Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy ktoś wie o istnieniu Samoobrony w Łomży ? |
100 % Da Stówko! Wizy nie mają szans być zniesionymi. Dopóki do bram ambasad dobijać się będzie ten głupawy tłumek, który wyobraża sobie Bóg wie jakie dobra w Stanach. Otóż rozczaruję was, głąbki. Jesli chcecie TAM zrobić karierę, musicie naprawdę dużo umieć. Jesli nic sobą nie reprezentujecie, będziecie co najwyżej robolami odwalającymi czarną robotę, której pospolity amerykaniec nawet nogą nie trąci. Polaczki siedzą tam cichutko, robią prace fizyczne za pół stawki 12 godzin/dobę, bula adwokatom po kilkaset dolarów w miesiącu za pchanie do przodu ich spraw o "grynkard" i wysyłają do polski zakłamany obraz "luksusu" w jakim żyją. Nie wiem jaka jest amerykańska Polonia, ale nie sądzę żeby odbiegała in plus od reszty tego szmatławego narodu który zyje wokół mnie. I perły wśród tych wieprzy wcale nie znaczą że całe stado nie lezie na rzeź.......... Zibi - chcesz powiedzieć że za mało księży wyjechało do Stanów?? ALEŻ JA JESTEM ZA!!! Niech jadą wszyscy którzy chcą!!!!!! Stać prawie każdego - taki drobiazg jak 500 $ to dla nich tyle co dla mnie małe piwo. Ale żaden nie pojedzie tam nawracać - bo tylko tu jest taki mały otumaniony narodek, co się daje np. prałatowi jankowskiemu za nos wodzić. Kiepsko oni kształcą, Ci Twoi klerzaści w Polsce, skoro ino ich owieczki Ameryczki wąchną, to już dzika żądza i rozpasanie, nie sądzisz? Chyba dobry ksiądz powinien nauczyć wiary i postepowania tak, żeby i pod jego nieobecność nauka działała... prawda jest taka, że dopóki nie zlikwidujemy tego durnego bezrobocia u siebie, żeby nie trzeba było po chleb za Atlantyk latać, dopóki nauk społecznych rodem ze średniowiecza nie zastapi zdrowy, indywidualny stosunek do życia i kanon moralny, to będziemy będzie tak jak jest.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy ktoś wie o istnieniu Samoobrony w Łomży ? |
tu można tylko zadumać się i przytaknąć cicho.... Bóg jest wszędzie i jeśli szansę na jego dostrzeżenie zmarnujemy klepiąc koronki w towarzystwie zdewociałych plotkarek, to nasz strata... amen
|
|
Szukam zespołu muzycznego chetnego do zagrania na dobrej imprezie weselnej w dniu 17 lipca tego roku. Disco-polo dziekujemy.....
|
|
Dasto masz racje, Polacy jadą do USA po zarobek ( ja za rok też jeśli wizę dadzą), ale czym jest Polska dla Polaka to nie tylko ojczyzna, kraj ale nade wszystko co Polak Kocha. Tak jak ruski nie wypije wódki bez kwaszonych ogórków tak Polak musi zjeść swojską kaszankę czy inne Polskie przysmaki jak np. Polską Kiełbasę. Dasto trzymaj się nara
|
|
Polecam grupe FIRMA z Lomzy, chlopaki grają na żywych instrumentach ( perkusja, gitarka basowa, organki ) i spiewaja powaznie nie grajac dicho polo . Impreza przednia gwarantowana. Jak dotrzeć do chlopaków? hmmm zapytać można w Artmuzie, ale lepiej w orkiestrze kameralnej zapytac o grajka na kontrabasie ( on gra w FIRMIE)
|
|
Coś mi się zdaje, że to nie amerykańska fala, tylko jasne spojrzenie. 1. Dlaczego mówi mi o odrzuceniu tzw. mamony, skoro uparcie ją zbiera. 2. Dlaczego segreguje, dlaczego odrzuca tego, którego Chrystus by przyjął. Jak można wierzyć człowiekowi (jakiś ksiądz), który mówi o skromnym życiu, a jeździ nówką samochodem wysokiej klasy. Jeżeli w tej sprawie mija się z prawdą - równie dobrze może być z innymi rzeczami. Czemu mówi co łaska, ale za chwilę dopowiada, ale nie mniej niż.... ...ech!!!
|
|
Aha, jeszcze podobno na tej liście jest kilku oficerów radzieckich, którzy "wyzwalali" Łomżę. Może to jest tak wstydliwe, że nikt na Ratuszu nie chce znać i nie chce mieć pełnej listy osób uhonorowanych tą godnością.
|
|
Jestem za.... a tak nawiasem... raver? gdzie studiujesz ? dabz
|
|
Ja też w Łomży, wiem że zaleta
|
|
olafsen naprawdę nigdy nie widziałeś laptopa i przystosowanych do niego skanera i drukarki? Prawie nic miejsca nie zajmuje cały ten sprzęt, a jak widać jest bardzo "przydatny" :-) Yo nigga!!! Aj!!!
|
|
Czy ktoś z forumowiczów wie czemu łomżyńska policja nie podaje do publicznej wiadomości gdzie i na jakiej ulicy danego dnia ustawia fotoradar. Policja w Białymstoku i Suwałkach podaje publicznie taką wiadomość.
|
|
obudować...? ...wieżę ciśnień...? ...przecież przez to że właśnie tak wygląda jest charakterystyczna.... ...niewiele jest "szkieletowych" wież ciśnień, a Ty proponujesz wypełnienie tych wolnych przestrzeni?!... http://www.wieze.republika.pl/index_ramka.htm ...a poza tym to jest zabytek... i jesli nie względem prawa, to względem historii byłoby to przestępstwo.... muzeum raczej by na to nie poszło... Wieże północno-wschodniej Polski: http://www.wieze.republika.pl/index_ramka.htm ...zobacz jaki to rodzynek :) ...możliwe że jest nowsza od wielu innych, ale jakże odmienna! ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |