Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PRANIE MÓZGÓW czyli śmietnik NA FORUM POLITYCZNYM |
Sami zaproponowaliśmy by się spotkać :) Nie chcemy by pan Brzeziński ponownie został prezydentem... PS. Jednak zaproszenie jest nieaktualne, odbywać się będzie za zamkniętymi drzwiami z przedstawicielami kibiców. To by było na tyle, miłego dnia :) -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PRANIE MÓZGÓW czyli śmietnik NA FORUM POLITYCZNYM |
Tak z ciekawosci. Czy jest ktos w Lomzy kto uzywa Linuxa jako systemu operacyjnego? Ja od dluzszego czasu siedze pod Linuxem. Zrezygnowalem z Windowsa i nie narzekam. Czy sa inni uzytkownicy Linxa? I ogolnie jakie sa wasze opinie na temat tego systemu? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Szacunek Dziku, bo widać, że robisz to z serca ziomie... masz sprawdź jakąś moją twórczość: http://s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=70303578564990960116 druga zwrotka jest moja, mix i mastering też ja robiłem... można by coś nagrać kiedyś... Jurand
|
|
Wedlug mnie jest jednak bardziej skomplikowany dla laika niz Windows w eksploatacji. Instalacja ok, uzytkowanie ok, ale jak trzeba cos skonfigurowac, naprawic, dodac czy usunac itd. to juz inna bajka... Fakt ze i pod windowsem nie kazdy sam zrobi co trzeba. A co do zastosowan, dla przykladu napisz mi, bo moze jestem po prostu niezorientowany, ile jest powiedzmy profesjonalnych narzedzi dla grafikow dostepnych pod Linuxa? -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
1. Konfiguracja - graficzne narzedzia konfiguracyjne. Zero problemu. Owszem jak ktos chce sobie cos tam do jadra wkapilowac to mamy problem. Ale to samo mozna powiedziec na temat Windowsa. Masz racje nie wszystko da sie prosto skonfigurowac. 2.Narzedzia dla grafikow prosze bardzo: - Gimp 2.2 darmowy ale w nicym nie ustepuje Photoshopowi - Photoshop - kazdy bez problemu sie uruchomi - Corel Photo Paint wersja Linux GRAFIKA 3 D - Blender \ -== i mysle iz te dwa do wszystkiego wystarcza - Maya / - Wings 3D - Soft Image - Light Wave 3D - Povray Co do postu SaneOne. Grac takze mozna pod Linuxem. Dzieki takiem programowi Cedega ciapiemy we wszystko bez straty wydajnosci. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Upgrade do Windows Vista Home Basic - ok. 49 dol, a do Vista Home Premium - ok. 79 dol. To chyba jednak nie jest polowa ceny, ale i nie cena nośnika. A w sklepach to ja cudów nie wymyślam. Kupuję zwykle rzeczy dobre, ale nie najnowsze hity. Bo po co - za dwa miesiące i tak nowość się zestarzeje:) Nie mówcie mi, że procesor, który jest "na fali" tak rzadko się sprzedaje. Nie wierzę też w te minimalne marże. W sklepach internetowych wszystko jest ok. 20 - 25% tańsze,
|
|
Ten temat niejednokrotnie był juz poruszany..czy tak trudno skorzystac z wyszukiwarki niz zasmiecac wysypisko?? bo inaczej tego forum nie mozna nazwac W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Łomza nie jest taka zła. Niektórzy mnie ostrzegali że to dziura ale jak ktos ma dziure w znajomosciach i mało wokół niego kolegów a wszeczóglności koleżanek to wszędzie gdzie się nie znajdzie bedzie mu zle. sprawdziłem - w Łomży mozna sie dobrze bawić i żyć !!!!!
|
|
"a co to za ulotka? " Oferta laptopów MSI... Widziałem wcześniej podobne oferty od innych firm, ale niestety nie kolekcjonuję ich. Przykro mi :-) "Bo Microsoft wyraznie juz sprecyzowal warunki promocji. W przypadku zakupu XP Home OEM, masz upgrade do najprostszej Visty za 50% ceny. Przy zakupie Proffesional masz za 50% Viste proffesional." Z tego co znalazłem to: Koszty upgradu z wersji Windows XP Home do Windows Vista Home Basic to 39 EUR (lub 49 USD) + koszt wysyłki, zaś do Windows Vista Home Premium 63 EUR (lub 79 USD) + koszt wysyłki. Upgrade z Windows XP Media Center Edition 2005 do Windows Vista Home Premium lub z Windows XP Profesional do Windows Vista Business będzie darmowy pod warunkiem, że klient opłaci koszt wysyłki. Czyli tylko w przypadku windowsa xp home musimy dopłacać...
|
|
A boisko do piłki nożnej będzie?? Bo jak nie to kur...brak mi słów, kolejne miejsce w Łomzy zniknie gdzie mozna pograc w noge!! Zrobia takie gowno do pilki recznej jak na skejcie. Nie ma to jak na trawie grac...
|
|
dziku przesłuchaj sobie ten kawałek, który podrzuciłem... wyżej masz linka... .
|
|
źródło :::www.lsm.lomza.pl
|
|
czuubek - kompleksy ?
|
|
Całe środowisko związane z ŁKS-em tzn. przedsiębiorcy, którzy mogliby wspomóc finansowo klub z Łomży, piłkarze grający w zespole oraz kibice przekonani są, że wybór Brzezińskiego na kolejną kadencje poważnie osłabi możliwości utrzymania ŁKS-u w II lidze. Decyzje podejmowane przez obecnego Prezydenta miasta doprowadziły do tragicznej sytuacji w klubie. Wyznaczony przez niego nieudolny zarząd klubu, który kierować powinien raczej straganem niż klubem z 80-cio letnią tradycją wykazuje kompletny brak profesjonalizmu. W niedzielę wszyscy Ci, którym zależy na przyszłości ŁKS i sportu w ogóle, zagłosują przeciw J. Brzezińskiemu. -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
To nie będzie koniec ŁKSu , jaki z ciebie kibic jak tak mówisz ???????? Brzezinski finansuje hotele i transport zawodników . Miasto kupiło klatke dla gości . Widać ,że się stara . Może w tej kadencji zmieni stosunek do ŁKSu i zrobi więcej żeby wspomóc klub finansowo . Jaką masz pewność ,że Kołakowski będzie lepszy w sprawach ŁKSu ????? A na jego wyborze może stracić wiele miasto Łomża .
|
|
>...łks-łomżyński klub sportowy,czyje więc to jest zadanie,skoro klub jest >własnością miejską? przyznam szczerze nie czytalem statutu klubu ani nie znam jego faktycznych wlascicieli/udzialowcow co nie zmiena faktu ze sa wazniejsze cele niz sport (jakbysmy zyli w swiecie doskonalym to na wszystko kasy by starczylo) >...co ty mi tu piszesz o frekwencji na stadionie za bzdury,skoro żadnego >meczu nie było w tej rundzie w łomży,a jeżeli do grajewa obejrzeć łomżan >przyjeżdzają ludzie z całego regionu to chyba nie mają ,,wbite'',co? odnosilem sie do postu dotyczacego mowiacego o wiekszosci łomżan, przy miescie wielkosci 60k(+/-) + 100k(+/-) okolic 600 osob jest nieznacznym ulamkiem. wydaje mi sie ze nie rozumiesz jednej kwestii: jakby "produkt" ŁKS byl taki zajebisty ze ludzie walilby oknami i dzwiami by obejrzec to niebyloby najmniejszego problemu z miastem bo wszystko by zalatwili sponsorzy, dla ktorych taki klub to promocja. to dziala tylko w ta strone, nigdy w druga. >...łomżyński klub sportowy to jedyna na dzień dzisiejszy lokomotywa, która >może pociągnąć promocję regionu na skalę Polski a w praktyce to jak ta lokomotywa ma wygladac? wytlumacz mi jak zainteresowanie 2ligowym zespolem sie przelozy na rozwoj regionu?? futbol w tym kraju sie kojarzy z burdami na stadionach, kupowaniem punktow czy bezwartosciowymi dzialaczami z czasow PRL. ale zeby klub pilkarski wplynal na rozwoj lokalnych spolecznosci to jeszcze nie slyszalem >No niestety ani turystyka,ani kultura,czy nawet nauka w naszym pięknym >mieście nie stoi na takim poziomie,żebyśmy mogli ,,zbijać'' na tym >jakiekolwiek profity...chociażby nie wiem ile byśmy mieli kilometrów >chodników... no nie stoi i dluga stac nie bedzie ale ze sportem to nie ma nic wspolego ale poki nie bedzie sie ganialo rolnikow za wylewanie obornika gdziekolwiek czy skuteczne tepienie nielegalnych smietnisk w lasach (co jest banalne do powstrzymania) nie bedzie. co do nauki to poki co leciutko ruszylo sie w dobrym kierunku - wiec nie przesadzajmy i nie marudzmy na zapas >pozostaje jedynie sport,który poprzez promocje,reklamę firm z jego >otoczenia(oby było ich jak najwięcej)daję im szansę na wkroczenia na poza >regionalne rynki,a to już by było bardzo korzystne dla miasta....dla >przykładu: odkad producent piwa ,,królewskie'' sponsoruje Legię >Warszawa to ich obroty w sprzedaży znaczącą sie zwiększyły,czy >myślisz,ze taka sytuacja jest niekorzystna dla miasta stołecznego? dla samego miasta ma to male znaczenie, akcyza jest odprowadzana do budzetu panstwa. czesc podatkow idzie do samorzadu oczywiscie. Browar moglby wspomoc klub i doprze na tym wyjsc jakby mial porzadna strategie a nie takie puszczenie kilku reklam w tv i oczekiwanie cudu. kasa wydana na reklamowke wystarczylaby ŁKSowi na conajmniej 2lata w 2lidze spokojnego bytu i ciaglej reklamy. nie uzywaj okreslenia "znaczaco sie zwiekszyly" bo on totalnie nic nie znaczy bez konkretnych liczb. >...dla mnie to naiwniacy są ci kótrzy uważąją,że brzeziński to człowiek który >,,nakręcać'' będzie inwestycje w tym mieście,chyba,że takim stwierdzeniem >określimy budowę przyszłych i rozbudowę obecnych kościołów... ja na wybory nie ide bo mam ciut za daleko. ktokolwiek by wygral szansa ze sie poprawi jest mizerna a co do kosciolow to chyba juz wreszcie dosc set ps antyidiota: dzieki za konstruktywna odpowiedz, zaczynalem tracic wiare ze spotkam na tym forum kogos inteligentnego pps wombat : dzieki, choc watpie by Ci co powinni przeczytali moj post. za dlugie formy wypowiedzi nie sprzyjaja malym umyslom
|
|
To nie Brzezinski doprowadzil LKS do takiego stanu. To byli dzialacze jak kosiorek zajkowski piorunek zrobili sobie popularnosc dzieki lkaesowi po to zeby wystartowac w tegorocznych wyborach lokalnych a lks zostawili z dlugami o ktorych wiedzieli i na pastwe losu.
|
|
Do Yasiorr, chyba za szybko zaoferowałem Ci pomoc w zebraniu bibliografii na temat ŁKS Łomża, niestety nie mogę tego zrobić sam bo braknie czasu, ale napisz e Ci jak to zrobić. Najpierw przejrzałbym monografie Łomży i poszukałbym tam czegoś. Najlepiej byłoby przejść się Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego im. Wagów, która mieści się na Długiej, w budynku biblioteki miejskiej. Tam pracuje P. Lipińska, bardzo sympatyczna kobieta, napewno Ci pomoże, mają dobrze zaopatrzony księgozbiór dotyczący regionu. Tak samo postąpiłbym idąc do czytelni bibliotecznej, powiesz tylko co cię interesują, a pracownicy Cię pokierują. Z tego co wiem ktoś z Łomży przymierzał się do napisania histori sportu w naszym mieście, ale musisz to sprawdzić. Zostaw namiar, postaram Ci się pomóc. Powodzenia Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
ełkaesiak sie polamie na chodniku i potem bedzie chcial odszkodowanie za szkody przez taki chodnik jaki byl...a gadacie ze pieniedzy nie maja! jak z was tacy kibice ze musza placic za wasze wyglupy to co? Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
O to chodzi, ze Linux coraz bardziej przypomina windowsa. A czym bardziej multimedialny sie robi itd. tym wiecej z nim problemow... Poczekajmy jeszcze troche i Linux zrobi sie tak samo stabilny jak Windows... Mowicie, ze jest taki super, a np na uczelni, na wydziale informatyki, pracownia chodzi na linuxie i kompy sie wypier....ja jak sie tylko jakas wieksza grafike odpali, stronka z flashem, czy jakis filmik, bo wina karty niby... Jak widac, linux tez sie moze chrzanic jak nie jest super skonfigurowany. A przy dobrej konfiguracji to i Windows chodzi jak trzeba. Co do wirusow, to kwestia popularnosci, jak ktos zauwazyl. Jakby sie tyle ludu uparlo to i na linuxie by sie wirusy mnozyly. Tak samo bylo z przegladarkami, IE byl zawsze dziurawy i do dupy, a reszta super. Tylko jak sie niektore przegladarki staja bardziej popularne, to jakims cudem i w nich sie juz dziury znajduja. Nie wiem po co te dyskusje wogole, bo tysiace ich juz byly i wedlug mnie do niczego nie prowadza. Dla mnie kazdy system ma dobre i slabe strony i tyle. Nikt mnie nie przekona ze cos jest idealne.
