyn/numer686970/uchwala.htm

Miejmy nadzieję, że we wspomianej sprawie wypowie się tu Pan Sławomir Borowy. My¶lę, że nawet powinien, skoro używa nazwy miasta.

MarCo zauważ, że uchwała została podjęta 11 lipca - to juz 3 miesi±ce na jak±¶ reakcję. Czy co¶ słyszałe¶?

---------------------------------------------
Lukasz

331....????????? tyle kosztuje zlapanie psa...????????

.....schronisko ma samochód...? .......niech sami łapi±, a miasto niech daje pieni±dze schronisku...... przynajmniej będ± mieli pieni±dze na jaki¶ czas, żeby je wyżywić....?

zbliżaj± się wybory na kogo stawiacie że wygraj±?

Wnioski?
1. Mało nas.
2. Gdzie się zapodział do niedawna „wszędobylski” i często bardzo kontrowersyjny Andrzej Jarota? Panie Andrzeju, co się z Panem dzieje?

tajny agent k ...
Jest tak tajny, że nawet nie znany jest numer który zawsze po k wystepuje, nie ma nawet my¶lnika.

Chyba że maj± mniej agentów niż liter w alfabecie, a agent K został przydzielony do infiltracji 4lomza i innych łomżyńskich "skupisk" internetowych......

"Nadmiar demokracji to anarchia"

Hmmmm :) ....gdzie podium...? :)

....a jak wygl±da ł±czna klasyfikacja........ na którym uplasowałem się miejscu....?

...dziekuję wszystkim współuczestnicz±cym w tworzeniu "¶rodowiska", które pomogło mi osi±gn±ć ten rezultat.... :)

Pozdrawiam

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Ja także obserwuje :)

Lukasz

Napewno w mie¶cie wygra je Liga Polskich Rodzin.Tak napewno się stanie,bo w Łomży silny jest elektorat prawicowy ,narodowy.Chrze¶cijańskie Porozumienie Prawicy ,Samorz±d 2002,Razem dla Łomży ,Wspólny dom Łomża i inne mniejsze ugrupowania lokalne nie maj± szans.Z lokalnych ugrupowań w walkę o mandaty radnych wł±czy się Samorz±dowe Porozumienie Łomży,czyli ugrupowanie prezydenta Turkowskiego.Poza tym liczyć będzie się SLD.Może do walki wł±czy się Samoobrona i PSL,ale jest to bardzo w±tpliwe.
Ale ja mam nadzieję,że w mie¶cie wygra LPR,a prezydentem miasta zostanie kandydat LPR Jan Jarota.Tego sobie i mieszkańcom Łomży życzę.

Zadziwia mnie pewno¶ć ligi polskich rodzin. Życzę wam aby was zawiodła.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Adrianie
Z tego co piszesz widzę, że masz umysł wystarczajaco jasny. Jeżeli rzeczywi¶cie interesuje Cię wymiana opinii - mój adres znajdziesz bez problemu. Mam jednak ostatnio trudno¶ci z wysyłaniem poczty.
Generalnie uważam, że więcej pożytku jest z radnych, którzy nie chowaj± się za partyjn± dyscyplin± i nie s± uzależnieni od władz wykonawczych (np miejscem pracy) - ale to moze być opinia subiektywna. Zależy do czego Rada służy - czy do przyklepywania, czy do zaradzania problemom.

ok. 2 ty¶. zł

Lukasz

:) Witam informatyka Kefasa! :)

Brat BliĽniak? :)

Lukasz

Zostały rozrzucone na terenie miasta ulotki Komitetu Wyborczego SAMORZĄD 2002. Dowiedzieliśmy się że na radnych miasta Łomży startuje małżeństwo Wanda i Tadeusz Wałkuscy.
Tadeusz wałkuski w swojej ulotce określił cel: "o losie człowieka decyduje człowiek". I jest to prawda bo jeśli wygrają wybory to oni bedą decydować o całym rynku alkoholowym w Łomży.
W swoich ulotkach już oszukują społeczeństwo bo nie przyznaja się że są właścicielami ogromnej hurtowni alkoholowej i sieci sklepów tej branży.
Głośno natomiast mówią że Prezydent wydał koncesję na sprzedaż alkoholi przedsiębiorcy z Ełku. Oj będzie odwet jeśli się dostaną do Rady.

ABSTYNENCI

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org