|
|
Przykro mówić ale w Białymstou to już chyba nic nie da się zrobić:( ludzie głosują na Kononowicza, kibice jednego klubu bija sie między sobą. Zastanawiam się tylko kiedy Białystok bedzie walczył o dostęp do morza... =
|
|
AZ mi sie slabo robi jak czytam debili z w-wy !!! idz i glosoj na kogo chcesz ! tylko nie marudz na forum !!! Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
kacperek89 mialem na mysli to, ze linux bedzie sie krzaczyl coraz bardziej, w miare obrastania w dodatki, bo to normalne, ze czym wiecej funkcji tym wiecej mozliwych bledow. Czy sterowniki do wszystkich urzadzen faktycznie masz w linuxie wbudowane? Czy moze w konkretnej dystrybucji sa one dodane? I co zrobic jesli do jakiegos urzadzenia jednak nie bedzie sterow? Do XP chyba czesciej sa dostepne... Oczywiscie, to juz wina producentow a nie systemu. XP tez prawie wszystkie sterowniki posiadal do wielu urzadzen dostepnych w momencie wydania systemu. I mysle, ze z Vista bedzie podobnie, ilosc wbudowanych sterownikow sie zwiekszy. Wiele osob korzysta w tej chwili z gotowych dystrybucji linuxa, zawierajacych mase programow i dodatkow. Ale nie mozna zapominac, ze nie sa to wcale wbudowane elementy systemu. To tak samo jakby jakas firma zaczela sprzedawac windowsa razem z plytkami z kompletem oprogramowania. Na golym Windowsie w kwestii zastosowan multimedialnych zrobi sie chyba jednak nieco wiecej niz na faktycznie golym Linuxie. Nie dyskredytuje tu Linuxa wcale, bo jest to swietny system, w wielu kwestiach lepszy od Windowsa. Chcialbym jednak aby niektorzy zaslepiency troche ochloneli ;) Nie mozna wymagac od kazdego, zeby uzywal Linuxa. Tak samo jak nie wymaga sie od nikogo, zeby sam sobie pisal latki do systemu jak cos nie dziala, bo niektorzy potrafia... Przecietny uzytkownik chce miec wszystko podane na tacy, zeby dzialalo i nie musial sie o nic martwic specjalnie, a Windows jest jednak nieco prostszy, przynajmniej w zalozeniach ;) =
|
|
GRUPA .NET KOŁA NAUKOWEGO STUDENTÓW INSTYTUTU INFORMATYKI PAŃSTWOWEJ WYŻSZEJ SZKOŁY INFORAMTYKI I PRZEDSIĘBIORCZOŚCI W ŁOMŻY ZAPRASZA NA IT Academic Day – SPOTKANIE ŚWIATA NAUKI I NOWOCZESNYCH TECHNOLOGII 7 grudnia 2006 r. (czwartek), godz. 10.00 – 14.15 Aula II Liceum Ogólnokształcącego w Łomży, Pl. Kościuszki 3 Zapraszamy na otwartą konferencję o nowych trendach w informatyce i nowoczesnych technologiach i narzędziach tworzenia zaawansowanych aplikacji. IT Academic Day to dzień, w którym spotyka się nauka z biznesem. To także dzień wymiany między studentami a przedstawicielami firm informatycznych, to szansa dla studentów na znalezienie ciekawej praktyki lub stażu. IT ACADEMIC DAY Jest to pierwsza impreza tego typu organizowana w Łomży. Impreza ma charakter edukacyjny, składa się z dwóch wykładów traktujących o technologiach Microsoft, które ułatwiają projektowanie zaawansowanych aplikacji. Przedstawione zostaną też programy akademickie Microsoft, w których działają łomżyńscy studenci. Pomysł na taki dzień wziął się stąd, że Microsoft chciał nawiązać większą współpracę ze studentami informatyki, zaproponować im dostęp do technologii, nowych programów informatycznych, nawiązać kontakt z ambitnymi studentami. KONKURS I UPOMINKI Dla wszytkich zarejestrowanych osób są przewidzane upominki a także w czasie trwania konferencji będzie można wygrać nagrody. Aby wziąć udział w konkursie, trzeba zarejestrować się tutaj. Rejestracja jest bezpłatna. Konkursy będą dotyczyć tematyki poruszanej na wykładach i będą zadawane po prezentacji. Nagrodami będą: książki, gadżety informatyczne. PORTAL WWW.CODEGURU.PL DLA PASJONATÓW INFORMATYKI www.codeguru.pl to inaczej portal informatyczny dotyczący nowoczesnych technologii, można tam znaleźć informacje o bieżących wydarzeniach ze świata informatyki, konferencjach, spotkaniach i nowościach w branży. Portal jest tworzony przez studentów z całej Polski w ramach wakacyjnych prakyk. PROGRAM IT ACADEMIC DAY 10:00 – 10:15 Uroczyste otwarcie konferencji 10:15 – 11:00 Programy Akademickie Microsoft (Eugeniusz Licznarowski – Microsoft) 11:00 – 12:30 Nowości w Windows Vista, (Piotr Kramek - Microsoft) 12:30 – 12:45 Przerwa 12:45 – 14:15 ASP .NET AJAX – tworzenie nowoczesnych aplikacji Web (Arkadiusz Kondratiuk – Grupa .NET PB) =
|
|
lomzerman , mamy trochę wspomnień może nie dokładnie z wojen
|
|
otóż te narzekanie na temat Windowsa jest dla mnie śmieszne bynajmniej... znam zarówno środowiska Linuchowe jaki Windę... Windowsa nie przeinstalowywałem od roku... ostatnio chodzi przez miesiąc czasu non-stop z góra dwoma resetami... nic mi się nie zawiesza, nie mam wirusów, a jedyny program ochronny to Antispyware, który zajmuje w pamięci może z 5 mb (co przy 2 GB RAMu jest ilością śmieszną...) Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Draniu ;) co ty wypisujesz... to, że Xy Ci się wywracają to nie znaczy, że cały system... Wszystko zależy od konstrukcji... pomysłu jak ma to działać. Jeśli wspomniany Flash chrzani się to znaczy, że producent olewa wersję linuksową wtyczki do przeglądarki (chociaż ostatnie zmiany - Adobe przejął Macromedię i zapowiedzi , szybszego wprowadzania nowych wersji Flasha na inne systemy operacyjne niż Windows mogą usunąc takie sytuacje). Kolejny punkt to sterowniki do kart graficznych, których jakość pod Linuksem i ogolnie pod innymi systemami operacyjnymi (niż Windows) kuleje. Ostatnie doniesienia o wprowadzeniu do jądra poprzez sterowniki nVidii rootkita. Takie rzeczy się nie mogą zdarzać. Ogólnie jest to trochę jak błędne koło... mało firm robi steroniki do sprzętu bo niewielu użytkowników będzie tego używać - ale niewielu użytkowników będzie używać Linuksa i pochodnych - bo nie ma sterowników. :( Sad but true. Z Linuksem mam trochę do czynienia od kilku ładnych lat. Fakt, że brakuje pewnej standaryzacji... owszem jest POSIX itp... ale nie o taki standardy mi chodzi. (Swoją drogą Windows też jest w sporej części zgodny z POSIX - zresztą może udostępniać usługi Unixowe na Windowsowych serwerach). A co do gier... czy jeśli jutro wyjdzie jakaś nowa super konsola do gier, która położy wydajnością Xboxa i PS3, to kto ją kupi jeśli będą na nią jedynie 3 gry? Dopiero jak pokarzą się na nią gry (czyt. producenci gier zauważą jej potencjał) to wtedy będzie coraz bardziej popularna. Miałem do czynienia chyba ze wszystkimi popularniejszymi dystrybucjami począwszy od Slackware, Debian, FC, Red Hat, PLD a ostatnio Ubuntu. Jak dla mnie, dystrybucje Linuksa powinny wyglądać jak Ubuntu. Działa z paczki i niewiele trzeba konfigurować. Pewnie gdyby była kolejna konferencja linuksowa w Łomży to właśnie tą dystrybucję otrzymywaliby za darmo. Linuks może służyć do nauki, do zabawy, do słuchania muzyki, do oglądania filmów, grania niestety tylko w niektóre gry ale coraz częściej i te najnowsze, nadaje się bardzo dobrze na serwery (ponad 70% stron ww działa na serwerach *nixowych) (czego Microsoft obawia się chyba najbardziej), coraz więcej firm rozwija swoje dystrybucje linuksa na komórki i inne urządzenia PDA, odtwarzacze mp3, ma też zastosowania w przemyśle, systemach czasu rzeczywistego, klastrach i to nie tylko tych obliczeniowych o których jest najgłośniej, linuks "lata w kosmos" - steruje urządzeniami, odpowiada za powodzenie misji itp itd... Instalując Linuksa dostaje się wolność wyboru... bo praktycznie każdą dystrybucję można przystosować do pracy zarówno jako desktop jak i serwer... życzę takich możliwości nawet w całkiem dobrym skądinąd systemie XP Pro... nie mówiąc już o cenie. Poczytajcie sobie o licencjach typu CAL w serwerowych wersjach Windowsa... o tym, że jak chcecie postawić serwer pocztowy Exchange (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę) to nie dość, że musicie kupić ten produkt za niemałe pieniadze, to musicie zapłacić dodatkowo Microsoftowi za każde uruchamiane na tym serwerze konto pocztowe. Super pomysl... pomijając już nawet fakt, że pieniądze które mogłyby zostać w polskich firmach u polskich informatyków - trafiają do Stanów. Taki swoisty haracz. Policzcie ile pieniędzy rocznie wypływa z Polski na same tylko systemy operacyjne, nie licząc pakietów typu Office itp. Życzę miłych kalkulacji ;) Pozdrawiam Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Zgadzam sie z raver'em co doprzeznaczenia Linkusów. Z drugiej strony cięzko si jest przestawić ze środowiska windowsowego na linuxowe. Korzystalem swego czasu z Mandrivy 2006. Ciekawa dystrybucja, w iare latwa w obsludze, jednak reszta moich domowników miala niestety problemy z obsługa, wiec powrócilem to Xp'eka :) Moim zdaniem nasze panstwo polskie powinno uchwalic ustawę zmuszajaca wszystkei urządy publicze do zakuu linuxa, zamiast windowsa przy zakupie nowych komputerów. W koncu na licencje Windowsa idzie spora kasa - oczywiscie nasza, podatnikow. W kraju skandynawskim (bodajze w Finlandii) od dawna administracja publiczna pracuje na Linuxie. Pozdrawiam Bimbo !
|
|
Ohoh! Wywiązała się dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nd Wielkanocą. Ravera popieram, bo Linuxy latają w kosmos, sterują "ruchem sieciowym" (znany jest fakt, że sieć Microsoftu w Redmond obsługiwana jest przez routery "na Linuxie"). SaneOne zostałby zlinczowany przez Linuxowych apologetów za "Linucha" ale jak widać nie ma tu takich. Jeśli chodzi o wielką zaletę Linuxa, to jest nią jądro. Tak, złośliwi wypomnią mi, że Microsoft poszedł po rozum do głowy i w technologii NT stosuje architekturę z jądrem. Jednak jądro w Linuxie samo w sobie obsługuje protokół TCP/IP oraz IP forwarding. Tak zmyślna polityka spowodowała, że Linux stał się najlepszym systemem do zadań sieciowych. Pisanie aplikacji klient/serwer pod Linuxa jest bajecznie proste. No i oczywiście POSIX, doskonały scheduler, zarządzanie procesami (sygnały, semafory, pamięć współdzielona, gniazda) czynią z Linuxa świetny system do obsługi serwerów Internetu. Poza tym, kupujesz dowolny procesor na rynku (ARM, MIPS, Motorola, Intel, AMD) instalujesz go w czymkolwiek (nie musi to być PCet, ale np. Odtwarzacz DVD, pralka, samochów, PDA) i okazuje się, że istnieje też jądro Linuxa na tą architekturę. Nawet nie wiecie ile pracy i pieniędzy oszczędza to młodym firmom produkującym elektronikę użytkową czy specjalistyczną. Jednak w zaciszu domowym nie ma co Linuxa szukać. MicroSoft ma doskonałych programistów (niejeden geek Linuxowy całowałby Billa Gatesa w stopy gdyby dostał fuchę w MS), ale jeszcze lepszych handlowców i speców od reklamy (tutaj i tak rządzi Apple). A co z Linuxem? Zdecydowanie dla zapaleńców. Nie tylko takich krasnali pokroju Stallmana: http://jimmysweblog.net/2004/10/richard-stallman.jpg "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
"GUZIEC - jaki ty masz problem ??? pisz troche konkretnie !!! siedzisz w warszawie i piszesz GLUPOTY !!! TEN TEMAT JEST NIE DLA CIEBIE !" Miło mi, że w końcu się przedstawiłeś. Zacznijmy od tego panie guziec, że w Łomży bywam dość często i niestety również część moich podatków wpływa do budżetu Łomży. Dlatego nie życzę sobie aby trafiały one na utrzymanie drużyny piłkarskiej łks. A ty sie tak nie denerwuj panie guziec bo jeszcze talerze na zmywaku potłuczesz i co wtedy będzie?
|
|
Jak w temacie gdzie mozna w lomzy naprawic takie urzadzenie tanio i solidnie?? najprawdopodobnie koncowki bo sie wlancza zabezpieczenie.
|
|
zobacz na Woj.Polskiego naprzeciw BTSu
|
|
do wyżej wymienionych. przepraszam nie poniżę się do Waszego poziomu. to Wy jesteście najlepsi i niech tak pozostanie Swoje ambicje, nerwy i zaciekłość skierujcie w dobro naszego miasta. pozdrawiam
|
|
te 7 zwycięztw bez straty seta muszą o czymś świadczyć . Rosje pokonamy 3:1 albo 3:0 , z serbami będzie zabawa
|
|
Taka Łomża jacy jej fani:))) A później to wielkie zdziwienie że w łomżyńskiej radzie miasta mamy katechetki..BURAKI na prowincje wyp....dalać!!!!!!!!!!!! Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Wombat! mam nadzieje że z głową ulokowałeś taki szmal:DDDDD .
|
|
To teraz półfinał z Bułgarią...jaki wynik obstawiacie????? -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
jak na lato. dobrze Ci tak. to dlatego że jesteś zły.
|
|
Tomuś, Tomuś... Sugerujesz, że na stacjach niezrzeszonych pracują mniej uczciwi ludzie, niż na stacjach firmowych? Twoje myślenie (a raczej jego brak) zadziwia mnie coraz bardziej, z każdym Twoim postem. Co ma logo dla przykładu "Statoil" do uczciwości jego pracowników? Równie dobrze można przyczepić tam szyld "BP", "Shell" i kilku innych koncernów.
|
|
Sędzina to żona sędziego. Jest kobieta sędzia i mężczyzna sędzia. A w dopełniaczu sądzimy sędziego mężczyznę i sędzię kobietę. :) Cóż zrobić?! Taki język! :)
|
|
Za odśnieżanie mandaty dają. Wyobraźcie sobie, że przyszli do mnie żeby odśnieżyć chodnik przed domem, w którym nikt nie mieszka, ale należy on do mojej rodziny (ok 5m chodnika). Przyszli ok. 10.00 rano, po tym jak całą noc padał śnieg (ten pierwszy w styczniiu) i tak naprawdę to jeszcze nie zdążylliśmy tego zrobić (bo raczej dbamy o posesję). Nie zdenerowowałabym się gdyby nie to,że w niedalekiej okolicy od mojego domu, na odcinku Sikorskiego (od Zawadzkiej do Szosy Zambrowskiej) ludzie nie odśnieżali w ogóle przez cały ten czas! Przejść tamtędy to tortury i jakoś nikomu ze straży to nie przeszkadzało, a musieli to widzieć i nie musieli szukać kogo by tu zawiadomić (jak w moim przypadku), wystarczyło zadzwonić do drzwi, tylko pewnie nie mogli się dostać przez ten cholerny śnieg!, bo samochód musieliby zaparkować dużo dalej. Nie wspomnę o tych mieszkańcach, że im nie wstyd...
|
|
Potrzebuje przetłumaczyć dokumenty do samochodu i szukam tłumacza w Łomży lub okolicach.
|
|
maciek suck !!!!!! frajer jestes i tyle !!!!
|
|
Jeden dla tych ważniejszych i lepszych. Wygrodzony szlabanem , wykorzystany w 60-70%. Drugi dla plebsu , zatłoczony poza granice możliwości. Z samochodami na trawnikach i jeszcze gdzie kto da radę się wcisnąć. A mówią , że w Polsce już demokracja i równouprawnienie.
|
|
a Ty sie wybierasz??? czy tylko z ciekawosci pytasz??....
|
|
a co to znaczy "w Lomzy jest paintball"???
|
|
Ciekawe, kto zapłaci inwestorowi budowy obwodnicy w Augustowie. Będą budować przez Rospudę - Unia nałoży karę i nie da ni eurocenta na tę drogę, nie będą budować - Budimex otrzyma milionowe odszkodowanie. Gdzie się nie obrócisz i tak **** z tyłu. Myślę, że Pan Topczewski będzie miał tyle honoru i wyłoży kaskę z własnej kieszeni za swoje "widzimisię" , jeśli nie to podam Jaśniewidzimisię Pana Topczewskiego za wyłudzenie moich wypracowanych pieniążków na podatek do sądu. Ja nie pracuję na zachcianki Panów Topczewskich. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
W 1986 roku łomżyńscy kajakarze, będący jeszcze juniorami wystartowali w Mistrzostwach Polski Seniorów. IV miejsce w wyścigu k-1 na 5 km zdobyła Cudnik Małgorzata. V miejsca uzyskali: Darkowski Marek w c-1 na 10 km, Walewska Elżbieta w k-1 na 1000 m. i Kordulski Bogdan i Nitecki Marek w c-2 na 10 km. VI miejsce zdobył Darkowski Marek w c-1 na 10km. Również start w Młodzieżowych Mistrzostwach Polski był sukcesem dla Darkowskiego Marka. Zdobył on srebrny medal w kanadyjce jedynce na dystansie 500 m. W tymże roku na zgrupowaniu kadry narodowej we Francji połączonej z startami w regatach przebywali: Cudnik Małgorzata, Walewska Elżbieta, Saraczewska Jolanta, Tomczyk Małgorzata i Kordulski Bogdan. Walewska Elżbieta nie powróciła z tego obozu, zdecydowała się na pozostanie we Francji, tam też dalej uprawiała kajakarstwo. cdn. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego
|
|
Sami taki rząd wybraliście więc teraz nie pierdolcie smutów .
|
|
BL00007 czy 8 Peugot srebrny na rogu Staszica i Strojna (okolice kosciola Sw. Brunona,wesołej i polnej) (nieraz stoi w garazu)
|
|
maciek to lizus, a 4lomza.pl cenzuruje posty życzący wesołych świąt i czekający na skasowanie tegoż posta jakubb Do Admina! Mimo przykrości jaka mnie spotkała nadal obstaję za 4lomza.pl i tylko o wykazanie poziomu tego portalu mi chodziło w skasowanej wiadomości, jednak ten pogląd przyjdzie mi zapewne ze smutkiem zredefiniować.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |